Pentru ieseni (... si nu numai)

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 08 Mar 2005, 10:13

Ioan S. scrie:Atentie si la www.apeprut.ro
Ce vad acolo (mie) nu-mi suna bine :twisted:
Eu ce vad acolo, nu-mi dau seama de nimic... :shock:
Ce-ar trebui sa vad? care este cota obisnuita a Prutului?

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 08 Mar 2005, 10:15

Citez:
In intervalul de timp 07.03.2005 – 08.03.2005, pe cursurile de apa din bazinele hidrografice Prut si Barlad, nivelurile si debitele au inregistrat variatii, fiind in general in scadere. Fenomenele de inghet au disparut ca urmare a cresterii temperaturilor aerului.

Pe raul Prut, la intrarea in tara, debitele afluente in acumularea Stanca sunt stationare.
Oare asta nu e o veste buna?

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 08 Mar 2005, 10:41

Paul scrie: Pe raul Prut, la intrarea in tara, debitele afluente in acumularea Stanca sunt stationare.

Oare asta nu e o veste buna?
Nu despre asta e vorba, ci despre debitul de 85 mc/sec la Ungheni si de diferenta de debit (de 23 mc/sec) intre Stinca aval si Ungheni.
Prima inseamna nivel ridicat al apei, a doua inseamna apa tulbure (posibil si saraca in oxigen caci ar putea proveni din topirea zapezii)

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 08 Mar 2005, 10:48

Ioan S. scrie:Nu despre asta e vorba, ci despre debitul de 85 mc/sec la Ungheni si de diferenta de debit (de 23 mc/sec) intre Stinca aval si Ungheni.
Prima inseamna nivel ridicat al apei, a doua inseamna apa tulbure (posibil si saraca in oxigen caci ar putea proveni din topirea zapezii)
Habar n-am sa interpretez astea... Multumesc!
Oricum, nu stiu care este cota normala pentru Ungheni... Dupa cum vad, acum este 58 cm si tendinta este de stationare
Intr-adevar, debitul este cam 85mc/s, dar vine cu scadere de la intrarea in tara.
Probabil in 2 - 3 zile, daca nu va ploua, va incepe sa scada debitul dar, daca e tulbure, ii trebuie cam o saptamana sa se limpezeasca :(
Ce-o fi, o fi, numai sa nu mai ploua.

ovidius
veteran
veteran

Mesaj de ovidius » 08 Mar 2005, 11:48

Mai baieti voi ma faceti sa :D :D :D (debite, etc) - acusica pt. fiecare factor n-o sa mai mergeti la pescuit, sau totusi o sa mergeti ? :D

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 08 Mar 2005, 12:06

Opre.Ovidiu scrie:Mai baieti voi ma faceti sa :D :D :D (debite, etc) - acusica pt. fiecare factor n-o sa mai mergeti la pescuit, sau totusi o sa mergeti ? :D
Mergem, mergem... indiferent cum e Prutul...
Mergem ca nu se mai poate altfel...

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 08 Mar 2005, 12:12

Insa stim unde sa mergem (alegerea locului), la ce pesti sa ne asteptam si ce momeli sa luam.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 08 Mar 2005, 12:17

Ioan S. scrie:Insa stim unde sa mergem (alegerea locului), la ce pesti sa ne asteptam si ce momeli sa luam.
Insa stim, sau nu stim? :roll:

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 08 Mar 2005, 12:29

Eu stiu citeva locuri care merg numai cind nivelul e foarte crescut ...

Ma tem insa de cit de tulbure este apa. Pentru ca in regim normal afluientii Prutului (intre Stinca aval si Ungheni) aduc un plus de 4-5 mc/sec. Acum insa plusul e de 23 mc/sec si presupun ca e format din apa tulbure. (Apa care vine din barajul de la Stinca probabil e limpede). Concluzia e ca la aceste debite nu prea e de mers la Prut.
Pina duminica mai este timp ... speram sa mai scada acel debit al afluientilor dintre Stinca si Ungheni ... si sa putem pescui.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 08 Mar 2005, 12:33

Ioan S. scrie:Pina duminica mai este timp ... speram sa mai scada acel debit al afluientilor dintre Stinca si Ungheni ... si sa putem pescui.
Asa sper si eu.. Si chiar as alege ziua de duminica pentru ca sambata se pare ca se va mai incalzi si duminica va fi si mai cald.
Sa speram ca o sa se adevereasca ce se arata in prognozele meteo pentru sfarsitul saptamanii si ma mai gandesc ca, daca sambata va fi cald, poate va urca si rapitorul sa vaneze mai pe la suprafata apei.

Scrie răspuns