Scobarul este un pe?te ce migreaz? din Dun?re în perioada de reproducere. Dac? pe apa respectiv? nu exist?, probabil c? nu poate migra datorit? bar?rii cursurilor de ap? sau a pragurilor de fund. Una din solu?ii ar fi realizarea canalelor de migrare pe lâng? barajele sau pragurile de fund existente. UE pune la dispozi?ie fonduri în acest sens. Dar aceste fonduri se dau pe proiecte, nu pe ochi frumo?i. Ori, pentru aceste proiecte, trebuie s? existe oameni ca ?tiu ?i care vor s? le fac?. Analizând nivelul discu?iilor de pe acest forum, am ajuns la concluzia c? nu aici trebuie c?uta?i.rcorbu scrie:Domnule "apsalba" ar fi vorba de introducerea scobarului intr-o apa care acesta nu exista in prezent.
Posibil sa fi existat pe vremuri, dar din cauza poluarii cu petrol sa fi disparut, dar nu am nicio informatie pana in prezent si nici nu prea stiu de unde s-o iau.
Iar ca sa introduci o specie noua intr-o apa in care nu este prezent trebuie un studiu de impact referitor la efectul pe care il are noua specie.
PS Scobarul nu se poate reproduce în captivitate. Sau cel pu?in eu nu am asemenea informa?ii. El este (dup? p?rerea mea) o specie parazit? care se hr?ne?te în special cu icrele depuse de celelalte specii.