Scobarul este un pește ce migrează din Dunăre în perioada de reproducere. Dacă pe apa respectivă nu există, probabil că nu poate migra datorită barării cursurilor de apă sau a pragurilor de fund. Una din soluții ar fi realizarea canalelor de migrare pe lângă barajele sau pragurile de fund existente. UE pune la dispoziție fonduri în acest sens. Dar aceste fonduri se dau pe proiecte, nu pe ochi frumoși. Ori, pentru aceste proiecte, trebuie să existe oameni ca știu și care vor să le facă. Analizând nivelul discuțiilor de pe acest forum, am ajuns la concluzia că nu aici trebuie căutați.rcorbu scrie:Domnule "apsalba" ar fi vorba de introducerea scobarului intr-o apa care acesta nu exista in prezent.
Posibil sa fi existat pe vremuri, dar din cauza poluarii cu petrol sa fi disparut, dar nu am nicio informatie pana in prezent si nici nu prea stiu de unde s-o iau.
Iar ca sa introduci o specie noua intr-o apa in care nu este prezent trebuie un studiu de impact referitor la efectul pe care il are noua specie.
PS Scobarul nu se poate reproduce în captivitate. Sau cel puțin eu nu am asemenea informații. El este (după părerea mea) o specie parazită care se hrănește în special cu icrele depuse de celelalte specii.