Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Adi_
- veteran

Fario, ai grija ca esti pe cale de disparitie!
iti recomand sa nu pui botul la rame si scorobeti. si fereste-te de aia mai mari ca tine!

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
Fario_nebunu
- veteran

Adi_ scrie:Fario, ai grija ca esti pe cale de disparitie!
iti recomand sa nu pui botul la rame si scorobeti. si fereste-te de aia mai mari ca tine!

Multzam fain de sfat, asa am sa fac! Dar cand vad scorobetele ala alb si carnos cum vine spre botul meu simt apa in gura! Noroc ca am destuyla minte cat sa dau o coada in el si daca vad ca e rigid inseamna ca e carlig si aleluia, fac foame....
Dar sa revenim la topic, multi experti sustin (cu probe) ca pastravul indigen nu mananca in apa mai rece de 5-7 grade. S-a dovedit insa ca se pot lua pastravi la copca, desi succesul nu e garantat. Curcubeul se mai hraneste si el in lac, iar de fantanel nu stiu ce face iarna.
Am adus in discutie tema asta ptr ca se pare ca din 2009 se va deschide sezonul la munte de la 1 ianuarie! Pt ca merg la Busteni cred ca voi face deschiderea la pastrav pe Azuga undeva pe 1 sau 2 ianuarie.
-
luci_t
- veteran

-
din ce stiu eu pestii nu intra in hibernare pe perioada iernii, chiar daca isi reduc metabolismul ei trebuie sa se hraneasca, dar se hranesc mult mai rar decat in celelalte perioade a anului.
Asa ca poate ai sanse la pastrav pe 1 ianuarie numai daca nu or fi mahmuri dupa noaptea de revelion

-
MihaiV
- Moderator

Fario_nebunu scrie:multi experti sustin (cu probe) ca pastravul indigen nu mananca in apa mai rece de 5-7 grade.
Care-s expertii aia? Si unde-s probele? Ca n-au prins ei? Lujeri!
-
Fario_nebunu
- veteran

MihaiV scrie:Fario_nebunu scrie:multi experti sustin (cu probe) ca pastravul indigen nu mananca in apa mai rece de 5-7 grade.
Care-s expertii aia? Si unde-s probele? Ca n-au prins ei? Lujeri!
Am vazut odata pe youtube un pescar francez sau canadian care statea iarna pe malul unei bulboane adanci si localizase pastravi pe fundul ei - era de fapt sub o radacina de arbore pe malul raului, cca 1,5 metri adancime. Ei bine, a incercat omul si cu scorobete si cu rama, cu icre rosii, degeaba. Pastravul mai misca, se uita atent la momela dar nu ataca deloc. Concluzia era ca iarna doar accidental poti prinde pastravi in rauri. Poate in lac e mai convenabil, nu stiu. Oricum merita sa incerc pe Azuga si Prahova, poate conving vreun peste sa puna botul....
-
razvan cristescu
- veteran

Pe barajele submontane se prind pastravi in decembrie-ianuarie-februarie cel mai bine daca nu ingheata apa.Nu stiu la peste 1000 de metri altitudine cum sta treaba.