pastravul de mare in Romania?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Fario_nebunu
veteran
veteran

pastravul de mare in Romania?

Mesaj de Fario_nebunu » 07 Feb 2010, 22:54

Vin si eu cu o intrebare si cer scuze daca s-a mai vorbit aici de asta: exista la noi in Marea Neagra pastrav de mare? Asta pentru ca in toate legile pescuitului adoptate an de an se tot spune ca e interzis sa il prinzi si sa pastrezi. Deci daca e "verboten" rezulta logic ca exista! Iar daca exista de ce nu se vorbeste de el? De ce nu se fac studii stiintifice? De ce nu se populeaza? S-ar putea aduce puiet din Norvegia si Suedia. Si daca exista, ce tehnici de pescuit i se aplica? Flyfishing, spinning, pestisor viu? Se prinde si de la mal sau doar in larg? Urca si pe Dunare? Daca stie cineva mai multe detalii, mersi anticipat.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 07 Feb 2010, 23:11

Pastravul de mare este un nebun ca tine. :lol:

Adica este tot fario. Pastravii care traiesc pe raurile de coasta pot cobora sau nu in mare. O parte raman pe rau iar altii coboara, se ingrase in mare si revin sa se reproduca in rau ca si somonul.
In Ro nu prea sunt rauri care se varsa direct in mare si care au pastravi. Sau ma insel ?

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 07 Feb 2010, 23:34

Am vazut eu in Dunare un pastrav in jur de 300-400g,prins in zona Pristol:shock:
Localnici nu pareau surprinsi,ziceau ca au mai vazut.
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 08 Feb 2010, 00:12

Pastravul de mare din M. Neagra cred ca se n. Salmo Trutta Labrax si e diferit de pastravii de mare din familia fario.Se gaseste mai frecvent in estul m. negre unde sunt in apropierea marii formatiuni muntoase.E un articol in AVP care spune chestiile astea,nu mai stiu ce nr.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 08 Feb 2010, 00:19

Se poate. Cei de pe coasta Atlantica sunt fario.

c.catalin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de c.catalin » 08 Feb 2010, 08:44

:lol: :lol: :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 08 Feb 2010, 12:40

tudor scrie:Pastravul de mare este un nebun ca tine. :lol:

Adica este tot fario. Pastravii care traiesc pe raurile de coasta pot cobora sau nu in mare. O parte raman pe rau iar altii coboara, se ingrase in mare si revin sa se reproduca in rau ca si somonul.
In Ro nu prea sunt rauri care se varsa direct in mare si care au pastravi. Sau ma insel ?
:lol: Cred ca e mai nebun decat mine daca lasa el frumusete de rau de munte ca sa se duca in apa sarata si poluata! Vad ca sunt 2 opinii:unii zic ca sunt simpli pastravi fario ajuunsi in mare la hrana mai muulta altii ca e o specie distincta. OK, atunci daca e un peste gasit in mod accidental, cu statuut incert, si fara mare valoare economica pentru Romania ce rost are sa se declare mereu ca prinderea sa e interzisa si constituie contraventie? Cu ce il ajuta legea pe acest peste? Ma intreb cat la suta din cei ce ar prinde in mare un pastrav l-ar si elibera pe bune? Iar o eventuala inspectie a ANPA plus garda de coasta care ar gasi in camera frigorifica a unui pescador unul sauu cativa pastravi ce ar putea face? Ma indoiesc ca se va lasa cu amenzi si alte pedepse.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 08 Feb 2010, 12:41

storm xxx scrie:Am vazut eu in Dunare un pastrav in jur de 300-400g,prins in zona Pristol:shock:
Localnici nu pareau surprinsi,ziceau ca au mai vazut.
Unde vine Pristolul? Spre varsarea in mare?

blinker
junior
junior

Mesaj de blinker » 08 Feb 2010, 13:24

Fario_nebunu scrie: Unde vine Pristolul? Spre varsarea in mare?
Nu, in partea cealalta, pe unde intra Dunarea in Ro. Vezi aici: http://maps.google.com/maps?f=q&source= ... 17294&z=11

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 08 Feb 2010, 22:15

Fario, de unde tragi concluzia ca pastravul traieste numai in rauri de munte ? :D

Scrie răspuns