Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
SD
spilu... am vazut un meserias care a prins de 26 - 27 cm... la curatzat de matze... fotografiat si postat la galeriea foto pe alt site... si pe situ asta se ia de altzi facundule morala cu idignare ca au incalcat regulamentul...
Pe bune nu stiam cit de mare este legal sa retzi... de aia am intrebat... corect?
" sfintul din Resitza " om cu caracter si bun simtz.... corectitudinea intruchipata... nu a incalcat legea dupa cum spunetzi voi... de aia este in masura sa critice pe altzii care au incalcat regulamentul... corect ... nu ?

-
SD
zau ! o palma jumate de curcubeu... 27 cm.... pacat !
-
pikeman
- veteran

-
spune cine e sa-l vedem si noi

-
SD
taicanoe scrie:
nimeni de pe aici nu a incalcat legea ... ca nu a fost prins ... cine a fost prins ... suporta consecintele. punct.
Din punct de vedere moral nici nu are importanta daca a avut doua sticle in plus sau doua sute ... mai ales ca nu era muritor de foame ... era pasionat de pescuit ? vreau si io cartile sau articolele din revistele de specialitate din care a invatat stilul asta de pescuit.
Cand ai comis-o, ai comis-o si gata ... nu o mai da la intors ca disculparile mai mult te infunda decat sa te spele de pacate ... sau acum ar trebui sa ne para rau pentru ce ti sa intamplat, sa te declaram victima regimului si te te urcam pe un soclu ca exemplu de moralitate pentru generatiile viitoare ? Statuie ecvestra

pescar calare pe sticla
Eventual poti sa ceri si la coca cola/pepsi/ etc. niste bani ca le-ai facut reclama pe balta
Am vazut fotografia la galeria foto pe alt site si i-am tras un comentariu acolo ... si-a retraso dupa aia... dar sigur au vazuto si altzi... n-are cum sa zica ca nu este adevarat...
Laudarosul... ca daca nu e fudul parca nu e prost destul... cica " pastrav... aproape 30 cm..." si saracul peste cenatuit pe masa din bucatarie cu rigla linga el fotografiat avea cu indugentza 26 -27 cm...
jale nene ! zau !
-
Jean Scurtu
Va rog ,nu ma lasati in ceata ,traduceti-mi cuvantul "pet" sa inteleg si eu despre ce se vorbeste ca poate intuitia mea e gresita.
Probabil ca e un neologism aparut in limba romana post-lovitura de stat din decembrie 1989 si eu fiind cam de mult plecat pe-afara nu-l stiu,deci nu ma judecati gresit pt. nestiinta.
Jean Scurtu
-
horacleus
- utilizator constant

-
MihaiV
- Moderator

Dumitre, conform legii din Ro, 26 cm e ok pt a fi retinut, deci respectivul, cine o fi fost, n-a incalcat legea.
-
rosu r.
- veteran

Deci pana la urma sa inteleg ca singura specie care e reglementata prin lege cu marime minima ar fi indigenul , curcubeul si fantanelul facand parte din alte familii! Dar asta e romania , cu legi facute cu circa trei mii de scapari in fiecare lege si cu loc de interpretare pentru fiecare dintre noi! Ar fi bine macar daca ar functiona legea bunului simt la pescuit dar nici asta nu o respecta prea multi!
Ata ete! ROMANIA!!!!!!!!
-
miky
- veteran

imi permit sa traiesc cu convingerea ca majoritatea covarsitoare a pescarilor de pastrav nu stau sa faca o diferenta intre pastravul indigen , curcubeu si fantanel, tratandu-i pe toti la fel....dar ce vorbesc eu...in unanimitate...pentru ca si pe aia care retin curcubei sub 20 cm nu ii vad eliberand indigenii sub masura...dar aia nu-s pescari...
-
SD
MihaiV scrie:Dumitre, conform legii din Ro, 26 cm e ok pt a fi retinut, deci respectivul, cine o fi fost, n-a incalcat legea.
Mihai vezi ca am intzeles asta un pic mai sus.... si tot mi se pare mic pestele...