pastrav

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 23 Dec 2006, 12:07

Jean Scurtu scrie:Va rog ,nu ma lasati in ceata ,traduceti-mi cuvantul "pet" sa inteleg si eu despre ce se vorbeste ca poate intuitia mea e gresita.
Probabil ca e un neologism aparut in limba romana post-lovitura de stat din decembrie 1989 si eu fiind cam de mult plecat pe-afara nu-l stiu,deci nu ma judecati gresit pt. nestiinta.

Jean Scurtu
PET vine de la Polyethylene terephthalate, sticle de plastic mai pe romineste :wink:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 23 Dec 2006, 12:28

SD scrie:
MihaiV scrie:Dumitre, conform legii din Ro, 26 cm e ok pt a fi retinut, deci respectivul, cine o fi fost, n-a incalcat legea.
Mihai vezi ca am intzeles asta un pic mai sus.... si tot mi se pare mic pestele... :D
Pai chiar e mic!

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 23 Dec 2006, 19:43

bogdank scrie:
Jean Scurtu scrie:Va rog ,nu ma lasati in ceata ,traduceti-mi cuvantul "pet" sa inteleg si eu despre ce se vorbeste ca poate intuitia mea e gresita.
Probabil ca e un neologism aparut in limba romana post-lovitura de stat din decembrie 1989 si eu fiind cam de mult plecat pe-afara nu-l stiu,deci nu ma judecati gresit pt. nestiinta.

Jean Scurtu
PET vine de la Polyethylene terephthalate, sticle de plastic mai pe romineste :wink:
Am intrebat deoarece efectiv nu stiam ce e, banuiam insa.

Aici cuvantul "pet" are cu totul alta semnificatie.Multumesc oricum de explicatie.

Jean Scurtu

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 23 Dec 2006, 20:10

Jean Scurtu scrie:
Am intrebat deoarece efectiv nu stiam ce e, banuiam insa.

Aici cuvantul "pet" are cu totul alta semnificatie.Multumesc oricum de explicatie.

Jean Scurtu
Banuiesc ca se refera la PET aka as "domesticated animal" sau pe romaneste animal de companie :)

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 23 Dec 2006, 20:13

Poi cu Pet-zii de acolo va jucati nea Jean dar la noi reprezinta o mare poluare din pacate, is pline malurile si apele de "PETzi" de bere si suc , tone intregi, se pare ca se gasesc si alte utilitati malefice pentru ele :evil:

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 23 Dec 2006, 20:58

Ce te lauzi, crezi ca numai voi aveti PET-uri? :evil:
Ia uite aici :x : http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=922 o apa in care ar trebui sa zburde pastravii, ca sa fim in tema

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 23 Dec 2006, 21:27

bogdank scrie:Ce te lauzi, crezi ca numai voi aveti PET-uri? :evil:
Ia uite aici :x : http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=922 o apa in care ar trebui sa zburde pastravii, ca sa fim in tema
Slabutz, daca fac o poza pe baraj te sperii, ca sa nu mai zic o inregistrare pe mal de Olt scazut, deci nu is numai cele de duminica de la gratarel sunt si cele de la inundatii care raman in stuf si peste tot cand scade apa, mai ai putin si vomiti, olitza, cratiti, oale, pampersi, sprayuri, toate plasticele, ca sa nu mai vorbim de ce gasesti in apa, am scos o bucata de cauciuc de ma durut mana cat am tras de ea :evil:

P.S. "PETzii" de la nea Jean sunt animalute mici de casa de aceea nu folosesc pluralul PETuri - pentru cei care nu stiu :wink:

mikebazga
junior
junior

Mesaj de mikebazga » 19 Ian 2007, 20:04

Mai intai;Mihai V,ala-i thymallus arcticus,de prin Laponia?Bravo frate asa exemplar de lipan,mai rar.Dar.sa revenim la oile noastre..fantanelul(Salvelinus fontinalis) e la americani=brook trout,deci..pastrav,iar rainbow trout(varietatea stabila in rauri)sau steelhead(varianta migratoare)tot pastravi sunt numiti in tara de origine(USA).Dl Jean Scurtu va poate confirma,sunt sigur!Atunci,ce mai ramane?Pastravul(de care-o fi el)are in Rom.dimensiunea minima legala de 20 cm.Punct.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 19 Ian 2007, 20:13

off topic, ala e lipan european neaos romanesc. In toamna asta s-au prins mai multe exemplare de peste 40cm

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 19 Ian 2007, 21:20

mikebazga scrie:Mai intai;Mihai V,ala-i thymallus arcticus,de prin Laponia?
Care? Daca te referi la filmu sau pozele mele, e vorba doar de Romania, fiindca "afara" am pescuit la musca doar platici, rosioare, si alte inotatoare pasnice.

Scrie răspuns