Oferte asociatii pentru permise 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Re: permise

Mesaj de Bogdan_Alex » 04 Mar 2011, 11:08

stradic scrie:In concluzie Radule,nu mai vizam nicaieri si o sa haiducim pe ape ce zici? Mie unul imi place idea!
count me in !
Fara pescuiala viata e pustiu

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 04 Mar 2011, 11:18

ahahahahah, bine punctat , Tavi ....

s-a umplut forumu de personaje noi de pe la diverse asociatii , de cand cu manareala de anul asta ...

nenea padurean, nu incepe si matale ca apsalba, ne-a fane sau cum i-o zice ...

plus ca eu nu as fi avut tupeul sa bag cu preturi permise etc , avand 30 de km parau in administrare ... si atat ...

hai ca simt ca anul asta ma fac braconier grav , sa sa-l vad eu pe gaboru care ma amendeaza pe mine ... 5 ani de spinning am fost baiat cuminte, am respectat prohibitia, legea alea ...

gata nene ... revolutie ...

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 04 Mar 2011, 12:15

kzoli scrie: Ca o mica comparatie, ceea mai ieftina taxa anuala pentru pescarii din Ungaria este de 11000 Ft ( aproximativ 170 ron)... si pot pescui doar pe anumite ape, in rest platesc taxe zilnice asociatiei pe apa carui desfasoara"activitatea "!
Te inseli, in italia este 28€ (aprox 120ron) reinoirea permisului, dar vorbim de un alt nivel al salariilor. Astfel de comparatii nu prea merg.
Noi suntem o tara mai altfel, mai deosebita din toate punctele de vedere si gresim cand incercam sa copiem ce este "afara"....

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 04 Mar 2011, 12:55

luci_t scrie:
kzoli scrie: Ca o mica comparatie, ceea mai ieftina taxa anuala pentru pescarii din Ungaria este de 11000 Ft ( aproximativ 170 ron)... si pot pescui doar pe anumite ape, in rest platesc taxe zilnice asociatiei pe apa carui desfasoara"activitatea "!
Te inseli, in italia este 28€ (aprox 120ron) reinoirea permisului, dar vorbim de un alt nivel al salariilor. Astfel de comparatii nu prea merg.
Noi suntem o tara mai altfel, mai deosebita din toate punctele de vedere si gresim cand incercam sa copiem ce este "afara"....
Am precizat Ungaria, ca este mai aproape, in Italia pe Po din cate stiu eu taxa este de 69 euro si nu ai nevoie decat de o copie de pasaport sau Ci cel putin in zona localitatii Borgoforte... dar variaza in functie de regiune...atat costul cat si legile... In tarile Scandinave pe majoritatea apelor nu ai nevoie de permis pentru pescuit sportiv doar pe amenajari piscicole...

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 04 Mar 2011, 13:59

kzoli scrie:
luci_t scrie:
Am precizat Ungaria, ca este mai aproape, in Italia pe Po din cate stiu eu taxa este de 69 euro si nu ai nevoie decat de o copie de pasaport sau Ci cel putin in zona localitatii Borgoforte... dar variaza in functie de regiune...atat costul cat si legile... In tarile Scandinave pe majoritatea apelor nu ai nevoie de permis pentru pescuit sportiv doar pe amenajari piscicole...
Ma omule, in Ungaria ESTE PESTE!!! In Romania NU ESTE PESTE!!! Deci mi se pare foarte corect sa platesc 30 lei daca tot nu prind mai nimic, iar daca "da Doamne" prind si eu o stiuca mai rasarita, ratacita pe-undeva, mi se face mila de ea si-i dau drumul. As plati si 500 RON pe an (SINCER) dac-as avea rezultatele ce le am in Ungaria, Scandinavia sau alte tzari....dar asa...da-o naibii de treaba. Astia nu stie ce insemneaza cuvintele "populare", "braconaj", etc...in concluzie, taxa de 30 sau 50 de lei e prea scumpa :cry:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 04 Mar 2011, 14:13

Adevarul este ca la noi omul daca nu are ce sa faca merge la pescuit, si cum sunt multe persoane fara loc de munca "toata tara e pe malul apei" parca ar fi concurs de pescuit si nu vorbesc de weekenduri ci in orice zii, daca acum 5-6 ani in timpul saptamanii nu vedeam decat 4-5 persoane sau niciuna la pescuit in zonele respective azi sunt cu zecile pescar langa pescar,fiecare cu 3-4 lansete aruncate pana pe malul celalat, ca acolo sta pestele :wink: ce sa ai loc de spinning....
Indiferent de cuantumul taxelor, la Noi nu o sa fie peste, decat in cazul in care va fi o lege si un organ puternic, care sa impuna respectarea legii.

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 04 Mar 2011, 14:59

asa este... cheia sta'n organ ! :lol:

ma amuza tare cand vad ca nu mai aveti loc de cei ce dau la stationar.
d-apai cei care dau la spinning sunt o specie mai evoluata sau cum?!
in fond...what the fuck... bunul simt nu tine de metoda de pescuit.
Fara pescuiala viata e pustiu

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 04 Mar 2011, 15:56

Bogdan_Alex scrie:asa este... cheia sta'n organ ! :lol:

Corect! Ideea era ca spinerii dau cu o lanseta iar stationaristii cu 2-3-4 etc. Daca spinerul e etangaci sau idior si arunca in aval la 50 de , si agata toate lansetele puse pe cracana atunci evident ca el e cel ce trebuie injurat. Doar ca rar se intampla asta!

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 04 Mar 2011, 17:25

Fario_nebunu scrie:
Bogdan_Alex scrie:asa este... cheia sta'n organ ! :lol:

Corect! Ideea era ca spinerii dau cu o lanseta iar stationaristii cu 2-3-4 etc. Daca spinerul e etangaci sau idior si arunca in aval la 50 de , si agata toate lansetele puse pe cracana atunci evident ca el e cel ce trebuie injurat. Doar ca rar se intampla asta!
Nu am nimic cu "stationaristii", am practicat candva si cateodata mai practic si acum... dar cum zice Fario "bunul simt nu tine de metoda de pescuit."
Majoritatea urla deja cand te apropii la 50 m cu barca sau la mai putin pe mal ... unii te lasa sa lansezi si sa jonglezi printre liniile din apa. Am avut cazuri, cand au aruncat dupa mine cu plumbi de sute de grame si injurau ca la gura cortului, eu eram in barca la cel putin 50-60 m de ei si treceam in relantii cu electricul, doar tineam directia... fara valuri fara nimic... sunt oameni si oameni.
Si unii vin cu cate zece lansete....

danstiucaru
veteran
veteran

Re: permise

Mesaj de danstiucaru » 04 Mar 2011, 22:16

Bogdan_Alex scrie:
stradic scrie:In concluzie Radule,nu mai vizam nicaieri si o sa haiducim pe ape ce zici? Mie unul imi place idea!
count me in !
ma bag si eu in ciorba asta sa mestec polonicu cu toate ca lam mai mestecat de mam saturat si so acrit ciorba
ptr a fi in regula cu legea si ptr a cotiza cu scopul de a se creea fonduri ptr anumite "chesti" ca pazirea apelor ,populari sau decolmatari( :D ceea ce no sa pupam noi) miam vizat permisu aproape an de an dupe 89 in coace ca dinainte nu mai tin minte cum era
dar acuma eu mam gandit sa nu ne mai facem nici unu dintre noi permis si poate ne cauta pe apa..sa faca controale ca nau bani de apa plata la sediu :D :D :D .
eu imi fac anul acesta permis deabia dupa ce ma simt amenintat pe apa ca ma paste o amenda ca nu respect legea
si vb altuia...si asa dau drumu la pesti deci nu fac nici o paguba si pesti pe olt so populat singuri fara vreun ajutor de la "magnifica ajegvps"

Scrie răspuns