O intrebare pt Asociatiile de pescari

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Tavi
veteran
veteran

Re: O intrebare pt Asociatiile de pescari

Mesaj de Tavi » 28 Feb 2012, 17:42

Incearca sa te concentrezi asupra diferentei dintre a initia un demers si a-l sprijini.
Esti concentrat? Bun, acum incearca sa ramai concentrat in continuare:
Pentru a initia un asemenea demers trebuie sa cunosti situatia. Cine cunoaste situatia? Asociatiile si pescarii din zona.
Musca 13 de exemplu nu cunoaste care e situatia pescuitului comercial pe apele din Valcea. Eu unul nu am pescuit pe Olt in zona aia si nici ceilalti membri din cate stiu eu. Nu stim exact ce se intampla acolo, cine pescuieste, cu ce acte, cat peste se scoate, etc.
Ar putea Musca 13 initia asa ceva daca nu cunoaste situatia? NU.
Poate sprijini Musca 13 acest demers? DA poate, pentru ca interesul de a stopa pescuitul comercial este comun. Nu e la fel de important pentru noi ca si pentru cei din zona atata timp cat noi nu pescuim acolo , dar totusi este un interes comun. Chiar daca respectivii plasari nu vor calca niciodata pe apele din zona noastra, suntem dispusi sa ne oferim sprijinul.
Acelasi lucru se aplica si asociatiilor din Bucuresti, Cluj, Hunedoara.
E clar acum? Te mai pufneste rasul?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 28 Feb 2012, 17:53

Mai Tavi ,ma intreb uneori cum joci sah... :D
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 28 Feb 2012, 19:58

Tavi scrie:Incearca sa te concentrezi asupra diferentei dintre a initia un demers si a-l sprijini.
Esti concentrat? Bun, acum incearca sa ramai concentrat in continuare:
Pentru a initia un asemenea demers trebuie sa cunosti situatia. Cine cunoaste situatia? Asociatiile si pescarii din zona.
Musca 13 de exemplu nu cunoaste care e situatia pescuitului comercial pe apele din Valcea. Eu unul nu am pescuit pe Olt in zona aia si nici ceilalti membri din cate stiu eu. Nu stim exact ce se intampla acolo, cine pescuieste, cu ce acte, cat peste se scoate, etc.
Ar putea Musca 13 initia asa ceva daca nu cunoaste situatia? NU.
Poate sprijini Musca 13 acest demers? DA poate, pentru ca interesul de a stopa pescuitul comercial este comun. Nu e la fel de important pentru noi ca si pentru cei din zona atata timp cat noi nu pescuim acolo , dar totusi este un interes comun. Chiar daca respectivii plasari nu vor calca niciodata pe apele din zona noastra, suntem dispusi sa ne oferim sprijinul.
Acelasi lucru se aplica si asociatiilor din Bucuresti, Cluj, Hunedoara.
E clar acum? Te mai pufneste rasul?
Da,ma pufneste si in continuare. :lol: Daca ai impresia ca toata lumea e tampita si nu vede cum incerci sa dai alt sens celor spuse de tine, te inseli.Poate daca erai tu,un pic mai mult concentrat, nu-ti iesea pe gura "pasarica" ca apoi sa incerci sa cazi la loc in picioare in modul penibil in care incerci sa o faci acum. Asa ca stimabile :arrow:
Sah?Aiurea,are talent in schimb la" Pacalici".

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 28 Feb 2012, 20:17

Nu e alt sens, e acelasi. Cuvintele cheie, pe care ti le-am explicat sunt in raspunsurile care tie ti se par contradictorii:

"Asa cum am scris deja, asociatiile din zona sunt cele care ar avea interesul sa initieze un asemenea demers. Ele sunt afectate si ele cunosc situatia. Cred ca lor ar trebui sa te adresezi, nu "tuturor"."

"In acest caz, interesul e comun. Nu la fel de important pentru toti dar este totusi comun. Cateva asociatii si-au manifestat interesul si ti-au oferit sprijinul in aceasta problema."
Ti le-am bolduit, poate e si o problema de vedere, pe langa cea de intelegere.
Mai mult de atat nu pot sa te ajut.
In alta ordine de idei, nu de persoane, poate ai ceva util de zis la subiect, poate ai vreo idee despre ce si cum ar trebui facut, in afara de a te lua de mine sau de asociatii.
Poate...
Musca 13

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 28 Feb 2012, 20:39

Tavi scrie: Ti le-am bolduit, poate e si o problema de vedere, pe langa cea de intelegere.
Ma rog,e destul de greu pentru tine de acceptat faptul ca ai dat-o de gard.Nu-i bai,se mai intampla,mai ales ca apoi ai incercat elegant sa o dregi.E parerea mea si oricat ai incerca nu reusesti...Relax :wink: .Cat despre ce-ai scris mai sus,nu e decat o noua incercare penibila de a ma jigni.Caracteristica de altfel tie.Apoi tot tu ai impresia ca esti cel vizat :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 28 Feb 2012, 20:53

Deci nu ai nimic de spus la subiect? Tot cu mine ai treaba ?
Musca 13

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 28 Feb 2012, 21:03

tavi,

desi initial nu am mai vrut sa iti raspund, as dori totusi sa incerc pentru ultima oara sa te fac sa intelegi (cu toate ca sunt convins ca intelegi, numai ca iti este greu sa recunosti)
singurele asociatii care au legatura cu pescuitul in aceste zone, - Valcea, Olt, Dolj- sunt cele de pescari profesionisti/ comerciali,
pe raza judetului valcea sunt inregistrate peste 10 astfel de asociatii, la fel si in celelalte judete.
cred ca lor ar trebui sa ma adresez, nu'i asa?!

este pentru ultima oara cand o mai spun cat pot eu de clar

" doresc o lege a pescuitului unitara, la fel pentru toti pescarii din romania si pentru toate zonele tarii"

nu vreau experimente pe zone, nu vreu sa existe discrepante majore, nu vreau ca pentru unii sa fie muma si pentru altii ciuma. - legea, pentru ca la ea ma refer
daca si voi vreti sa aveti ape bune si cu pesti in ele, acelasi lucru il doresc si eu pentru zona mea si nu vad de ce ar fi altfel decat la restul lumii
aceleasi taxe si impozite le platesc si eu ca si ceilati cetateni ai acestei tari, deci, de ce la mine trebuie sa fie altfel??
de ce trebuie sa avem diferentieri in lege?
aaahhh, uitasem, pentru ca se poate, doar pentru ca se poate. -
face parte din viata
soarta nu'i asa?!!

eu ma opresc aici fiindca m-am lamurit complet.sper ca si altii.
va doresc tuturor ceea ce imi doriti si voi mie si sa aveti parte de ceea ce am eu.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 28 Feb 2012, 21:15

Eu iti doresc tot binele din lume Adi,ca dealtfel tuturor, si sa ne fereasca sfantul sa se extinda ideea asta de pescuit industrial.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 28 Feb 2012, 21:41

Adi, habar nu aveam ca nu sunt asociati de pescari sportivi acolo. In cazul acesta ar trebui sa va faceti sau sa va organizati cum puteti. Voi va cuneasteti cel mai bine problemele si interesele. Legea e aceeasi peste tot. Dar in zona voastra pescarii profesionisti sunt mai organizati si mai puternici ca voi. Poate ma insel, dar de aici asa se vede...
Oferta ramane valabila, daca te (va) putem ajuta cu ceva, da un semn.
Musca 13

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 28 Feb 2012, 21:50

adiwolf scrie: conform dispozitiilor ANPA, pe tot acest parcurs al Oltului, pescuitul recreativ (sportiv), se poate practica doar cu detinerea permisului ANPA fara a mai fi necesara nici o taxa - intrucat nici o asociatie de pescari recreativi(sportivi) nu a primit nici un tronson de apa in gestionare
.
A-si fi rau si s-ar crede ca am ceva cu anumite persoane daca a-si spune si eu ca cineva are probleme cel putin cu vederea,nu? :? Seara buna tuturor.

Scrie răspuns