MihaiV scrie:.........................................
E asta cu pescuitul comercial cea mai importanta problema a legislatiei actuale?
Pentru Adi este, fiindca e f aproape de camasa lui, adica se petrece la Valcea, unde locuieste el. Pentru altii din zone unde nu se pescuieste comercial nu este.
Pentru asociatia noastra in 2011 problema cea mai importanta am considerat ca este cea a microhidrocentralelor. De ce ar fi mai importanta? Fiindca e ireversibila. Asta cu pescuitul comercial daca se stopeaza putem reface apa, dar acolo unde se fac acum microhidrocentrale (aprobate deja vreo 300 pe tot cuprinsul tarii, adica pe majoritatea apelor de munte), nu va mai fi peste NICIODATA!
Adi, am facut cat am pututu si cat am crezut si contra pescuitului comercial. Asta nu inseamna ca s-a terminat si depunem armele. Ma bucur sa aud ca ai luat si tu atitudine in acest sens. Daca mai faci vreo astfel de petitie, scrisoare sau propunere de modificare legislativa, da-ne-o si noua la semnat si sunt sigur ca reusesc sa adaug pe ea semnaturile a 5-6 asociatii. Atata pot. E departe de jumatate din asociatiile din tara? Da!
Mihai,
Problema pescuitului comercial nu se rezuma doar la zona Valcea si nu ma doare asta doar fiindca ma lovesc de el in zona unde locuiesc, din fericire sunt un pescar destul de mobil si reusesc sa ma misc in mai multe zone si sa am contact cu pescari si din alte parti.
pescuitul comercial nu se rezuma doar la zona Valcea, Valcea este deocamdata granita de nord pana unde s-a extins, el este avizat pe raul Olt ca legal pana la zona de varsare in Dunare.
pentru inceput, au fost cateva baraje, apoi pe masura rezultatelor, zonele s-au tot extins si va garantez ca nu se vor opri aici - din pacate nu pot sa spun decat, Sibieni, pregatitiva!
Problema cu microhidrocentralele este o problema de interes national, dar din pacate este iarasi una dintre problemele carora populatia tembela a Romaniei nu ii da atentie, ca si cu Rosia Montana, ca si cu gazele de sist si inca multe altele - gandirea romanului este ca atata timp cat nu ma afecteaza direct, nu am de ce sa ma agit
o gandire tembela, intretinuta cu buna stiinta de guvernanti si de cei cu interese
pot sa spun ca exact acelasi lucru se intampla si cu pescuitul comercial, pe cine nu a atins si nu il afecteaza, putin ii pasa
din 2007 incoace am tot facut diverse adrese, catre diverse institutii din tara asta responsabile cu poluarea mediului si a apelor, cu pescuitul, cu protectia diverselor areale.
unele dintre ele au raspuns si chiar au facut ceva la sesizarea mea, altele (cele mai multe, nici nu m-au bagat in seama, dar sa mai si raspunda) - ANPA din trei adrese, a raspuns doar la una singura si a dato de gard aiurea
am inteles astfel ca ma lupt cu morile de vant si din aceasta cauza am sperat la un moment data ca poate, am zis poate, unele asociatii de pescari vor intreprinde cu adevarat ceva impotriva pescuitului comercial.
am vazut ca nu, sau cel putin rezultatele ultimilor doi ani, asta s-a vazut cu toate ca mai toate au declarat razboi acestui flagel - deh, da bine la imagine si astfel de declaratii sunt aducatoare de cotizanti naivi
si cand vezi ca lucrurile continua in acelasi trend multumitor pt marea majoritate credula si t................ cum draqu sa nu te revolti si sa nu rabufnesti??!!
- problema microhidrocentralelor pe paraurile si raurile de munte este ca si pierduta daca nu se intervine la nivel european - te asigur ca in tara noastra, majoritatea proiectelor au primit aviz favorabil si de anul acesta vor incepe lucrarile in forta (sursadeincrederedinhidroelectricabucuresti)
@ cezarch
pfuuu,
va prevalati de prevederile legale, insa eu tocmai asta spun, schimbati sau macar incercati sa schimbati aceasta lege stramba si nedreapta.
dumnevoastra spuneti
Dacă pescarii din această zonă, deţinători de permise ANPA, doresc să pescuiască pe alte ape, din alte zone, au acest drept, plătind însă către asociaţii, conform tarifelor cerute de asociaţii şi aprobate de ANPA pentru apa respectivă.
as putea sa contracarez aceste vorbe destul de amplu ducand discutia in alte planuri, dar vreau sa va intreb doar atat
- vi se pare normal?
- normalitatea asta se refera doar la membrii asociati, sau la membri asociatie dumnevoastra?
- vi se pare moral si normal ca printro directiva ANPA unii sa nu aiba parte de nimic, ba mai mult fiind fortati sa platesca daca vor ceva si altii................
@pikeman
defapt esenta nu este cea ce spui tu,
nu vreau gratis, dar nici nu vreau sa inghit tot acest shit fiindca asa vrea ANPA si "regii" cherhanalelor .
tu oricum te poti bucura de pescuitul in zona mea fara sa scoti un sfant din buzunare, dar eu nu pot face la fel, ca nu vrea ANPA.
vreau aceeasi lege pentru toti si pentru toate apele din tara asta
@ apshd
din pacate eu m-am convins ca singur nu am nici o sansa (poate intr-o lume normala, da, dar nu in Romania zilelor noastre) si degeaba va oferiti sprijinul, nu de sprijin am(avem) nevoie,
avem nevoie de initiativa sustinuta pana in panzele albe si cu orice mijloace
nici ei nu lupta cinstit, noi de ce nu am face la fel?

Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.