O intrebare pt Asociatiile de pescari

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

APSHD
veteran
veteran

Re: O intrebare pt Asociatiile de pescari

Mesaj de APSHD » 27 Feb 2012, 17:15

adiwolf scrie:domnu Tavi,
sunt foarte multe lucruri de imbunatatit, dar asta este primordiala si din punctul meu de vedere orice altceva este ilar si nesemnificativ comparativ cu aceasta problema.
sunt convins ca toate asociatiile nu or sa faca asta niciodata in vecii vecilor, dar macar jumate sau 3/4 din ele o fac??
NU, pentru ca din nefericire mai toate au varii interese si nu vor sa se bage in ciorba altora sau sa calce pe bataturi pe cine stie ce "rege" al pescuitului comercial si asta ma deranjeaza cel mai tare
fiindca vin apoi aici pe forumuri si se bat cu caramida in piept ca vor face si vor drege cand defapt ei sunt doar niste mancatori de rahat.
si mai vrei sa am incredere in asociatii?? niciodata, mi-a ajuns ce am vazut odata..

Daca crezi ca poti rezolva ceva ai tot sprijinul meu si al tuturor cunostiintelor mele din cadrul Ministerului .
De asemenea pot sa aduc linga mine jumatate din Asociatiile din tara in afara de AGVPS .

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 27 Feb 2012, 18:06

Pescuit comercial..hmmm.. adica vom manca clean, mreana, scobar, avat din rauri ?
Sau vor lua peste din crescatoria proprie si il vor vinde la pret mai mare pe motiv ca este eco ?
Sincer, cu foamea asta de bani poate sa fie alaturi si Super AGVPS, ca nu se mai poate face nimic, statul nu iarta nici broastele daca cineva cere licenta pentru comercializarea lor.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 27 Feb 2012, 21:34

MihaiV scrie:.........................................
E asta cu pescuitul comercial cea mai importanta problema a legislatiei actuale?
Pentru Adi este, fiindca e f aproape de camasa lui, adica se petrece la Valcea, unde locuieste el. Pentru altii din zone unde nu se pescuieste comercial nu este.
Pentru asociatia noastra in 2011 problema cea mai importanta am considerat ca este cea a microhidrocentralelor. De ce ar fi mai importanta? Fiindca e ireversibila. Asta cu pescuitul comercial daca se stopeaza putem reface apa, dar acolo unde se fac acum microhidrocentrale (aprobate deja vreo 300 pe tot cuprinsul tarii, adica pe majoritatea apelor de munte), nu va mai fi peste NICIODATA!
Adi, am facut cat am pututu si cat am crezut si contra pescuitului comercial. Asta nu inseamna ca s-a terminat si depunem armele. Ma bucur sa aud ca ai luat si tu atitudine in acest sens. Daca mai faci vreo astfel de petitie, scrisoare sau propunere de modificare legislativa, da-ne-o si noua la semnat si sunt sigur ca reusesc sa adaug pe ea semnaturile a 5-6 asociatii. Atata pot. E departe de jumatate din asociatiile din tara? Da!
Mihai,
Problema pescuitului comercial nu se rezuma doar la zona Valcea si nu ma doare asta doar fiindca ma lovesc de el in zona unde locuiesc, din fericire sunt un pescar destul de mobil si reusesc sa ma misc in mai multe zone si sa am contact cu pescari si din alte parti.
pescuitul comercial nu se rezuma doar la zona Valcea, Valcea este deocamdata granita de nord pana unde s-a extins, el este avizat pe raul Olt ca legal pana la zona de varsare in Dunare.
pentru inceput, au fost cateva baraje, apoi pe masura rezultatelor, zonele s-au tot extins si va garantez ca nu se vor opri aici - din pacate nu pot sa spun decat, Sibieni, pregatitiva!
Problema cu microhidrocentralele este o problema de interes national, dar din pacate este iarasi una dintre problemele carora populatia tembela a Romaniei nu ii da atentie, ca si cu Rosia Montana, ca si cu gazele de sist si inca multe altele - gandirea romanului este ca atata timp cat nu ma afecteaza direct, nu am de ce sa ma agit
o gandire tembela, intretinuta cu buna stiinta de guvernanti si de cei cu interese
pot sa spun ca exact acelasi lucru se intampla si cu pescuitul comercial, pe cine nu a atins si nu il afecteaza, putin ii pasa :evil:
din 2007 incoace am tot facut diverse adrese, catre diverse institutii din tara asta responsabile cu poluarea mediului si a apelor, cu pescuitul, cu protectia diverselor areale.
unele dintre ele au raspuns si chiar au facut ceva la sesizarea mea, altele (cele mai multe, nici nu m-au bagat in seama, dar sa mai si raspunda) - ANPA din trei adrese, a raspuns doar la una singura si a dato de gard aiurea
am inteles astfel ca ma lupt cu morile de vant si din aceasta cauza am sperat la un moment data ca poate, am zis poate, unele asociatii de pescari vor intreprinde cu adevarat ceva impotriva pescuitului comercial.
am vazut ca nu, sau cel putin rezultatele ultimilor doi ani, asta s-a vazut cu toate ca mai toate au declarat razboi acestui flagel - deh, da bine la imagine si astfel de declaratii sunt aducatoare de cotizanti naivi
si cand vezi ca lucrurile continua in acelasi trend multumitor pt marea majoritate credula si t................ cum draqu sa nu te revolti si sa nu rabufnesti??!!

- problema microhidrocentralelor pe paraurile si raurile de munte este ca si pierduta daca nu se intervine la nivel european - te asigur ca in tara noastra, majoritatea proiectelor au primit aviz favorabil si de anul acesta vor incepe lucrarile in forta (sursadeincrederedinhidroelectricabucuresti)

@ cezarch
pfuuu,
va prevalati de prevederile legale, insa eu tocmai asta spun, schimbati sau macar incercati sa schimbati aceasta lege stramba si nedreapta.
dumnevoastra spuneti
Dacă pescarii din această zonă, deţinători de permise ANPA, doresc să pescuiască pe alte ape, din alte zone, au acest drept, plătind însă către asociaţii, conform tarifelor cerute de asociaţii şi aprobate de ANPA pentru apa respectivă.
as putea sa contracarez aceste vorbe destul de amplu ducand discutia in alte planuri, dar vreau sa va intreb doar atat
- vi se pare normal?
- normalitatea asta se refera doar la membrii asociati, sau la membri asociatie dumnevoastra?
- vi se pare moral si normal ca printro directiva ANPA unii sa nu aiba parte de nimic, ba mai mult fiind fortati sa platesca daca vor ceva si altii................

@pikeman
defapt esenta nu este cea ce spui tu,
nu vreau gratis, dar nici nu vreau sa inghit tot acest shit fiindca asa vrea ANPA si "regii" cherhanalelor .
tu oricum te poti bucura de pescuitul in zona mea fara sa scoti un sfant din buzunare, dar eu nu pot face la fel, ca nu vrea ANPA.
vreau aceeasi lege pentru toti si pentru toate apele din tara asta

@ apshd
din pacate eu m-am convins ca singur nu am nici o sansa (poate intr-o lume normala, da, dar nu in Romania zilelor noastre) si degeaba va oferiti sprijinul, nu de sprijin am(avem) nevoie,
avem nevoie de initiativa sustinuta pana in panzele albe si cu orice mijloace
nici ei nu lupta cinstit, noi de ce nu am face la fel? :evil:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 27 Feb 2012, 22:33

din pacate, toata tarasenia cu administrarea apelor are substrat de marketing. Unde au fost ape multe si asociatii putine apele s-au impartit dinainte prin ofertele facute. Unde a fost concurenta mare intre asociatii s-a mers pe taxa minima (chiar zero) pentru punctaj maxim. A doua varianta poate aduce si o apreciere mai mare a asociatiei in ochii "contribuabililor".
Este absurd sa ceri taxa zero pe o apa si apoi sa astepti ca pe acea apa sa se intample ceva favorabil pescarilor! D-nul Cezar a facut de altfel un calcul bazat pe experienta sa si ne-a lamurit.
Daca nu se interzice pescuitul cu altceva decat undita/lanseta suntem pierduti!
RX6 & Daiwa SS owner!

cezar.ch
veteran
veteran

Mesaj de cezar.ch » 28 Feb 2012, 00:06

PT. adiwolf

@ cezarch
pfuuu,
va prevalati de prevederile legale, insa eu tocmai asta spun, schimbati sau macar incercati sa schimbati aceasta lege stramba si nedreapta.
dumnevoastra spuneti

Dacă pescarii din această zonă, deţinători de permise ANPA, doresc să pescuiască pe alte ape, din alte zone, au acest drept, plătind însă către asociaţii, conform tarifelor cerute de asociaţii şi aprobate de ANPA pentru apa respectivă.

as putea sa contracarez aceste vorbe destul de amplu ducand discutia in alte planuri, dar vreau sa va intreb doar atat
- vi se pare normal?
- normalitatea asta se refera doar la membrii asociati, sau la membri asociatie dumnevoastra?
- vi se pare moral si normal ca printro directiva ANPA unii sa nu aiba parte de nimic, ba mai mult fiind fortati sa platesca daca vor ceva si altii................

Nu mă prevalez de lege, cum spuneţi dvs., pentru că nu am dat-o eu ! Dar legea asta are şi o parte bună (poate singura). Responsabilizează pe cineva în legătură cu apele publice, anume asociaţiile de pescari.
Dacă nu este nimeni responsabil, atunci chiar se duce totul de rapă. Cine să administreze apele ? Statul (prin ANPA) se vede ce si cat face. Pescarii individuali ? Absurd, ei vor sa pescuiasca, sa se distreze. Ii vedeti venind cu cativa pestisori in borcan si populand ? Sau stand de straja pe mal sa intercepteze braconierii ?
Administrarea apelor de catre asociatiile de pescari recreativi/sportivi poate fi o solutie, cu conditia ca asociatiile sa-si faca treaba la care s-au angajat. Iar a doua conditie este ca fiecare asociatie sa stie exact de ce raspunde, ce ape administreaza.
Nu asa, toate apele publice la gramada si toate asociatiile la gramada.

Si acum, va raspund direct si sincer la intrebarile 2 si 3. Nu ma intereseaza in mod direct toti membri asociatiilor din Romania, de pe unde or fi ei, dupa cum nu ma intereseaza toate asociatiile, mai bune sau mai rele, Ma intereseaza membrii asociatiei noastre, care contribuie cu bani, munca si idei la reabilitarea si administrarea unei ape. Vreau ca ei sa aibe parte de ceea ce poate fi mai bun.
Iar daca pe langa acestia vor mai fi si altii, cu atat mai bine.
Faptul ca unii au mai mult, iar altii mai putin, face parte din viata. Uitati-va de jur imprejur si veti intelege.
Imi permit sa va pun o intrebare (sau doua) si astept raspuns sincer : dumneavoastra ati fost la vreo ecologizare, ati platit din banii dvs. un utilaj sa repare un drum de acces, ati interceptat vreun braconier ? In varianta ca faceti parte din vreo asociatie, i-ati intrebat pe cei care o conduc ce fac cu banii dvs ?
Daca raspunsurile sunt negative, atunci nici nu aveti motiv de nemultumire.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 28 Feb 2012, 01:58

domnule cezarch,
va multumesc pt raspunsul sincer, cel putin a-ti recunoscut (chiar daca voalat si diplomatic) ca nu va intereseaza decat membri asociatiei si apa pe care o gestionati.
Faptul ca unii au mai mult, iar altii mai putin, face parte din viata. Uitati-va de jur imprejur si veti intelege.
mda, soarta, nu'i asa?!
in traducere libera, "cine poate, poate, cine nu..............dumnezeu cu mila"
exact asta fac toate asociatiile, isi vad interesul si interesele, macar am lamurit-o si pe asta.

si cand ma gandesc ca nu vroiam decat
aceeasi lege pentru toti si pentru toate apele din tara asta
probabil ca niciodata nu v-a fi asa, dar macar acuma stiu clar ca nu se doreste asa ceva.

fiindca a-ti fost sincer cu mine, va raspund la fel de sincer,
- trebuia? trebuia sa merg la pescuit cu excavatorul? sau cu masina de gunoi?
haideti domnule cezar stiti bine ca prin intrebarile dumnevoastra a-ti fost cat se poate de tendentios si urmareati un anumit raspuns,numai ca din fericire nu o sa il aveti din partea mea pentru ca,
da, am fost la o ecologizare, dar nu cu pescarii pentru ca atuncea cand am propus in asociatia din care faceam parte la vremea respectiva, mi s-a spus ca sunt nebun si altele sunt prioritatile
ce vrei ba, sa strang eu mizeria si rahatul altora ca sa vina sa faca la loc
(asta a fost reactia presedintelui de atunci, iar de a doua zi am demisionat) + ca imi car mereu gunoiul acasa si strang mizeria din locurile unde pescuiesc (la stationar, fiindca acolo pot face focul si sa ard acele gunoaie)
drumuri nu am reparat cu utilaje,pentru ca nu mi-am permis, insa o sa le recomand la toti pritenii mei sa inchirieze cate un utilaj cand mai merg la pescuit ca nu se stie cand se produce o nenororcire, dar
imi aduc aminte ca acuma 6 ani de zile mi-am rupt spinarea o zi intreaga, eu si inca trei amici, reparand un drum pe care apele il distrusesera din cauza dobitocilor de la baraj care au deversat ca idiotii fara sa anunte - dar cred ca nu se pune ca asta o faceam de nevoie, ramasesem blocat acolo eu si inca 5 masini (nici unii nu ne-au ajuta, au pescuit in continuare si dupa ce am terminat noi si am iesit,, au trecut si ei :evil: )
la chestia cu braconierii, chiar m-ati incuiat, ce sa mai spun?
ah, vreti sa va povestesc cate plase am scos si de unde? cum am devenit persona non grata intr-un sat din cauza ca le-am luat plasa cu care braconau o amarata de balta si am chemat politia?
cum am avut probleme din cauza "pescarilor comerciali" din valcea din cauza celor afirmate pe forum si au venit peste mine in firma cu amenintari?
cum mi-am sunat presedintele de asociatia din care faceam parte la vremea respectiva si l-am anunta ca am gasit o plasa(setca) in apa si cum el mi-a spus sa nu il mai deranjez cu astfel de kkaturi fiindca are alte probleme mai importante (infinta federatii la vremea respectiva :evil: )
cum a trebui sa renunt a mai pescui intr-o anumita zona fiindca desi nu ma temeam de integritatea mea (nu sunt chiar firav si nici plapand), totusi ma temeam si inca ma mai tem pentru bunurile mele, recte masina, pentru care am muncit si am platit cu bani cinstiti pentru ea?!
sa mai continui? vreti dovezi? martori? avem daca se cer si din astea, dar va rog ca pe viitor sa introduceti in cererea dumnevoastra de acceptare ca membri in asociatia dumnevoastra sa aibe palmares si sa vina cu CV (aici recunosc ca am fost rautacios, dar m-ati fortat deh :twisted: )
stand si analizand nu am reusit sa gasesc acele raspunsuri negative pe care vi le-ati dorit si pe care le asteptati asa ca va intreb, am voie si am motive sa fiu nemultumit?
.......................................................................................
multumesc, nu trebuie sa imi mai raspundeti, nu are rost deoarece vorbim din pozitii si din posturi total diferite,
dumnevoastra din postura celui care "poate", iar eu din cea diametral opusa.
va multumesc inca odata pt sinceritate si pentru faptul ca mi-ati dat ocazia sa lamuresc putin lucrurile.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 28 Feb 2012, 09:46

a-ti recunoscut (chiar daca voalat si diplomatic) ca nu va intereseaza decat membri asociatiei si apa pe care o gestionati.
exact asta fac toate asociatiile, isi vad interesul si interesele, macar am lamurit-o si pe asta
adiwolf, nu ceva ce trebuie recunoscut voalat si diplomatic. Nu e un secret si nici o rusine. E fix scopul unei asociatii, sa reprezinte si sa actioneze in interesul sau si al membrilor sai. Si nu e obligatoriu ca tu sa fi de acord cu acele interese.
Si invers, nu e obligatoriu ca asociatiile sa vrea acelasi lucru ca tine. Cred ca ar fi bine sa te obisnuiesti cu ideea...
In acest caz, interesul e comun. Nu la fel de important pentru toti dar este totusi comun. Cateva asociatii si-au manifestat interesul si ti-au oferit sprijinul in aceasta problema. Ai de gand sa faci ceva concret si sa te folosesti de aceasta mana de ajutor?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 28 Feb 2012, 16:01

Asa cum am scris deja, asociatiile din zona sunt cele care ar avea interesul sa initieze un asemenea demers. Ele sunt afectate si ele cunosc situatia. Cred ca lor ar trebui sa te adresezi, nu "tuturor".

Deci pana la urma raspunsul de mai sus e gresit iar cel de mai jos e cel corect,nu?

In acest caz, interesul e comun. Nu la fel de important pentru toti dar este totusi comun. Cateva asociatii si-au manifestat interesul si ti-au oferit sprijinul in aceasta problema. Ai de gand sa faci ceva concret si sa te folosesti de aceasta mana de ajutor?

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 28 Feb 2012, 16:05

Nu
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 28 Feb 2012, 16:07

:lol:

Scrie răspuns