Noua Lege a Pescuitului - sunteti de acord?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
eu zic ca ne luptam cu morile de vant
apele noastre ( si nu gresesc cand spun ´´noastre´´ , ale tuturor ) sunt impartite de foarte mult timp intre diferite ´´organizatii´´ fantoma , baroni locali etc . nu inteleg de ce toata lumea vb de RNP! ei sunt chiar ultima grija in materie deoarece cand e vorba sa mergi la un peste pe o anumita apa , zona .. si asa mai departe, o sa te lovesti tot timpul de birocratii , viza pe permisul de pescuit care este si asa cu o mie de clauze si nu iti permite sa pescuiesti in acel loc (din cine stie ce motive ).. asta poate continua la infinit si intotdeauna se termina ( mi-e rusine sa o spun , dar asa e ) cu o spaga la administratorul baltii sau mai stiu eu ce ´´taxator´´ ca sa putem sa ne bucuram de un pescuit cat de cat decent. imi pare rau ca gandesc asa dar eu nu vad altfel la ora actuala situatia pescuitului sportiv din Romania
PESCAR INRAIT
de ce nu??Luci scrie:..., acu nu putem prretinde ca peste noapte sa avem legi si ordonante perfecte

eu cred ca avem tot dreptul sa pretindem acest lucru.
daca ma uit la ultimele postari,vad ca inversunarea cea mai mare este impotriva RNP
oare numai aici e vorba de ape??
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
nu putem pretinde asa ceva caci nu suntem nemti sau alta natie . Suntem romani si la noi toate legile sunt anapoda.... chestie de realism pana la urmaadiwolf scrie:de ce nu??Luci scrie:..., acu nu putem prretinde ca peste noapte sa avem legi si ordonante perfectede ce nu putem pretinde asta??
eu cred ca avem tot dreptul sa pretindem acest lucru.
daca ma uit la ultimele postari,vad ca inversunarea cea mai mare este impotriva RNP
oare numai aici e vorba de ape??
de RNP, ce pot sa spun, l-am dat exemplu caci stiu cum functioneaza , in rest sunt convins ca nici ceilalti administratori nu sunt usi de biserica...
imi pare rau s-o spun dar asta e betie cu apa rece...al. trentea scrie: ORDONANTA DE URGENTA A GUVERNULUI ROMANIEI PRIVIND PESCUITUL SI ACVACULTURA.
Publicata in Monitorul Oficial Nr.180/10.03.2008
Art.25. - (1) La libera lor initiativa, pescarii se pot constitui in asociatii de pescari sportivi.
Acest articol, prin care se elimina obligativitatea asocierii in vederea obtinerii permisului de pescuit sportiv, este punctul esential ...!
neconditionarea obtinerii permisului de pescuit de apartenenta la o asociatie ar cosfinti neobligativitatea asocierii,... asta trebuia sa apara exprimat clar fara echivoc in lege... nu reglementat pri hotarari de guvern cum zice Luci...
ori tocmai asta nu se vede...
articolul 25 nu consfinteste decat dreptul de existenta al oricator asociatii... si nu elimina nici o obligativitate...
nici pana acum nu era impiedicata asocierea la libera initiativa,... si nici nimeni nu te obliga sa faci parte dintr-o asociatie cu forta... explicit... dar undeva iti spunea mascat ca daca vrei permis, trebe sa fii membru in una...
spune legea acum ca daca vrei permis de pescuit nu trebe sa fii membru ?
mi se pare ca nu,... spune doar ca suntem liberi sa ne asociem la initiativa proprie...
suntem tot la mana lor...
o lege normala trebuia sa vorbeasca clar despre cum pot obtine permisul de pescuit in orice conditii contracost, fara sa faca referire nici macar la asocierea la libera initiativa... despre asta stiam deja din constitutie ca avem voie...
inca o data spun ca cineva ne imbata cu apa rece,...
iar texul e abureala de adormit poporul...
imi pare rau dle Trentea ca asa inteleg eu lucrurile dar deocamdata eu nu vad nici un succes,... vi-l doresc insa din toata inima... dar nu va mai lasati amagiti...
va repet: ca ne putem asocia la libera initiativa stim deja din constitutie... nu mai era nevoie de alt text de lege... dar ca pot obtine permisul de pescuit doar contracost, pur si simplu, fara sa fiu membru nicaieri,... asta cred ca era necesar sa se spuna explicit intr-un text de lege... sa nu mai lase loc la interpretari si abuzuri...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
Ordinul MinistruluiLuci scrie:O.M.? ce reprezinta prescurtarea asta?
Miky, sunt in usor dezacord cu tine. Prevederea de la Art. 25 nu cred ca e intamplatoare. Daca ar fi doar abureala si in regulamentele viitoare de aplicare a prezentei ordonate s-ar prevedea din nou conditionarea asocierii pentru obtinerea permisului de pescuit, s-ar chema ca si-au batut singuri cuie in talpa. Daca aveau de gand sa faca in continuare treaba asta, nu mai bagau textul asta in lege, sau cel putin asa mi se pare mie logic.
Cum ai zis si tu, conform constitutiei, asocierea este libera, asadar nu e nevoie ca aceasta ordonata
. Probabil ca datorita greselilor trecutului s-a simtit nevoia acestei precizari, altfel nu-mi explic.sa faca referire nici macar la asocierea la libera initiativa... despre asta stiam deja din constitutie ca avem voie...
Pe de alta parte, cum zicea APSHD, hai sa mai avem putintica rabdare

Ultima oară modificat 12 Mar 2008, 23:42 de către Tavi, modificat de 2 ori în total.
Tavi
eu imi doresc sa ma insel,... si sa ai tu dreptate.... sincer !
dar asa cum suna acest articol mie imi spune doar ca daca nu imi place o asociatie anume, sunt liber sa intru in oricare alta la libera mea alegere... nu imi spune explicit ca sunt liber sa pescuiesc si fara sa fiu membru intr-o asociatie, oricare ar fi aia, doar pe baza permisului de pescuit...
daca cineva vroia in baza greselilor trecutului sa faca anumite precizari, apoi aia ingrosata de mine cu negru era precizarea de care era nevoie sa apara explicit in lege...
reglementata prin regulamente si hotarari de guvern ii naspa... oricand si cu atat mai usor se poate reveni si schimba regulamentul printr-o alta hotarare de guvern care sa reinstaureze trecutul...
nu suntem copii,.. un text de lege de obicei nu il face un profan, la el lucreaza niste avocati (in mintea mea)... aia stiu clar ce e atacabil si interpretabil si ce nu,...
in plus si ei stiu ca un lucru odata stabilit printr-o lege (in cazul de fata constitutia), nu e nevoie sa sa fie reafirmat printr-o alta cu acelasi text... e suficient ca noua lege sa contina texte care sa nu contravina legii anterioare...
o lege nu se face sa ii explici amaratului de pe mal ca ai vrut sa faci reparatii morale,... ci se face pentru a cosfinti drepturi si obligatii, pentru a te feri de abuzuri si interpretari,... sau asa ar trebui...
inca odata:
... sa dea domnul sa ma insel eu si sa aveti voi dreptate care vedeti in asta un succes...
eu imi doresc sa ma insel,... si sa ai tu dreptate.... sincer !
dar asa cum suna acest articol mie imi spune doar ca daca nu imi place o asociatie anume, sunt liber sa intru in oricare alta la libera mea alegere... nu imi spune explicit ca sunt liber sa pescuiesc si fara sa fiu membru intr-o asociatie, oricare ar fi aia, doar pe baza permisului de pescuit...
daca cineva vroia in baza greselilor trecutului sa faca anumite precizari, apoi aia ingrosata de mine cu negru era precizarea de care era nevoie sa apara explicit in lege...
reglementata prin regulamente si hotarari de guvern ii naspa... oricand si cu atat mai usor se poate reveni si schimba regulamentul printr-o alta hotarare de guvern care sa reinstaureze trecutul...
nu suntem copii,.. un text de lege de obicei nu il face un profan, la el lucreaza niste avocati (in mintea mea)... aia stiu clar ce e atacabil si interpretabil si ce nu,...
in plus si ei stiu ca un lucru odata stabilit printr-o lege (in cazul de fata constitutia), nu e nevoie sa sa fie reafirmat printr-o alta cu acelasi text... e suficient ca noua lege sa contina texte care sa nu contravina legii anterioare...
o lege nu se face sa ii explici amaratului de pe mal ca ai vrut sa faci reparatii morale,... ci se face pentru a cosfinti drepturi si obligatii, pentru a te feri de abuzuri si interpretari,... sau asa ar trebui...
inca odata:
... sa dea domnul sa ma insel eu si sa aveti voi dreptate care vedeti in asta un succes...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
fain , al trentea ne spune :
- pai nu vroiau sa ma vada cu permis luat din benzinarie , decat in ideea ca moare concurenta.....ce grija au unii ...interesant.... si eu incepusem sa cred ca vor lupta pentru drepturile mele de proaspat pescar liber , vor adauga puncte in memoriu prin care vor cere ca pescarul neasociat sa se bucure intr-adevar de acest lucu....etc. etc.
- cred ca nu vom vedea prea curand acest lucru ...mai sunt multe orgolii de rezolvat ...poate pescarii neasociati nu trebuie sa astepte rezolvarea dorintelor lor cu ajutorul asociatiilor , asa cred....cred ca ajutorul va veni din alta parte !!!
- pai asta suna a capra vecinului care trebuie sa moara si nu bucuria de a vedea intr-adevar pescari liberi , neasociati.......De presupus ca anul acesta va mai exista inertia, dar incepand de la anul, cand permisele vor fi cumparate din alte locuri decat asociatiile, fara a fi obligat sa te asociezi, asociatiile mamult, vanzatoare de permise, in special AGVPS-ul, vor pierde membri pescari si vor intra in colaps, urmand fireasca prabusire din interior.
- pai nu vroiau sa ma vada cu permis luat din benzinarie , decat in ideea ca moare concurenta.....ce grija au unii ...interesant.... si eu incepusem sa cred ca vor lupta pentru drepturile mele de proaspat pescar liber , vor adauga puncte in memoriu prin care vor cere ca pescarul neasociat sa se bucure intr-adevar de acest lucu....etc. etc.
- cred ca nu vom vedea prea curand acest lucru ...mai sunt multe orgolii de rezolvat ...poate pescarii neasociati nu trebuie sa astepte rezolvarea dorintelor lor cu ajutorul asociatiilor , asa cred....cred ca ajutorul va veni din alta parte !!!