NOUA LEGE A PESCUITULUI SPORTIV
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: NOUA LEGE A PESCUITULUI SPORTIV
Mai, eu cand ma ziceam de mascati, ma refeream la astia, colegii lui Fane:

Ia uite mihuță ce zice statutul CIPS:razvan m. scrie:Stai putin, Popescu a afirmat mult mai mult decat atat: "la CIPS sunt membre statele; in cazul nostru statul roman, nu AGVPS"ticairlandezu scrie:
......
Asa ca sper sa observi, ca la CIPS, nu sunt afiliate doar Federatiile Nationale(Sportive)...asa cum afirmi tu...se poate si cu un obscur SRL ,de cartier
![]()
![]()
![]()
Asa stau lucrurile in tulburea viziune popesciana.
Deci atentie, Anglia este membru CIPS, nu srl-ul. SRL-ul este doar reprezentantul.
Art. 3
pct. 4
Niciunei naţiuni nu i se va permite să înscrie mai multe Federaţii Naţionale sau alte organizaţii recunoscute la nivel naţional, la federațiile membre C.I.P.S., excepţie fiind doar pentru F.I.P.S.-Mer, în cazul în care mai multe federaţii pentru fiecare naţiune sunt acceptate (a se vedea statutul F.I.P.S.-M.E.R.). Dacă o Federaţia Naţională sau alte Organizaţii nu practică pe parcursul a patru ani la una sau mai multe discipline, aceasta poate fi înlocuită de o altă Federaţie sau Organizaţie Naţională care exercită o activitate în acest / aceste disciplină (e).
Îți spune ceva expresia „recunoscută la nivel național”? Arată-mi și mie actul de recunoaștere ca structură sportivă a AGVPSR. Eu pot arăta actul de recunoaștere al FRPS.
gigi,
între timp am fost la șantier la Orăștie. Nu am dispărut. Unii mai și fac ceva pentru pescuitul sportiv.Nu-mi faci o vizită?

De balastapsalba scrie: gigi,
între timp am fost la șantier la Orăștie. Nu am dispărut. Unii mai și fac ceva pentru pescuitul sportiv.Nu-mi faci o vizită?![]()
![]()
În calitate de consumator!

- semlecangheorghe
- veteran
No mersi,mi-e lehamite de peisaje cu excavatoare,si balastiere..
Ceva poze de la santier??S-a intarit fundatia turnata acu 2 ani??
Ceva poze de la santier??S-a intarit fundatia turnata acu 2 ani??
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
-
- veteran
Stie saracia aia de cooperativa ce insemna : persona publica de drept privat si utilitate publica ???În concluzie, A.G.V.P.S. din România este acum persoana juridică de drept privat şi de utilitate publică, apolitică, cu patrimoniu propriu, distinct şi indivizibil. Este înscrisă, definitiv şi irevocabil, în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor de pe lângă Judecătoria sectorului II, sub nr. 4/2000, şi în Registrul Naţional al Asociaţiilor şi Fundaţiilor, sub nr. 1561/A/2000.

Nu spune nicaieri ca trebuie sa fie obligatoriu recunoscuta ca structura sportiva

Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.
Păi nu scriaţi chiar dvs, cu propria mană, că ANPA nu are niciun rol în elaborarea legislaţiei ? Că numai MTS şi federaţia...bla, bla, bla!...bla, bla, bla...apsalba scrie:În buna tradiție ANPA, proiectul este în mare măsură o tâmpenie. Să explic de ce. Interesele AGVPSR (să nu o mai dăm după cireș) sunt pentru a controla eliberarea de permise de pescuit sportiv. De ce este o tâmpenie? Simplu.lazarini scrie:Nu ai raspuns la intrebare: te multumeste forma proiectului de lege?apsalba scrie: Băieții ăștia sunt niște mici copiști. Definiția respectivă se găsește în Regulamentul nr. 199/2008 al Consiliului Europei. Pentru curioși, apelați Google!![]()
![]()
![]()
![]()
Să plecăm de la temeiul de drept în baza căruia este emis acest ordin. El este art. 23 alin. 2 din OUG 23/2008. Iată textul:
(2) În termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe de urgenţă, prin ordin al ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale se vor stabili condiţiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentul de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, precum şi modelele permiselor de pescuit sportiv, la propunerea Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, după consultarea cu forurile de reprezentare ale asociaţiilor de pescari sportivi legal constituite, la nivel naţional.
Deci ordinul trebuie să reglementeze cele trei domenii pe care OUG 23/2008 le prevede. Atât și nimic mai mult. Nici măcar registrul de evidentă al asociațiilor nu trebuie să intre în cuprinsul acestei legi, întrucât luarea în evidență a asociațiilor de pescari sportivi este reglementată de art. 25(1) din OUG 23/2008 și nu se face prin ordin al ministrului privind pescuitul recreativ sportiv.
ANPA nu este abilitată să definească pescuitul sportiv și nici să reglementeze practicarea lui, ea fiind administratorul resursei acvatice vii. Singurul lucru care îl poate face este să stabilească condițiile în care se face accesul la resursa acvatică vie în vederea practicării pescuitului sportiv. Aceste condiții sunt cuprinse în art. 24 din OUG 23/2008, ordinul nefăcând altceva decât să detalieze aceste condiții. Organizarea, conducerea, supravegherea și controlul pescuitului sportiv la nivel național revine FRPS, conf. art. 37 alin. 1 lit b) din legea nr. 69/2000, în baza statutului și regulamentelor proprii.
Ce nu s-a luat in considerare este proiectul de modificare al HG 1016/2008, de pe același web site, care prevede mărirea taxelor de eliberare a permiselor de pescuit sportiv.
Ce poate face federația? Să pledeze pentru eliminarea acestei taxe, întrucât este ilegală și de natură a îngrădi un drept al persoanei, întrucât pescuitul sportiv fiind recunoscut ca sport, este activitate de interes național, sprijinită de stat, nu taxată de stat. Iată textul de lege:
L.69/2000
Art. 1
(1) Prezenta lege reglementeaza organizarea si functionarea sistemului national de educatie fizica si sport in Romania.
(2) In sensul prezentei legi, prin educatie fizica si sport se intelege toate formele de activitate fizica menite, printr-o participare organizata sau independenta, sa exprime sau sa amelioreze conditia fizica si confortul spiritual, sa stabileasca relatii sociale civilizate si sa conduca la obtinerea de rezultate in competitii de orice nivel.
(3) Termenii folositi in textul legii au semnificatia stabilita in anexa care face parte integranta din prezenta lege.
Art. 2
(1) Educatia fizica si sportul sunt activitati de interes national sprijinite de stat.
Și ca să-l lămuresc și pe gigi cum este cu recreativul și sportivul (pentru că eu cred că face voit o confuzie între sport și competiție) îi postez definiția dată de legea sportului:
Anexa L.69/2000
e) oficiali sportivi - persoanele a caror activitate conduce la organizarea si administrarea activitatii sportive de agrement, recreative si competitionale, aflate in relatie cu structura sportiva pe baza de contract de munca, conventie civila de prestari de servicii sau voluntariat.
Te-ai prins gigi? Nu ești tu așa naiv cum încerci să pari!![]()
![]()
![]()
![]()
Vezi și proiectul de modificare al HG 1016/2008:
http://www.anpa.ro/images/stories/docum ... %20var.pdf
Acum ANPA este "miezul din dodoaşcă"?
Desigur, faptul că nu vă convine textul este una, iar nevoia de bună reglementare, alta. Cred că nici nu este important să convină federaţiei, ci pescarilor sportivi, sau recreativi, sau recreativ/sportivi, sau cum or fi.
Dar, cum dvs. nu vă luptaţi pentru pescari, ci pentru cu toatul altceva, raportat la un interes transparent şi meschin, este de înţeles atitudinea dvs. Ca şi noul şi foarte probabilul nou eşec pe care-l veţi înregistra, cu federaţia dvs intrată în putrefacţie dinainte de a se naşte
Cred că de fapt, tot ce scrieţi dvs. aici este ...bla,bla,bla.
-
- veteran
Domnule coleg WBF , imi pare tare rau , dar fara voie jignesti tagma mai mult decit onorabila a clovnilor si a claunilor comparindu-i pe acestia cu personajele hilare din "filmul federal"WBF scrie:Mai, eu cand ma ziceam de mascati, ma refeream la astia, colegii lui Fane:

Cel numit gura bogata nu se va ridica niciodata la valoarea personajelor din poza postata de tine ....cu siguranta.

pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
+ fonctii... i s-au batucit coatele de atata "intepaciune"!steff scrie:Singurul tau scop sunt banii.
da' e mare barbat, filfizonul...
@ Vali Stratonov.
Mea culpa.
Cautasem ceva poza cu "mascarici" dar am gasit numai treburi sinistre.
Asa ca am indulcit situatia cu niste clowni.
Asa naspa e treaba cu mascatii federali? Gizas
Mea culpa.
Cautasem ceva poza cu "mascarici" dar am gasit numai treburi sinistre.
Asa ca am indulcit situatia cu niste clowni.
Asa naspa e treaba cu mascatii federali? Gizas

Dar ce s-a intamplat cu celalalt proiect de lege care circula pe la asociatii ?
Parerea mea este ca acela este mult mai bine definit si structurat.
Parerea mea este ca acela este mult mai bine definit si structurat.