Naturalizare pesti

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

blackmind
utilizator constant
utilizator constant

Naturalizare pesti

Mesaj de blackmind » 29 Sep 2005, 11:31

aveti idee de cineva care se ocupa cu asa ceva?
deci o naturalizarea la marimea pestelui... care e procesul.. cat dureaza...cum trebuie adus pestele etc... multumesc
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe

vasile
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de vasile » 05 Oct 2005, 12:31

eu nu am naturalizat decit capete de peste. mai demult am vazut la o emisiune la tv metoda de naturalizare la un muzeu din bucuresti. poti sa intrebi eventual la muzee sau la gradini zoologice.

blackmind
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de blackmind » 05 Oct 2005, 12:52

da stiu si eu ceva de genu de la prieteni... parca muzeul antipa ... dar cica emisiunea ar fi fost pe etape (etape care au fost impartite in vreo 7 emisiuni)
are cineva vreo cunostinta la muzeu? :lol: sau daca are cineva drum peacolo sa puna o intrebare ar fi frumos sa avem si noi pesti naturalizati :roll: multumesc fir intins
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 05 Oct 2005, 15:50

Daca te intereseaza sa naturalizezi doar capul, e foarte simplu, deoarece sunt predominate partile osoase(iti pot explica).
Daca te intereseaza tot pestele e foarte greu si rezultatul final nu cred ca te-ar incanta. Oricum, ar iesi mai bine la pestii cu piele tare si solzii bine infipti(salau-biban).
Sfatul meu: daca prinzi un peste care iti place cu adevarat cum arata, fa-i o poza si da-i drumul-e cea mai buna metoda de "naturalizare".
Spining....Prea bun ca sa fie light...

blackmind
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de blackmind » 07 Noi 2005, 10:30

gata, am gasit muzeul antipa bucuresti; la un pret mare dar pentru calitate :lol:
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 07 Noi 2005, 11:06

Acuma ca stim cum unde naturalizeaza nu ne mai ramane decat sa prindem pestele demn de a fi naturalizat :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

terrybill
veteran
veteran

Mesaj de terrybill » 07 Noi 2005, 12:42

mah baietzi, daca vedeti un peste naturalizat la antipa vi se taie rasuflarea!!!

PE BUNE!!!

preturile sunt mari, dar factoti banii, dat fiind ca stiu si eu cat costa materialele (care este multe!)

cine face un peste naturalizat la antipa il da mostenire, ca practic tin sute de ani!

eu sunt unul din posesorii unui astfel de trofeu si ... jos palaria! vorbind foarte serios, cuvintele sunt de prisos!

au baietii u8nul acum terminat (salau de 7 kg), e de America!!! cine vrea sa-l vada, sa treaca pe acolo iute, ca sapt. asta il dau posesorului.

procesul poate dura pana la un an, datorita metodelor de curatare de carne a pieii si capului, precum si de "imbalsamare " ale acestora... plus mulaje, corpuri si alte alea...

inca o data insa, MERITA!!!

eddie the heed (am vazut poza!!!), du-te linistitr la antipa, altii mai buni nu exista!!!

TERYBILL, THE ULTIMATE FISHING KILL> :twisted:

blackmind
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de blackmind » 07 Noi 2005, 18:24

mi-a spus prietenul care a dus pastravul ca a vazut si el salaul ...era putin cam suparat ca-l duce cam mult dar dupa ce a vazut salaul s-a linistit ... ca un copil mic a inceput sa-mi povesteasca amanuntit de salaul care e pus pe nu stiu ce material imbracat in nu stiu ce si iti da senzatia ca sta pe o piatra etc... nebunieee deabia astept sa-i vad pestele facut pe el il tin cam 4 luni dar tot se merita
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 07 Noi 2005, 19:23

Totusi...cat costa ? :)

blackmind
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de blackmind » 10 Noi 2005, 11:03

pai pastravul respectiv 130euroi(avea 2kg)
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe

Scrie răspuns