naturale, sau artificiale???

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

exu...
utilizator constant
utilizator constant

naturale, sau artificiale???

Mesaj de exu... » 01 Iun 2006, 22:32

Sal tare...de curind, am prins microbu' rapitorului...acu', sa v'o zic p'a dreapta, n'am luat decit salau, biban si stiuca...stateam linga unu' caruia i s'a dat interzis pe gostile, meserias mare, il rupea pe salau, era singuru' de pe teava, care prindea pesti mai rasariti...omu' dadea la twister alb, l'a agatat, l'a lasat in apa, a pus unu ' verde, a inceput sa prinda iar, insa l'a agatat si p'ala, a pus rosu si iar a prins...eram bolnav, eu luasem vreo doi strapazani...la indicatiile unui prieten cu care eram, eu dadeam la boartza, acesta explicindu'mi ca inca n'am "mina" si nu iau eu salau la plastice...in timp, am furat din manevrele pe care le facea respectivu' si nu numai, din incheietura miinii si, am reusit sa simt cind are loc atacu' salaului, am inceput sa vad cum o ia firu' intr'o parte, inainte sa simt atacu' in batz...
La stiuca, desi nu am mare experinta, am luat de doua ori peste...o data la oscilanta, iar altadata am luat din greseala :D dadeam dupa salau cu baboi pe jig...
Ce pareri aveti? E mai bine sa se dea la rapitor cu pestisor? E mai bine sa se dea la rapitor cu artificiale? Sunt mai eficienti pestisorii? Este imoral sa se dea cu pestisori? Cu artificiale, dau doar marii maestri in ale rapitorului? Sunt convins ca numai aici pot gasi raspunsurile cele mai bune si de la oamenii cei mai in tema...

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 01 Iun 2006, 23:30

Ce pot sa-ti spun e ca cea mai mare placere a mea e sa pescuiesc la artificiale,deoarece sa prinzi la artificiale presupune sa sti mai multe decat daca ai pescui la viu, satisfactia e mai mare (cel putin pt. mine) si nu de putine ori prind mai multi pesti la artificiale decat cei ce pescuiesc la viu in jurul meu.
La peste viu aproape oricine poate prinde peste ,dar nu si la artificiale,tu trage concluzia care iti place.

Jean Scurtu

pityu
veteran
veteran

artificiale sau naturale

Mesaj de pityu » 01 Iun 2006, 23:44

Jeane! Spune-mi te rog, ce specii de pesti prindeti voi acolo la Houston
cu Twisere (in afara de Bibanul Negru - American) ?
Aveti si voi salau?

Jean Scurtu

Re: artificiale sau naturale

Mesaj de Jean Scurtu » 02 Iun 2006, 01:31

pityu scrie:Jeane! Spune-mi te rog, ce specii de pesti prindeti voi acolo la Houston
cu Twisere (in afara de Bibanul Negru - American) ?
Aveti si voi salau?
Eu nu prind biban negru (black bass)decat rar,deoarece sa-l prinzi ai nevoie de barca si se pescuieste mai mult in lacuri, eu neavand barca,nici intentia sa imi cumpar pescuiesc de pe mal(in rauri sau in Golful Mexic).

Eu pescuiesc din ianuarie pana in mijlocul lunii mai pe TRINITY RIVER si prind la plastice,rotative ,voblere in special white bass,dar intamplator si flathead catfish,yellow bass,buffalo carp.
Pescuiesc cel mai mult la jig ca nu vreau sa pland dupa voblere cand aceeasi pesti ii pot prinde la jig cu plastice ce sunt mult mai ieftine.

Salau nu e in Texas datorita climatului subtropical ,am pescuit de doua ori in SOUTH DAKOTA ,unde e mult salau dar nu asa mare ca in Romania.De asemenea din aceleasi motive nu este stiuca in TEXAS.

Din mai pana la mijlocul lui decembrie pescuiesc de pe mal, de pe jetty(diguri mici din piatra ce protejeaza plaja) sau de pe pier ,niste platforme lungi din lemn sau beton facute pe piloni ce inainteazai in larg 50-200m.construite special pt. pescuit si unde platesti $6-$10 taxa de intrare ca sa poti pescui.
In Golful Mexic pescuiesc la jig cel mai mult si la voblere si prind pastrav de mare ,pastrav de nisip,calcan ,red xxx(red drum),drum(black drum),spanish mackerel,croaker si alti pesti.

Jean Scurtu

ionut_brasov
junior
junior

Mesaj de ionut_brasov » 02 Iun 2006, 08:35

ARTIFICIALE! :wink:
ionut

exu...
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de exu... » 02 Iun 2006, 09:04

Jean, m'ai dat pe spate frate...esti un privilegiat al sortii si in special, al acestei nobile indeletniciri (numesc aici, pescuitu' de rapitori)...din pacate pt mine, pescuiesc doar pe baltile din juru' Bucurestiului, iar acestea, cu mici exceptii, sunt foarte sarace, daca nu chiar lipsite de rapitori, cei mai multi dintre adminii de balti, considerind rapitorii ca fiind nocivi, distrug crapu', care in alte state, este considerat nociv, ba chiar esti amendat daca'l pescuiesti si'l eliberezi...sunt putini dintre acestia, care stiu ca intr'un ecosistem sanatos, trebuie sa existe si un anumit procent de peste rapitor, si ca astfel selectia naturala, va face ca pestele din balta, sa fie tot mai sanatos...insa am de gind "s'o dau" mai mult pe ape curgatoare, avind niste prieteni care fac asta frecvent, de aceea as vrea sa vad, care sunt cele mai bune solutii, pentru a pescui sportiv, pentru ca, nu'i asa, doar nu merg la pescuit de foame ci pentru placerea de'a sta in natura si pentru intilnirea cu alti pescari si, binenteles, cu pestele...

exu...
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de exu... » 02 Iun 2006, 09:14

ionut, multi sunt de aceeasi parere cu tine si, intr'o oarecare masura si eu...insa, cu totii avem ca si surse de informare, tv'ul, asta printre altele...este imposibil ca frunuia' dintre pescari, sa'i fi scapat partidele de pescuit, ale lui Rex Hunt &co...de foarte multe ori, acestia dau doar la naturale, folosind aceasta metoda, mai ales cind dau de pe mal...artificialele (am vazut si voblere de'o juma' de metru, folosindu'le, doar cind pescuiesc la trena...de ce la noi sunt atit de blamati cei care pescuiesc la naturale, pe cind "la ei", chiar se promoveaza pescuitu' cu naturale?...Credeti careva, ca din cauze "de ppromovarea anumitor ustensile"???Pentru a'si creea piata de desfacere a produselor, pe care le desfac sau pe care le fabrica, anumiti comercianti, sau producatori???

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 02 Iun 2006, 09:44

naturale sau artificiale...? hmm.... naturale frate :mrgreen:

dar la pescuit, numai artificiale :wink: 8)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

ionut_brasov
junior
junior

Mesaj de ionut_brasov » 02 Iun 2006, 09:46

exu... scrie:ionut, multi sunt de aceeasi parere cu tine si, intr'o oarecare masura si eu...insa, cu totii avem ca si surse de informare, tv'ul, asta printre altele...este imposibil ca frunuia' dintre pescari, sa'i fi scapat partidele de pescuit, ale lui Rex Hunt &co...de foarte multe ori, acestia dau doar la naturale, folosind aceasta metoda, mai ales cind dau de pe mal...artificialele (am vazut si voblere de'o juma' de metru, folosindu'le, doar cind pescuiesc la trena...de ce la noi sunt atit de blamati cei care pescuiesc la naturale, pe cind "la ei", chiar se promoveaza pescuitu' cu naturale?...Credeti careva, ca din cauze "de ppromovarea anumitor ustensile"???Pentru a'si creea piata de desfacere a produselor, pe care le desfac sau pe care le fabrica, anumiti comercianti, sau producatori???
eu prefer pescuitul la artificale din mai multe motive:
1. e curat
2. e comod
3. timpul efectiv de pescuit e mai mare
4. e mai sportiv, mai dinamic
5. daca practici C&R pestele are mai multe sanse de supravietuire

g.stiuca
junior
junior

Mesaj de g.stiuca » 02 Iun 2006, 09:49

doar nu merg la pescuit de foame ci pentru placerea de'a sta in natura si pentru intilnirea cu alti pescari si, binenteles, cu pestele...[/quote]

:D nu??? :twisted:
deci tu esti ala care credea acum catva ani ca twiteru se misca in apa fiind actionat de baterii? :D
microbul pescuitului ne-a cuprins pe toti ca altfel n-am fi aici.
pescuit la artificiale clar!!!
totusi cum va explicati ca uneori nu vrea nicicum sa "muste" la blinker, twister, vobler...iar daca dai la pestisor viu ai surprize la care nu te astepti :?:
Nu rade de visele oamenilor. Oamenii care nu viseaza, nu au mare lucru!

Scrie răspuns