pityu scrie:Jeane! Spune-mi te rog, ce specii de pesti prindeti voi acolo la Houston
cu Twisere (in afara de Bibanul Negru - American) ?
Aveti si voi salau?
Eu nu prind biban negru (black bass)decat rar,deoarece sa-l prinzi ai nevoie de barca si se pescuieste mai mult in lacuri, eu neavand barca,nici intentia sa imi cumpar pescuiesc de pe mal(in rauri sau in Golful Mexic).
Eu pescuiesc din ianuarie pana in mijlocul lunii mai pe TRINITY RIVER si prind la plastice,rotative ,voblere in special white bass,dar intamplator si flathead catfish,yellow bass,buffalo carp.
Pescuiesc cel mai mult la jig ca nu vreau sa pland dupa voblere cand aceeasi pesti ii pot prinde la jig cu plastice ce sunt mult mai ieftine.
Salau nu e in Texas datorita climatului subtropical ,am pescuit de doua ori in SOUTH DAKOTA ,unde e mult salau dar nu asa mare ca in Romania.De asemenea din aceleasi motive nu este stiuca in TEXAS.
Din mai pana la mijlocul lui decembrie pescuiesc de pe mal, de pe jetty(diguri mici din piatra ce protejeaza plaja) sau de pe pier ,niste platforme lungi din lemn sau beton facute pe piloni ce inainteazai in larg 50-200m.construite special pt. pescuit si unde platesti $6-$10 taxa de intrare ca sa poti pescui.
In Golful Mexic pescuiesc la jig cel mai mult si la voblere si prind pastrav de mare ,pastrav de nisip,calcan ,red xxx(red drum),drum(black drum),spanish mackerel,croaker si alti pesti.
Jean Scurtu