N-ai permis, 2.500.000 amenda !

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

tehnic
junior
junior

N-ai permis, 2.500.000 amenda !

Mesaj de tehnic » 24 Apr 2005, 10:53

Salut tuturor forumistilor acestor site...
Ieri am fost intr-o scurta incursiune pe Olt, asa... de "control".
Am ajuns la locul respectiv. Acolo, trei tipi prindeau pestisor viu pentru lanseta, iar pe malul celalalt se "cosea" la greu pe pile si pe turbine. Nic n-am apucat sa arunc in apa lanseta, doar ce i-am pus twisterul in jig si am sprijinit-o de masina, ca ne-am pomenit cu microbuzul celor de la frontiera parcand cu scrasnet de roti linga masina noastra.
A coborat un tip (din 3 bucati cat erau in masina) caruia-i lipseau bunele maniere caci nici macar nu s-a prezentat, si mi-a cerut permisul de pescuit. I-am spus simplu ca n-am, mi-a cerut buletinul. l-am dat, si mi-a intocmit proces verbal pentru "pescuit sportiv recreativ" pe raul Olt in perioada de prohibitie... degeaba i-am spus ca singurul lucru pentru care ma poate amenda este "tentativa de a pescui" deoarece nu m-a gasit cu lanseta in apa. In timpul asta, pe partea cealalta se cosea la greu, cum v-am spus, si nici nu se sinchiseau baietii de cei de la frontiera, iar cei de la frontiera, nici atat, de parca eu faceam braconaj, iar ce de pa malul celalalt pescuiau recreativ sportiv. In fine... le-am spus ca nici sa nu se gandeasca sa le semnez procesul verbal in conditiile in care eu dau la stiuca si mi-as plati ziua de pescuit in cazul in care ar veni cei de la filiala.
M-au amenintat ca mi-ar putea confisca sculele, le-am spu ca ar fi un abuz regretabil din partea lor, m-au trimis sa pescuiesc in continuare in timp ce intocmeau procesul verbal si au inchis usa la masina sa se poata sfatui in voie... ce mai! Le-a dat cu virgula.... au dat telefon nu stiu unde, si au chemat un pusti care pescuia acolo, l-au imbrobodit sa le semneze el procesul verbal asigurandu-l ca asta e procedura, ca e ceva normal sa semneze un martor. In sfarsit, au intocmit procesul verbal si au spus ca sunt cu ochii pe cei de langa mine ca in cazul in care prind salau sa-i dea drumul in apa. Apoi au plecat pe malul celalalt, iar cei de acolo, cand au vazut ca s-a pus in miscare masina si-au strans frumusel coasele si au pus twistere probabil, caci am vazut cum nu s-a mai intocmit nici un proces verbal, baietii ducandu-se linistiti le pescarii respecativi, dicutand cu ei si plecand apoi spre sediu ca se facuse ora 19:00.
Acum ma intreb... vi se pare normala toata aceasta poveste?
ne vedem pe balta...

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 24 Apr 2005, 11:23

Din moment ce nu ai avut permis...nu prea ai ce comenta,chiar daca dadeai la stiuca.Zi mersi ca nu ai ramas fara scule.Pna ala urma au plecat cu procesul verbal nesemnat de catre tine?In schimb ti-au comunicat valoarea amenzii pe care probabil o sa-ti vina la adresa?Ma intreb oare ce s-ar fi intamplat daca nu aveai nici un act la tine... :roll:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 25 Apr 2005, 07:48

eu nu inteleg, de ce controleaza politia de frontiera acolo? anul trecut in primavara venea filiala de la corabia, baieti OK.

tehnic, nu stiu daca merita pentru 2.500.000 sa te judeci cu ei, dar eu asa as face. in caz ca'ti vine amenda acasa, desi ma indoiesc.

numai bine!

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 25 Apr 2005, 08:06

Nu sunt sigur, dar este f probabil ca cei de la Pol de Frontiera sa aiba dreptul de a controla permisele.

Procedura (semnatul cu martori) e normal. Pt ca nu ai semnat tu de primire, p vb o sa fie comunicat la Administratia Fin. unde ai tu domiciliul.
Si aia o sa iti faca jde notificari......si altceva - nimic.

@Michael - sa nu ai acte e, deasemenea, o varianta.... :D
DAca sunt ambitiosi te duc la un post de Pol si iti fac poze (fata si profil)....poate iti iau si amprentele...te identifica... :D

PE de alta parte.....tentativa la contraventie nu se pedepseste.
Acum....tu decizi daca merita sa pierzi timpul pentru 2.500.000 lei.

Gata fratilor.......s-au pus pe treaba! :lol:
near the beer

tehnic
junior
junior

Mesaj de tehnic » 25 Apr 2005, 08:12

Todi, tu chiar nu ai inteles... sau paoate nu am fost eu destul de explicit...
Ei mi-au dat amenda pentru ca pescuiam in perioada de prohibitie, in nici un caz nu au pomenit nimic despre permis.
'...a fost gasit pescuind recreativ sportiv..." asa scrie in procesul verbal, deci nici pomeneala de permis! Adevarul este ca au fost asa de idioti incat ei singuri mi-au lasat portita de scapare. Daca specificau ca eu n-am avut permis, era alta treaba! Ei au scris simplu: "...a fost gasit pescuint RECREATIV SPOTIV in perioada de prohibitie..." desi le-am explicat ca la stiuca pescuiyule e liber. Mie nu-mi ramane decat sa scot azi permisul, apoi sa ma duca la tribunal sa fac contestatie si sa explic judecatoruluyi ca baietii sunt slab peregatiti si putin surzi din moment ce eu le-am spus ca pescuiesc la un peste a carui peioada de prohibitie s-a cam terminat de vreo luna. Capisci?
ne vedem pe balta...

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 25 Apr 2005, 08:26

Am inteles acum :lol:

Costica, ai citit ordinul, cat de interpretabil e paragraful ala cu stiuca? Adica te poti agata de el in astfel de situatii?

Numai bine!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 25 Apr 2005, 08:38

todi, ordinul este pe site
eu mi l-am printat si il am la la mine, impreuna cu permisul de pescuit, sa le arat la astia daca vin

scrie foarte explicit, mai explicit nu se poate
in perioada 11 aprilie - 9 iunie pescuitul stiucii se poate efectua numai cu folosirea uneltelor de pescuit recreativ/sportiv, utilizându-se doar nalucile artificiale

tehnic, ce sa zic, ti-a spus mihai sa-ti faci permis

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 25 Apr 2005, 09:49

cu 10 randuri mai sus scrie clar: "se interzice pescuitul recreativ/sportiv ... la toate speciile de pesti"

dane, stiu ordinul, l'am printat si eu dar ma gandeam ca dom' costica ne poate edifica, legea e ambigua si prefer sa ma gandesc de ce nu am prins peste dupa ce au oprit stavilarele :lol:

tu ti'ai facut permis la AJVPS Olt?

numai bine!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 25 Apr 2005, 09:50

todi mai clar decat atat nu cred ca poate scrie :lol:
permisul meu este facut la Giurgiu

tehnic
junior
junior

Mesaj de tehnic » 25 Apr 2005, 19:44

Eu zica ca am cam rezolvat-o
Am mers azi si am scos permis de pescuit cu data de vineri 22. Problema este ca as fi putut sa cer permisul cu o data de 10 luni in urma, deci imaginati-va de cand nu s-a mai taiat o chitanta pentru permis :lol:

Si le-am trimis la turnu in copie, cu plangerea aferenta, si le-am cerut anularea procesului verbal. Acum astept prima infatisare, urati-mi "bafta"
Fir intins tuturor...
ne vedem pe balta...

Scrie răspuns