din punctul medu de vedere, perceperea unei taxe de pescuit pentru permis de catre o ascociatie ( pe barajele de la olt, pe dunare, etc ) mi se pare un abuz
niste smecheri au concesionat pescuitul sportiv acolo, si iau bani la fraieri ca sa-si faca fond de salarii, sediu si alte cheltuieli
nimeni nu a bagat un alevin de peste acolo, nimeni nu pazeste, apa este concesionata si pentru pescuit industrial, localnicii baga plase la greu si jepcuiesc la fel, este no man's land
dar cetateanul de rand care vrea sa se relaxeze la un pescuit pe o resursa naturala ( a tarii in fond ), trebuie sa plateasca taxa de protectie la dinozaurii comunisti care s-au invatat sa ia bani si sa nu faca nimic
revenind la controlul insistent al Politiei de Frontiera, sa va spun care-i treaba
odata cu relaxarea fiscala s-a produs o mare gaura in bugetul de stat, asa incat toate organismele de control au fost trimise la produs
vorbeam cu un prieten care mi-a spus ca a venit OPC-ul la el si i-a spus: mosule, n-am ce-ti face, trebuie sa-ti dau amenda, trebuie sa facem nu stiu cati bani, asta e situatia, ia poftim amenda si sanatate
acest lucru se intampla cu toate organismele, inclusiv deci cu politia de frontiera
daca-mi spuneti mie ce cauta Politia de Frontiera in control pe baraj dupa pescari, la peste 10 Km distanta de frontiera, sunteti tari
nu vin acolo decat sa dea amenzi, altfel doar mai fac cate un filtru pe sosea, in mod normal ei patruleaza pe fasia de la Dunare, asta este rolul lor
dar se prevaleaza de aberatia cum ca 10 km de la frontiera ( ceva de genul asta, nu stiu exact cate este, undeva intre 10 si 30 km ) este zona de frontiera, deci vezi doamne au jurisdictie