Mreana mica => Mreana mare ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Mreana mica => Mreana mare ?
Plimbandu-ma pe malul apei in cautare de locuri zaresc un repezis puternic fund pietros cu platouri de argila , cum toata ziua nu am avut activitate mi-am zis ca nu am nimic de pierdut daca incerc , pun un salmo Hornet H3SRS DB lansez si incep recuperarea , curent deci recuperez incet si cu pauze la 5 m de varful batului unde repezisul era mai puternic tac tac , intep pac o mreana de vreo 300 gr in ciuda faptului ca o ora nu m-am mai miscat de acolo crezand ca intra vreuna mai mare nu am reusit sa mai prind nimic . Intreabarea este daca exista vreo sansa sa stea si mreana mare pt. ca dupa logica mea daca a stat asta mica sta si aia mare , problema poate fi voblerul care poate nu a fost pe placul uneia mai mare nu ?data viitoare ce sa folosesc ? Sau poate a fost o coincidenta si mreana era ratacita ? Ms si fire zbuciumate !

S-ar putea sa aveti dreptate...dar sa sa spun ceva:
In ultimii ani in aceasta perioada toamna spre iarna , pescuiesc cu precadere la mreana in suvoi cu wobler sau bologneza....depinde de loc...
Iata cateva observatie :
- mreana e un peste sperios dar si foarte curios, urmarind momeala din repezis pana spre mal la apa mica ;
- mreana nu sta singura , ea umbla in turma ;
- exemplarele mai mici stau unde e repezisul mai puternic iar cele mari unde e curentul de apa mai slab ;
- in toate partidele de pescuit am prins mai intai exemplare mici si apoi mai mari....probabil cele mici intra primele pe momeala....nu stiu sigur....
- exemplarele mari si aici ma refer la capturi de 3 sau 4.2 kg (cea mai mare) le-am prins numai la buchet de vierme cu bologneza....si la fir de maxim 0.14mm...de obicei dadeam cu 0.12mm dar am avut multe rupturi si am dat-o pe 0.14mm.
- niciodata nu am prins mreana mare la wobler si mentionez ca am incercat o multime de modele, stiind ca in acel loc se afla ''babauri''
In ultimii ani in aceasta perioada toamna spre iarna , pescuiesc cu precadere la mreana in suvoi cu wobler sau bologneza....depinde de loc...
Iata cateva observatie :
- mreana e un peste sperios dar si foarte curios, urmarind momeala din repezis pana spre mal la apa mica ;
- mreana nu sta singura , ea umbla in turma ;
- exemplarele mai mici stau unde e repezisul mai puternic iar cele mari unde e curentul de apa mai slab ;
- in toate partidele de pescuit am prins mai intai exemplare mici si apoi mai mari....probabil cele mici intra primele pe momeala....nu stiu sigur....
- exemplarele mari si aici ma refer la capturi de 3 sau 4.2 kg (cea mai mare) le-am prins numai la buchet de vierme cu bologneza....si la fir de maxim 0.14mm...de obicei dadeam cu 0.12mm dar am avut multe rupturi si am dat-o pe 0.14mm.
- niciodata nu am prins mreana mare la wobler si mentionez ca am incercat o multime de modele, stiind ca in acel loc se afla ''babauri''
-
- utilizator constant