Mreana mica => Mreana mare ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

OvidiuRus
veteran
veteran

Mreana mica => Mreana mare ?

Mesaj de OvidiuRus » 11 Noi 2007, 12:18

Plimbandu-ma pe malul apei in cautare de locuri zaresc un repezis puternic fund pietros cu platouri de argila , cum toata ziua nu am avut activitate mi-am zis ca nu am nimic de pierdut daca incerc , pun un salmo Hornet H3SRS DB lansez si incep recuperarea , curent deci recuperez incet si cu pauze la 5 m de varful batului unde repezisul era mai puternic tac tac , intep pac o mreana de vreo 300 gr in ciuda faptului ca o ora nu m-am mai miscat de acolo crezand ca intra vreuna mai mare nu am reusit sa mai prind nimic . Intreabarea este daca exista vreo sansa sa stea si mreana mare pt. ca dupa logica mea daca a stat asta mica sta si aia mare , problema poate fi voblerul care poate nu a fost pe placul uneia mai mare nu ?data viitoare ce sa folosesc ? Sau poate a fost o coincidenta si mreana era ratacita ? Ms si fire zbuciumate !

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 11 Noi 2007, 19:16

:lol: da nu este prima data can dvreunu dintre noi reclameaza mreana ca ataca voblerul...stai linistit...vei mai prinde dar nu cred k daca schimbi culoarea sau modelul intra mreana mare....ia intreabal pe leba sau nusthu care a pus o poza cu un oblete gigant :lol: :lol: la vobler de 7 cm...sau caras la twister,.....sau am vazut la nusthu cine o ratza la twister....zicea k este superb in drill :lol: :lol: ...se mai intampla...nu incerca sa faci o obisnuinta din asta....este o intamplare de 1 la 100000 sa intre mreana mereu...eu am prins mreana mare la porumb in lapte asta vara :wink:

OvidiuRus
veteran
veteran

Mesaj de OvidiuRus » 11 Noi 2007, 19:28

:D mda ....

OvidiuRus
veteran
veteran

Mesaj de OvidiuRus » 11 Noi 2007, 19:29

eu am mai patit aceasi faza fix acolo cu acelasi model de vobler dar acu 1 an , tot o fustulica deasta o intrat de vreo 400 de grame .

Pose
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Pose » 11 Noi 2007, 19:33

este foarte posibil sa isi apere teritoriul, de aceea poate se explica faptul ca ai prins unul si apoi nimic, (oare era singrul rege):))
daca ma gasesti singur pe o insula pustie.....inseamna ca am plecat la pescuit

OvidiuRus
veteran
veteran

Mesaj de OvidiuRus » 11 Noi 2007, 19:34

:) poate ii ia locul unu mai barosan :D

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 12 Noi 2007, 14:53

se mai intampla :) si de astea dar foarte rar, no acum potzi sa treci in contul cu reusite si mreana la wb

OvidiuRus
veteran
veteran

Mesaj de OvidiuRus » 12 Noi 2007, 17:14

nu am cu ce ma lauda :) ca era mica maxim 400 gr . daca avea ;) dar oricum .

dan popa
senior
senior

Mesaj de dan popa » 12 Noi 2007, 18:27

S-ar putea sa aveti dreptate...dar sa sa spun ceva:
In ultimii ani in aceasta perioada toamna spre iarna , pescuiesc cu precadere la mreana in suvoi cu wobler sau bologneza....depinde de loc...
Iata cateva observatie :
- mreana e un peste sperios dar si foarte curios, urmarind momeala din repezis pana spre mal la apa mica ;
- mreana nu sta singura , ea umbla in turma ;
- exemplarele mai mici stau unde e repezisul mai puternic iar cele mari unde e curentul de apa mai slab ;
- in toate partidele de pescuit am prins mai intai exemplare mici si apoi mai mari....probabil cele mici intra primele pe momeala....nu stiu sigur....
- exemplarele mari si aici ma refer la capturi de 3 sau 4.2 kg (cea mai mare) le-am prins numai la buchet de vierme cu bologneza....si la fir de maxim 0.14mm...de obicei dadeam cu 0.12mm dar am avut multe rupturi si am dat-o pe 0.14mm.
- niciodata nu am prins mreana mare la wobler si mentionez ca am incercat o multime de modele, stiind ca in acel loc se afla ''babauri''

dan craciun
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan craciun » 12 Noi 2007, 18:39

din 5(cinci) aruncari cu un vobler de 2.5 Cozma am prins doi cleni (400-600g), un strapazan(500g) si o mrenuta (400g),toti cintariti si eliberati apoi,la" fintina" din aval de Boita! Asta ce poate sa insemne???

Scrie răspuns