kuintautti scrie:Erau icrele lui sau ale altor pesti halite de el ?

caci prinre altele asta cu icre se hraneste ! decima din start populatia altor specii si din cauza asta nu sint sigur ca e bine sa fie protejat Mai sunt si alte specii care se hranesc cu icre , dar nu ca mihaltu !
Cu toate ca eu nu am mentionat locatii ( unde zic eu in mesaj Dunare ? ) si vorbeam de specia in sine in mesajului buclucas fiecare a tras concluzii pe raspunderea lui , dar presupun ca asta este oarecum de inteles pt ca se discuta mai sus despre un peste eliberat in Dunare
Dar nu am mai inteles mishtoul continu cu coregonul si Dunarea in sus si in jos chiar si dupa urmatorul mesaj postat de mine
kuintautti scrie:ca sa fiu mai clar in cazul asta vorbesc ca si inainte tot de specia in sine fara sa mentionez locatia ca dealtfel si in mesajele precedente , asa ca daca ati dedus ca pe Dunare e treaba voastra

caci vedeti si voi …e simplu si reiese din discutie ca Mihaltul mai exista si in alte ape !
SF scrie: Pai pe Fishbase , la fisa mihaltului , in dreptu cu "resilience" pune cuvintu "low" , la "biology" nu zice ca-i un mincator de icre , iar in dreptu cu "dangerous" , acolo pune "harmless" hahaha!!! de ce sa-l ataci .
Pe celalat site romanesc zice ca mihaltu se pescuieste cu mulinete marimea 20 pe care se pune fir de 0,30 hahaha!!!
Ii vorba de un peste scos din Dunare , in luna asta , in Romania , iar cei care au dat de el au gasit ca merita pus pe site .
Cum eliberarea unui peste in conditiile astea mai naturale ii un lucru mai rar , poti sa stai linistit ca sint destui care il duc acasa pe negricios , protejind astfel speciile mai ariene , mai curatele , ca obletele de ex. , ca de te uiti pe Fishbase in dreptu cu "dangerous" , pune "potential pest" .
Catelus cu paru cret … stiti poezia cred ! eh eu nu am nevoie sa citesc pe net si Fishbaze dupa Mihalt deci aici nu este rar , dar judecind dupa atmosfera la subiect v-am oferit exemple de acolo si la nevoie va pot da si despre coregon ca depune in perioada asta ca sa nu mai spun ca si pastravul se mirlea in apa de curind , pesti care ii intilnesc pe aceiasi locatie . Si da ! Este blindetea intruchipata ! maninca pui de urs pitic si rapeste copii de pe malul apei dar altfel e "lucru rau" la casa omului !
Dupa cum cu siguranta ati citit pe forumul romanesc unii il considera pe Mihalt daunator tocmai din cauza asta , ca maninca icre ! Ei bine eu nu il consider daunator dar nici simpatic nu imi este si nu cred ca e bine sa fie protejat la maxim dupa cum am lasat de inteles mai sus si o spune si mai exact Teodor .
Exista alte metode mai eficiente de “pescuit” la Mihalt dar fiecare le stie pe ale lui ! Daca aia pe pescarul amator de alea recomanda nu este vina mea.
In principiu ce consuma asta la un prinz in scurt timp stiuca nu ar dovedi o luna , asa ca sa fiu in locul vostru as fi mai grijuliu in ce mi-as dorii ( asta in cazul in care il vreti mai mult in apele voastre )