Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
tudor
- Moderator

-
kuintautti scrie:
Erau icrele lui sau ale altor pesti halite de el ?
Mi-ar fi facut placere daca-i raspunderai lui SF. Adica indica-ne si noua speciile de pesti care depun in decembrie si a caror icre ar putea fi mancate de mihalt (repet) in luna decembrie.

-
Teodor
- veteran

-
Mihaltul este trecut anexa 4B (specii de interes national - specii de animale si de plante care necesita o protectie stricta) din ORDONANTA DE URGENTA nr. 57 din 20 iunie 2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice.
Chiar si pescarii mai batrini din zona noastra nu si-l amintesc sa fi fost prin zona noastra pe Prut. Presupun ca populatia de mihalt aparuta la noi in tara provine de pe Dunare din zona Ungariei sau de mai sus si a ajuns odata cu apele mari de anul trecut din primavara.
Anul trecut m-am intilnit de mai multe ori cu el, cu totul intimplator (pescuiam la platica). O singura data am pescuit special la mihalt doua ore. In anumite conditii e un peste destul de usor de prins (3 bucati in jumatate de ora). NU am de gind sa detaliez unde, la ce si in ce conditii se prinde.
Chiar in noile conditiile ramine un peste rar, pe de alta parte din cite stiu este un "indicator" al calitatii apei.
La populatia de mihalt din apele noastre consumul de icre datorat acestor pesti este insignifiant. In primul rind, din cite stiu, icrele nu sunt pe primul loc in meniul lor. Vor ajunge sa consume icre DOAR in cazul in care celelalte tipuri de hrana vor lipsi (ceea ce pe o apa naturala e greu de crezut).
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare
-
kuin tauti
- veteran

@ Tudor
Se pare ca moderatori au capatat rolul de a transforma subiectele in cateringi si polemici
-
tudor
- Moderator

-
Pai SF a pus intrebarea si nu e moderator.

-
kuin tauti
- veteran

@ Tudor
Am inteles ! doar ti-ai exprimat placerea ...
Ti-am scris pe privat si sper ca te-a satisfacut raspunsul meu si ca o poti vedea si ca mine

-
SF
- veteran

tudor scrie:kuintautti scrie:
Erau icrele lui sau ale altor pesti halite de el ? :?
Mi-ar fi facut placere daca-i raspunderai lui SF. Adica indica-ne si noua speciile de pesti care depun in decembrie si a caror icre ar putea fi mancate de mihalt (repet) in luna decembrie. :roll:
Gata , m-am prins , erau icrele altor mihalti , deci nu erau a lui personale . Cind si-o dat seama de crima s-o aruncat in plasa , cu gindu ca se termina , o ales insa prost plasa hahaha!!!
Mda , si pestii se mininca intre ei sub apa , ca si noi aici pe forum , singura diferenta ca ei nu se mininca degeaba !
Fir Intins!!!
-
kuin tauti
- veteran

si eu naiviul ... deci de asta este protejat prin lege ? ca are mustrari de constiinta si apucaturi sinucigase

-
JONES
- veteran

-
Mihaltul mai este si pe mures da marturisesc ca e primul exemplar de asa dimensiuni pe care il vad.
Nu cumva are doi spini la nivelul gurii indreptati spre inapoi?
Stiu ca este ruda cu codul si deci prefera apele reci si foarte reci fiind activ mai mult iarna si toamna tarziu.
Cand este mic se confunda usor cu somnul.
Frumos gestul cu eliberarea felicitari , mai sunt oameni cu bun simt.
the angler is catching xxx, not by the lure
-
gene3004
- utilizator constant

Teodor scrie:
Anul trecut m-am intilnit de mai multe ori cu el, cu totul intimplator (pescuiam la platica). O singura data am pescuit special la mihalt doua ore. In anumite conditii e un peste destul de usor de prins (3 bucati in jumatate de ora). NU am de gind sa detaliez unde, la ce si in ce conditii se prinde.
3 bucati in juma de ora?! asta insemna ca sunt destule exemplare de mihalt in zona, sau ca esti un pescar " super bun"
am prins si eu mihalt ,intamplator. cam 500 gr avea.intradevar se confunda usor cu somnul la prima vedere.
-
Teodor
- veteran

-
Nu gene, nu sunt "super" pescar (nici pescar nu prea ma mai consider).
A fost doar o intimplare fericita ca i-am gasit "groapa" si am avut si momeala potrivita.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare