mi s-a pus pata!!!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

tehnic
junior
junior

mi s-a pus pata!!!

Mesaj de tehnic » 09 Feb 2005, 09:29

salutare...
sunt foarte nou pe aici, inca nu stiu bine cum functioneaza lucrurile (mai ales la temperaturile de afara), si tare-as vrea sfatul unuia mai priceput...ce mama draq. se poate pescui pe frigurile astea si cu ce ?(tinand cont ca Frunzaru e cam la 45 min. de mine cu masina)
astept rasunsurile voastre.
:?:
ne vedem pe balta...

trombonezu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de trombonezu » 09 Feb 2005, 11:16

Fratioare, eu cred ca, in ciuda pasiunii, se cam hiberneaza printre pescari... pe frigurile astea eu zic ca cel mai sanatos pentru organism e sa bei o tzuica fiarta cu fro 2-3 amici-pescari si sa visezi la capturile de la primavara (vezi legea cu prohibitia sa nu dai in altele)...

daca, totusi, te arde pe matze (inteleg sentimentul fooooarte bine) io zic ca pe langa sculele de la sine intelese sa mai iei cu matale si una bucata topor ca sa sapi la copca...

io zic ca baboiu papa... da' trebi mici si jucate la mititica (tot pe loc... vorba poetului)

stiuca doarme, shalaul sta cu botu in namol iar avatu cred ca a emigrat dupe egrete si alte materiale de legat muste... parerea mea, evident!

la pasnici nu am idee...
"Este o diferenta foarte mica intre a pescui si a sta pur si simplu pe mal ca un idiot."
Steven Wright

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 09 Feb 2005, 12:59

trombonezu scrie:la pasnici nu am idee...
am io: activitate efervescenta zilele astea: uite, la Movilitza (pe DN2) au bagat deja navodu' pe sub gheatza ca i-e sete mare lu' patronache, o s-o filtreze asa pina in primavara...

aviz amatorilor grabitzi dupa dezghetz: decit acolo, mai bine mergeti in alta parte...

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 09 Feb 2005, 13:17

wrong my friend, stiuca se prinde chiar mai bine la copca cu viu.

tu de ce crezi ca anul trecut am luat-o in mana pe snagov cu tot cu barcuta? cand e iarna grea si gheata mai groasa, atunci o omoara mai cu foc baietii aia cu trestii pe care i-am gasit pe pod, u know when. am o banuiala ca si anul asta va fi la fel. daca mergi acum o sa vezi gauri in gheata de zici ca joaca golf baietii iarna. :)

si dintosii se hranesc iarna si cred ca toti pestii, doar ca mai rar, coz' metabolismul e incetinit in cauza temperaturii apei. am auzit ca ciprinidele ar hiberna, dar nu cred, pentru ca am prins caras iarna cand eram pustan, cu larve de libelule si viermusi.

din cate stiu tree sa pescuiesti cu viu sau dandinete, moarmaste si alte minuni din astea. nu ma atrage ideea, dar sunt oameni care fac partide mai bune iarna la copca decat totul anul pe cinstite.
Ultima oară modificat 09 Feb 2005, 15:37 de către eugen, modificat 1 dată în total.

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 09 Feb 2005, 14:32

La copca:
1. stiuca fiind un peste solitar, da, se poate afirma ca se prinde mai bine la viu decat la artificiale
2. salaul poate fi prins muuult mai bine la artificiale (dandinete=brishti) decat la pestisor cu conditia sa stii unde sa faci gaura :oops: in gheata :wink:
3. bibanul - idem precum salaul, difera numai marimea dandinetelor.
4-n. "pasnicii" - nu spun ca asta-i site de rapitori :twisted:

Echipament pentru pescuit la copca cu artificiale: simplu si la indemana oricui. Pote fi o bucata dintr-un banal stuf sau un varf de la o varga fixa sau o lanseta speciala de copca (de la magazin) la care i se ataseaza un suport pe care se infasoara firul (obligatoriu mono, cat mai subtire dar in concordanta cu specia si talia pestilor cautati) sau o mulineta de copca (tot de la magazin) si artificialele (dupa preferinta si priceperea fiecaruia). Un instrument de spart gheata (burgiu, topor, ranga), o sita (spumierele sunt excelente) pentru scos gheata din copca, imbracaminte calduroasa, un scaunel (pentru cei mai comozi), un termos cu licoare (dupa preferinta), o franghie si minimum un tovaras pentru cazurile nefericite (fereasca Domnu') si grija mare la calitatea si grosimea ghetii.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 09 Feb 2005, 15:01

tehnic, nu stiu de ce dar cred ca ne cunoastem :lol:
cred ca stii si tu foarte bine ca daca dai de el in zona e al tau
in rest poate iti mai povestesc baietii cu experienta la pescuit pe ger :lol:

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 09 Feb 2005, 15:13

Danr: "... la pescuit pe ger..."

La copca se prinde mai bine pe moina, nu pe ger :wink:

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 09 Feb 2005, 15:36

tehnic,
abia acum am vazut si eu de unde esti. ma mir ca te intereseaza copca.
de ce nu te duci sub baraje? nu cred ca e inghetat acolo si bibi tree sa fie la datorie.

fff,
moina, ger, zapada, tot nu inteleg cum rezisti. ai vreo reteta secreta de licoare sau pur si simplu pasiunea e chiar asa de mare? :)

serios vorbind, am o intrebare apropo de salau la copca: locurile alea unde tree sa dai gaurile coincid cu cele mai mari adancimi din balta respectiva sau mai degraba cu zonele cu structurile cele mai imbarligate?

trombonezu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de trombonezu » 09 Feb 2005, 15:40

@eugen

tehnic, sa moara capra vecinului daca imi inchipui fr'un loc in tzarishoara asta unde sa mai fie fro apa neinghetata TUUUUUUN!!! da, sa zicem ca ar mai fi pe dunare sau mai stiu io unde... intrebarea ramane valabila: care e reteta la licoarea aia care sa te tina 2-3 ore pe balta pe vremea asta? ca eu as fi amator sa o consum chiar si acasa la gura aragazului...
"Este o diferenta foarte mica intre a pescui si a sta pur si simplu pe mal ca un idiot."
Steven Wright

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 09 Feb 2005, 15:49

bro, daca sambata o sa fie peste 0 toata ziua, iar duminica se anunta conditii similare, iti promit solemn ca te duc eu intr-un astfel de loc unde putem pescui fara sa fie nevoie de topoare, cazmale si cele obecte. am putea merge indiferent de temperaturi, da' prefer sa mai treaca racoarea asta, macar sa nu inghete asa de tare firul pe inele.

Scrie răspuns