magazin articole pescuit
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- wildexplorer
- utilizator constant
Re: magazin articole pescuit
Din discutia mea cu un proprietar de magazin, am inteles ca distribuitorii sau importatorii din domeniu acorda discounturi diferentiate magazinelor online fata de cele fizice, magazinele fizice avand discounturi mai mari. Un magazin fizic are stocuri, cheltuieli cu personal, etc, pe cand un magazin online poate sa nu tina nimic in stoc, investitia sa tinda spre zero si in momentul in care are o comanda cumpara acel produs si-l revinde. Am aflat asta vazand diferentele de preturi in magazinul lui online fata de preturile din raft. Mi se parea logic sa fie mai ieftin online, insa si explicatia lui e logica.
Uite si alte pareri:
- care este numarul pescarilor din zona in care vrei sa-ti faci magazinul ? daca-ti faci magazinul in centrul orasului nu este o problema, dar daca il faci intr-un cartier atunci va fi
- mergi combinat pe articole pescuit + ( viermusi, rame,larve) + mancare animale - am observat aceasta asociere la toti care au magazine mici de cartier; daca esti in centrul orasului poti sa mergi doar pe articole de pescuit
- cauta vad in cadrul unei piete sau pe langa, altfel posibil sa dai falimet repede din lipsa putinilor clienti
- nu te specializa doar pe un anumit segment ( ex. rapitori), incearca sa aflii de la celelalte magazine care este proportia intre categoriile de pescari, pentru ca la fel va fi si la tine
- un brand mare ca Energofish te-ar putea ajuta
- sa ai si marfa chinezeasca, va fi cea mai cautata de clienti, multi nu au cultura sculelor de calitate si nu vor cauta asa ceva
- mergi si pe second hand, multi vand scule bune folosite in cateva partide la preturi foarte rezonabile
- de preferinta angajeaza ca vanzator pe cineva cu experienta in pescuit care sa dea si sfaturi, asta i-ti va aduce clientii ( vor venii macar ca sa mai afle ceva si tot or sa cempere macar o rama) - pe mine ma enerveaza vanzatorii care nu cunosc ce vand sau nu se pricep sa dea si consiliere si evit sa mai le calc pragul.
Gandeste-te ca faci o afacere si pentru a obtine un profit si nu doar din pasiune pentru pescuit.
- care este numarul pescarilor din zona in care vrei sa-ti faci magazinul ? daca-ti faci magazinul in centrul orasului nu este o problema, dar daca il faci intr-un cartier atunci va fi
- mergi combinat pe articole pescuit + ( viermusi, rame,larve) + mancare animale - am observat aceasta asociere la toti care au magazine mici de cartier; daca esti in centrul orasului poti sa mergi doar pe articole de pescuit
- cauta vad in cadrul unei piete sau pe langa, altfel posibil sa dai falimet repede din lipsa putinilor clienti
- nu te specializa doar pe un anumit segment ( ex. rapitori), incearca sa aflii de la celelalte magazine care este proportia intre categoriile de pescari, pentru ca la fel va fi si la tine
- un brand mare ca Energofish te-ar putea ajuta
- sa ai si marfa chinezeasca, va fi cea mai cautata de clienti, multi nu au cultura sculelor de calitate si nu vor cauta asa ceva
- mergi si pe second hand, multi vand scule bune folosite in cateva partide la preturi foarte rezonabile
- de preferinta angajeaza ca vanzator pe cineva cu experienta in pescuit care sa dea si sfaturi, asta i-ti va aduce clientii ( vor venii macar ca sa mai afle ceva si tot or sa cempere macar o rama) - pe mine ma enerveaza vanzatorii care nu cunosc ce vand sau nu se pricep sa dea si consiliere si evit sa mai le calc pragul.
Gandeste-te ca faci o afacere si pentru a obtine un profit si nu doar din pasiune pentru pescuit.
un stoc minim 30-50,000 de euro.
cind spun minim stiu ce vorbesc,sunt in domeniu.
depinde mult de zona,unde vrei sa deschizi.
din cate stiu eu franciza nu este.
- citizenics
- utilizator constant
Daca ai un asemenea magazin ar fi o idee sa francizezi afacerea:D.gemba111 scrie:un stoc minim 30-50,000 de euro.
un stoc minim de 30.000 euro inseamna circa 300 de produse cu un pret minim de 100 euro ceea ce sa recunoastem ca sunt extrem de multe magazine care nu au asa cevagemba111 scrie:un stoc minim 30-50,000 de euro.
sincer cred ca este putin exagerata treaba daca ne gandim cam la ce se vinde prin magazinele fizice si ce marfa au
nu lucrez in domeniu si nici banii astia nu ii am (cu toate ca mi-ar placea ambele variante, dar mai ales ultima

insa daca as fi in locul tau as cauta un spatiu generos pe care l-as impartii in doua
intro parte as face magazin de pescuit si nu as investii mai mult de 10-15 mii in el pt inceput si in cealalta parte as face o carciuma/club pentru pescarii care vin la magazin si mai stau la un taifas sau la o sueta si mai impart povestile pescaresti
crede-ma ca ai face mult mai multa treaba asa si lucrurile s-ar lega si s-ar sustine una pe alta

parerea mea.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
-
- veteran
Foarte mare importanta are locatia unde vrei sa deschizi un magazin cu articole de pescuit. Este vorba de potentialul zonei ( ca locuri de pescuit si numar aprox. de pescari). De asemenea este important cat de mare este concurenta pe segmentul de activitate pentru care vrei sa aduci marfa( spining, crap, de toate pentru toti, etc). Banuiesc ca este vorba de o zona urbana.
De asemenea trebuie sa stii ca vanzarea sculelor de pescuit are o mare fluctuatie de la vara la iarna( mai ales daca in zona ta nu merge pescuitul la copca). Daca spatiul este al tau e OK , daca inchiriezi ai o problema de cheltuieli si stabilitate.
Daca vrei sa fii vanzator e una, daca angajezi o persoana este alta ( atunci ai timp sa te ocupi de aroviz. si cautarea de furnizori). Trebuie sa pleci cu ideea "ca nu tragi un tun", daca iti conduci afacerea cum trebuie vine si profitul dar nu imediat si nu de genul 300 %. indiferent cum pleci, trebuie sa ai ca obiectiv sa te dezvolti permanent si profitul sa-l reinvestesti in marfa
( daca il cheltuiesti pe altele se alege praful).
Sant f. multe de spus, si despre diverse firme care cauta distribuitori oferind discounturi atragatoare, si despre intreprinzatori
care aduc marfa de afara ( 95 % China) si vand numai en-gross.
Si varianta asocierii cu un mini club, cu cateva masute si o plasma mare cu filme dedicate,ceva cafele si oarece bautura, nu e de lepadat , mai ales daca sant multi pescari de fly ( astia vorbesc mult si se lauda cu musculitele confectionate).
Iti doresc mult succes ( la asta pot sa zic) si daca mai vrei sa purtam discutii pe aceasta tema, iti stau la dispozitie. Mircea
De asemenea trebuie sa stii ca vanzarea sculelor de pescuit are o mare fluctuatie de la vara la iarna( mai ales daca in zona ta nu merge pescuitul la copca). Daca spatiul este al tau e OK , daca inchiriezi ai o problema de cheltuieli si stabilitate.
Daca vrei sa fii vanzator e una, daca angajezi o persoana este alta ( atunci ai timp sa te ocupi de aroviz. si cautarea de furnizori). Trebuie sa pleci cu ideea "ca nu tragi un tun", daca iti conduci afacerea cum trebuie vine si profitul dar nu imediat si nu de genul 300 %. indiferent cum pleci, trebuie sa ai ca obiectiv sa te dezvolti permanent si profitul sa-l reinvestesti in marfa
( daca il cheltuiesti pe altele se alege praful).
Sant f. multe de spus, si despre diverse firme care cauta distribuitori oferind discounturi atragatoare, si despre intreprinzatori
care aduc marfa de afara ( 95 % China) si vand numai en-gross.
Si varianta asocierii cu un mini club, cu cateva masute si o plasma mare cu filme dedicate,ceva cafele si oarece bautura, nu e de lepadat , mai ales daca sant multi pescari de fly ( astia vorbesc mult si se lauda cu musculitele confectionate).
Iti doresc mult succes ( la asta pot sa zic) si daca mai vrei sa purtam discutii pe aceasta tema, iti stau la dispozitie. Mircea
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
chestia cu mini-clubul e tare
nu am vazut pana acum pe nimeni sa aiba asa ceva..."pescar-cafe"

nu am vazut pana acum pe nimeni sa aiba asa ceva..."pescar-cafe"
- citizenics
- utilizator constant
Ar fi super tare un magazin de pescuit si vanatoare complet (camping, outdoor) inclusiv cafeneaua aferenta...O idee din asta e buna in orasele mari nu in provincie (de unde sunt). Nu s-a mai gandit nimeni la asa ceva ??? 

- wildexplorer
- utilizator constant
Geniala ideea!
"O cafea, un cognac si 10 gruburi, va rog!"
Eu deja imi imaginez o cafenea amenajata in stil pescaresc, pe pereti fotografii cu capturi si o panoplie de scule vechi. Problema este selectarea clientelei, ar fi de preferat sa fie majoritatea pescari. Eu cred ca ar avea succes.
"O cafea, un cognac si 10 gruburi, va rog!"

Eu deja imi imaginez o cafenea amenajata in stil pescaresc, pe pereti fotografii cu capturi si o panoplie de scule vechi. Problema este selectarea clientelei, ar fi de preferat sa fie majoritatea pescari. Eu cred ca ar avea succes.