Lingurița rotativă sau musca, pe râurile noastre de munte!?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- andreifishing
- utilizator constant
Lingurița rotativă sau musca, pe râurile noastre de munte!?
Bună,
Mai este foarte puțin și vine vremea să ne scoatem arsenalul de lansete la treabă.
https://www.youtube.com/watch?v=kO0sc9MEuXY
Materialul de mai sus, realizat de Dan Păvăloiu, nu te face decât să vrei să calci și tu pe urmele lui, să te bucuri de natură și de ce îți oferă ea. El pescuiește atât la muscă cât și la lingură rotativă. La un moment dat zice că la lingurită merge mai bine ca la muscă; voi ce părere aveți?
Este lingurița mai bună decât musca? Prinde mai bine?
Ce lingurițe folosiți la păstrăv?
(niște imagini ar fi de folos)
Mai este foarte puțin și vine vremea să ne scoatem arsenalul de lansete la treabă.
https://www.youtube.com/watch?v=kO0sc9MEuXY
Materialul de mai sus, realizat de Dan Păvăloiu, nu te face decât să vrei să calci și tu pe urmele lui, să te bucuri de natură și de ce îți oferă ea. El pescuiește atât la muscă cât și la lingură rotativă. La un moment dat zice că la lingurită merge mai bine ca la muscă; voi ce părere aveți?
Este lingurița mai bună decât musca? Prinde mai bine?
Ce lingurițe folosiți la păstrăv?
(niște imagini ar fi de folos)
Re: Lingurița rotativă sau musca, pe râurile noastre de munt
andreifishing scrie:Mai este foarte puțin și vine vremea să ne scoatem arsenalul de lansete la treabă.
andreifishing scrie:
andreifishing scrie:Ce lingurițe folosiți la păstrăv

Dumnezeu a creat cerul si pamantul,restul e facut in China.
- andreifishing
- utilizator constant
Eh, pe la mine încă mai este cevaDEM scrie:andreifishing scrie:Mai este foarte puțin și vine vremea să ne scoatem arsenalul de lansete la treabă.andreifishing scrie:
andreifishing scrie:Ce lingurițe folosiți la păstrăvpe raurile noastre de munte,nu prea mai e peste
asa ca nu prea vad rostul acestei intrebari
,....in rest iti doresc ....fire intinse si C&R

Mepps,Panther-Martin,marimea 00,0,maxim 1, fire intinse
daca mai ai pesti in zona ,ar fi si pacat sa nu incerci la musca. 

Dumnezeu a creat cerul si pamantul,restul e facut in China.
fiecare naluca are momentul ei..... tine de pescar sa dea corect in bobi si sa aiba la el ce trebuie 

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
MuskMd scrie:fiecare naluca are momentul ei..... tine de pescar sa dea corect in bobi si sa aiba la el ce trebuie

- andreifishing
- utilizator constant
Așa esteMuskMd scrie:fiecare naluca are momentul ei..... tine de pescar sa dea corect in bobi si sa aiba la el ce trebuie

Apropo, cum le legi? Direct la textil sau cu un înaintaș monofilament ?Dacă este cazul.
Eu am un monofilament Spiderwire Ultra Cast Invisi de 0.14.
Să mai pun sau nu ceva intermediar?

sunt multe zone pe apele de munte (mai involburate) unde lingurita este mai greu de "prezentat" decat musca, pentru ca nu o poti recupera nici din amonte si, de multe ori, nici oblic, ci doar din aval, lucru care constituie un dezavantaj cel putin din punctul meu de vedere.
- andreifishing
- utilizator constant
Depinde și de apa pe care pescuim. Da, există ape de munte foarte greu de pescuit cu lingurița dar apele pe unde pescuiesc eu îmi permit acest stil de pescuit.boistean scrie:sunt multe zone pe apele de munte (mai involburate) unde lingurita este mai greu de "prezentat" decat musca, pentru ca nu o poti recupera nici din amonte si, de multe ori, nici oblic, ci doar din aval, lucru care constituie un dezavantaj cel putin din punctul meu de vedere.