Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
lucky_51
- veteran

Daca va referiti la fostele zone colinare devenite ulterior de munte unde albia este formata din pietris si bolovanis aici se poate pescui cu lingurita atat in amonte cat si in aval insa daca faceti referire strict la zona de munte unde vegetatia aproape acopera albia ingusta cu cascade de 1-3m si colturi de stanca ascunse sub apa aici se poate pescui cu lingurita numai in amonte.
Ps. Din amonte te intorci de la pescuit numai pe carare sau...pe doua

.
-
andreifishing
- utilizator constant

lucky_51 scrie:Daca va referiti la fostele zone colinare devenite ulterior de munte unde albia este formata din pietris si bolovanis aici se poate pescui cu lingurita atat in amonte cat si in aval insa daca faceti referire strict la zona de munte unde vegetatia aproape acopera albia ingusta cu cascade de 1-3m si colturi de stanca ascunse sub apa aici se poate pescui cu lingurita numai in amonte.
Ps. Din amonte te intorci de la pescuit numai pe carare sau...pe doua

.
Nu am fost niciodată adeptul pescuitului în aval la păstrăv. Tot timpul în amonte.
Nu îmi place pentru că mi se pare puțin mai dificil din câteva motive:
- ești ușor de observat de către pești;
- dacă sunt nevoit să cobor prin apă, împrejurimile fiind total inaccesibile să pot ieși pe uscat, aceasta se va tulbura puțin și cred că acest lucru va afecta interesul peștilor;
- este mai ușor să aluneci și să faci o baie

)
- este și mai ușor cu prezentarea momelii, fie ea muscă sau linguriță.
-
sebflo
- junior

Rotativa poate fi utilizata pe ape de munte repezi exact cum e folosita nimfa in stilul francez, tot ce ai nevoie este o lanseta cu o lungime corespunzatoare, uneori chiar si o simpla varga e suficienta.
-
lucky_51
- veteran

andreifishing scrie:lucky_51 scrie:
Nu am fost niciodată adeptul pescuitului în aval la păstrăv. Tot timpul în amonte.
Nu îmi place pentru că mi se pare puțin mai dificil din câteva motive:
- ești ușor de observat de către pești;
- dacă sunt nevoit să cobor prin apă, împrejurimile fiind total inaccesibile să pot ieși pe uscat, aceasta se va tulbura puțin și cred că acest lucru va afecta interesul peștilor;
- este mai ușor să aluneci și să faci o baie

)
- este și mai ușor cu prezentarea momelii, fie ea muscă sau linguriță.
Asa este, tot timpul in amonte cand folosim lingurita sau musca la pescuitul pastravului pe paraie.
Ps. Baie faci chiar si cand pescuiesti in amonte mai ales cand se mai incalzeste apa si albia aluneca mai tare

.
-
andreifishing
- utilizator constant

lucky_51 scrie:andreifishing scrie:lucky_51 scrie:
Ps. Baie faci chiar si cand pescuiesti in amonte mai ales cand se mai incalzeste apa si albia aluneca mai tare

.
Asta așa este!

-
lenovo
- senior

[/quote]Eh, pe la mine încă mai este ceva

)[/quote]
Salut. Am vazut ca esti din zona Hateg. Eu sunt din Petrosani si am fost la pescuit de foarte multe ori pe acolo, mai ales in zona satului Clopotiva, pe care cred ca il sti foarte bine. Este unul dintre cele mai frumoase rauri dar si plin de peste, eu mergeam impreuna cu un coleg de clasa din liceu aproape saptamanal acolo si tot timpul cu rezultate spectaculoase atat la lingura cat si la musca. Acolo dupa cum bine sti se poate pescui doar cu autorizatie de la ocolul silvic care costa 50 de lei si ai voie sa pescuiesti doar in weekend si de la rasaritul pana la apusul soarelui. Noi am fost mai sus am dat de raul care formeaza barajul Gura Apei, am urcat pana in poiana Pelegii cu masina iar acolo raul se prezinta cu totul altfel, un verde nemaivazut de mine si plin ochi cu pastrav. Taxa a fost 100 de lei de om pe vremea cand umblam eu acum 3-4 ani, dar pentru cei 100 de lei am prins la peste cat nu am prins niciodata in viata mea. Aceea pentru mine ramane cea mai reusita partida de pescuit la care am participat, prinzand undeva la 45-50 de pastravi de om intr-un interval de 5 ore pescuit continuu.
Sper ca acel rau sa ramana asa cum il stiam eu si cat mai multi pescari cu caracter sa il viziteze. Merita pescuit cel putin odata in viata.

-
lucky_51
- veteran

lenovo scrie:
Eh, pe la mine încă mai este ceva

)[/quote]
Salut. Am vazut ca esti din zona Hateg. Eu sunt din Petrosani si am fost la pescuit de foarte multe ori pe acolo, mai ales in zona satului Clopotiva, pe care cred ca il sti foarte bine. Este unul dintre cele mai frumoase rauri dar si plin de peste, eu mergeam impreuna cu un coleg de clasa din liceu aproape saptamanal acolo si tot timpul cu rezultate spectaculoase atat la lingura cat si la musca. Acolo dupa cum bine sti se poate pescui doar cu autorizatie de la ocolul silvic care costa 50 de lei si ai voie sa pescuiesti doar in weekend si de la rasaritul pana la apusul soarelui. Noi am fost mai sus am dat de raul care formeaza barajul Gura Apei, am urcat pana in poiana Pelegii cu masina iar acolo raul se prezinta cu totul altfel, un verde nemaivazut de mine si plin ochi cu pastrav. Taxa a fost 100 de lei de om pe vremea cand umblam eu acum 3-4 ani, dar pentru cei 100 de lei am prins la peste cat nu am prins niciodata in viata mea. Aceea pentru mine ramane cea mai reusita partida de pescuit la care am participat, prinzand undeva la 45-50 de pastravi de om intr-un interval de 5 ore pescuit continuu.
Sper ca acel rau sa ramana asa cum il stiam eu si cat mai multi pescari cu caracter sa il viziteze. Merita pescuit cel putin odata in viata.

[/quote]
Caracteristic unuia caracterizat ca lipsit de caracter.

-
lucky_51
- veteran

Deschiderea sezonului de pescuit la pastrav ne face sa dechidem casetele cu linguritele specifice acestui fel de pescuit insa in perioada de inactivitate acestea au oxidat si nu mai au stralucire. Daca insisti prea mult sa le lustruiesti clasic cu pasta si pasla cele albe devin galbene pierzandusi grundul dupa un timp. Va intreb voi cu ce lustruiti linguritele ca acest grund sa tina mai mult?
Ps. Fire intinse in noul sezon si sa va bucurati de peisaje cat mai frumoase!

-
DEM
- veteran

Pasta de dinti.

Dumnezeu a creat cerul si pamantul,restul e facut in China.
-
bob
- senior

Nimfa in stil francez''''''''........,,,,,,,,,,, ce sexy suna parca as incerca si eu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, o fi greu??????????