legarea firului!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- MARIUS POPA
- veteran
legarea firului!
..PARE CAM COMIC SA PUN INTREBARE:CUM SA LEG FIRUL PE MULINETA INAINTEA INFASURARII PE TAMBUR? INSA POATE EXISTA UN NOD SAU O MODALITAE ANUME,pina amu am legat cu nod dublu sau triplu prin bucla !VA ROG SA NU OCOLITI INTREBAREA MEA.CU RESPECT, FIR INTINS!
- vanatoruldepesti
- veteran
-
- junior
- MARIUS POPA
- veteran
- vanatoruldepesti
- veteran
Inainte sa pun firul pe tambur, daca tamburul este din metal, infasor niste fir de bumbac sau de lana, din cel cu care impletesc femeile. Evit astfel tensionarea firului si a tamburului. Firul de bumbac sau de lana joaca un rol de "suspensie". Se foloseste mai ales in cazul in care dai cu fire textile de calitate, fire care pun o presiune mare pe tambur si datorita fenomenului de uscare. In acelasi timp, poti ascunde bine intre spirele de bumbac si motul mic ramas in urma nodului la monofilament.
Nu va faceti probleme! Cand vom trece Stixul, vom avea o pila... Sf. Petre a fost pescar 

Eu folosesc arbor deocamdata .
interesanta chestia cu lana, si eu foloseam intre vreme dar in ultimul timp cu tamburi ABS poti arunca si daca ai putini metri pe mulineta (pentru cei care nu stiu pe vremuri tamburi erau cilindrici nu ABS si daca vroiai sa arunci trebuia musai sa ai firul pana la buza tamburului.
interesanta chestia cu lana, si eu foloseam intre vreme dar in ultimul timp cu tamburi ABS poti arunca si daca ai putini metri pe mulineta (pentru cei care nu stiu pe vremuri tamburi erau cilindrici nu ABS si daca vroiai sa arunci trebuia musai sa ai firul pana la buza tamburului.
the angler is catching xxx, not by the lure
- MARIUS POPA
- veteran