Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
onesti
- veteran

sir.JONES scrie: (pentru cei care nu stiu pe vremuri tamburi erau cilindrici nu ABS si daca vroiai sa arunci trebuia musai sa ai firul pana la buza tamburului.
Din nou, sunt o gramada de teorii cu conicitatea tamburilor. Nu-s ferm convins ca ABS-ul arunca mai departe decat decat un tambur Long-Cast. Din toate mulinetele pe care le am SS-ul arunca cel mai bine. Dar nu stiu daca e exclusiv din cauza conicitatzii cu diametrul mai mic la varf decat la baza. Cred ca modul de asezare a firului (evitarea ingroparii spirelor intre ele) e un factor foarte important in distantza lanseului.
Scuze pt. Off-topic.
-
MARIUS POPA
- veteran

CUM E NODUL ARBOR, IL GASESC PE UNDEVA SA MA ORIENTEZ!

-
onesti
- veteran

-
SF
- veteran

[quote="vanatoruldepesti"]Inainte sa pun firul pe tambur, daca tamburul este din metal, [/quote]
Asa vorbesti de parca ar fi si din lemn , marmura , ceara ,etc. he! he!
Pun citeva spire de mono , dupa care fac o bucla lunga , si mulinez cit mai strins . Dupa 3-4 saptamini string din nou , primi 100m is in regula , dupa aia se zbirceste acolo dedesupt he!he! Fac chestia cu bucla pentru ca-i mai comod , nodu de pe tambur nu cred ca conteaza .
Fir Intins!!!
-
SF
- veteran

[quote="sir.JONES"]Eu folosesc arbor deocamdata .
interesanta chestia cu lana, si eu foloseam intre vreme dar in ultimul timp cu tamburi ABS poti arunca si daca ai putini metri pe mulineta (pentru cei care nu stiu pe vremuri tamburi erau cilindrici nu ABS si daca vroiai sa arunci trebuia musai sa ai firul pana la buza tamburului.[/quote]
Sire , poate dai ceva detalii cu ABS-u asta , in ce consta , poate il am si eu da nu stiu .
Io pe vremuri aveam tamburi patratici , da nu stia nimeni he!he!
Fir Intins!!!
-
SF
- veteran

[quote="onesti"] Din toate mulinetele pe care le am SS-ul arunca cel mai bine[/quote]
Normal he!he!
Fir Intins!!!