Legal

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

dandan
utilizator nou
utilizator nou

Legal

Mesaj de dandan » 07 Apr 2005, 16:30

Anul trecut s-a prins drogul de mine (2 pescari maniaci in anturaj) dar nu mi-am facut permis. Anul asta am hotarat sa fiu 100% in legalitate dar se pare ca e destul de complicat.

Din ce am vorbit cu cei de la ajvps Bucuresti am inteles ca permisul e valabil doar pe anumite ape din judet si ca trebuie sa il vizez in fiecare judet in care pescuiesc. De obicei pescuiesc in Giurgiu si Ilfov dar din cand in cand mai merg si in judetul Tulcea (nu in delta) si Braila, plus ca si la mare (Constanta) mai iau un batz cu mine. Anul acesta mai sunt planuri sa mergem in delta si in judetul Calarasi. In total 7 permise :shock: . Ori am inteles eu gresit ori hartzogaraia e imensa. Apoi mai sunt si permisele de granita. Tot ce vreau e sa pescuiesc in liniste si fara nici o grija.

Ar mai fi si varianta unei sticle cu multe grade in masina, nu stiu daca merge, dar imi e cam sila sa fac chestia asta.

Voi cum faceti?
Ultima oară modificat 07 Apr 2005, 16:51 de către dandan, modificat 1 dată în total.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 07 Apr 2005, 16:36

eu mi-am facut un permis la ajvps oltenita ( calarasi ), si mi-am luat si pg tot de acolo
asta imi asigura accesul pe granita pe o zona de 75 km
dpdv pescuit, nu scrie nicaieri ca este valabil doar in judet, nu scrie nici ca e valabil in toata tara
scrie ca este pentru ape colinare si de ses
ca atare voi pescui linistit pe alte zone de dunarea teritoriala, precum si pe olt
nu oi fi tampit sa-mi fac permis in 7 judete
presupunand ca vine cineva vreodata ( nu mi s-a intamplat in ani de zile ), exista cateva posibilitati:
- ori inteleg ca am permis si ma lasa in pace, si completam cu o bere doua pactul de neagresiune
- ori unul din noi inghite permisul si face baie dupa aceea ( fapt pentru care incerc sa-l atrag anul acesta si pe finul meu in treaba cu pescuitul, are aproape 2 m si 100 kg ) :lol: :lol:

ramane de vazut

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 07 Apr 2005, 16:47

Ei, e o chestie Dane , ieri am aflat, stand cu baietii din Cluj la o bere, ca in fiecare miercuri ceva curios. Daca te uiti pe hartiuta ceea ce insoteste permisul, si an de an e prinsa cu capsa alaturi de chitanta, vei vedea ca scrie ca pescuitul e posibil in bazinele naturale colinare si de ses si este legal doar insotit de permisul de pescuit si/in locul in care l-ai vizat. Nu il am la mine sa reproduc exact ce am vazut ieri dar cam asa este.
Orisicat, daca nu inteleg baietii, singura sansa e sa ii ameninti ca iti agreseaza libertatea de a face ce vrei tu atata timp cat esti conform legii. Cum ei nu au cum sa dovedeasca ilegalitatea unui asa zis pescuit(procedura extrem de greoaie conform legii pescuitului postata si pe site) -"ilegalitate" invocata de ei, sunt pasibili de a intra sub incidenta legii, si, implicit, de a fi , vorba ta, "inecati":)
sper sa nu gresesc

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 07 Apr 2005, 16:51

asa voi proceda si eu (spatamana viitoare ma duc la Oltenita)!

Numai ca n-am fin!
Iar io n-am decat 93 de kg! cu jigurile din vesta - vreo 96-97! Mai iau 2-3 beri in geanta si bat 100! :D

Pana mea nu m-oi insura ca sa car dupa mine pe unul cu 3 kile mai gras! :D
near the beer

dandan
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de dandan » 07 Apr 2005, 17:08

Da' repede mai raspundeti. :D

Se pare ca si Luci stie cate ceva si am impresia ca si legea asta ca si multe altele e facuta cu picioarele ca sa nu fie nici legal nici ilegal, nu mai buna de interpretat de catre organul constatator.

Pana acum nu am avut o impresie prea buna despre aceste organe si nu cred ca o intrepretare a legii pe malul baltzii va ajuta la ceva. Primesti o amenda, iti confisca sculele si apoi daca nu iti convine te judeci cu ei. Prefer varianta danr cu berile. Eu visam la ceva de genul "Uite permisul si pa!". :wink:

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 07 Apr 2005, 18:13

mai avem pana acolo. cred ca intentionat fac legile cu un grad mare de interpretabilitate, ca sa te poata arde dupa cum au ei chef. si asta este valabil pentru toate legile din tara asta.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 07 Apr 2005, 18:21

nu, totul a plecat de la faptul ca o asociatie a concesionat niste ape si ca atare nu vrea sa se pescuiasca pe apele sale cu permise platite la alte asociatii ( ei neincasand nici un ban )
de exemplu toti bucurestenii ar plati banii la bucuresti, si are pescui peste tot
ca atare, s-a trecut la principiul: ca asociatie am platit niste taxe pentru concesiune si daca vreti sa pescuiti pe apele noastre - platiti la noi
au completat intr-un fel treaba asta, de exemplu asociatiile vecine de pe dunare au facut un fel de acorduri de reciprocitate: noi ii lasam pe ai vostrii iar voi ii lasati pe ai nostrii
de exemplu, eu cu permis de la ajvps oltenita pot sa pescuiesc si in bucata de dunare a calarasiului, probabil si in zona giurgiu....

oricum, o anomalie tot exista si inainte, cand puteai pescui pe toate apele publice colinare si de ses, mai putin delta dunarii...
de ce oare sa trebuia sa platesti permis special pentru delta... nu inteleg

din nefericire, nu stiu daca o sa apara curand o solutie la treaba asta
curios este insa faptul ca eu la permis nu am o hartie cu zonele de pescuit....

Vectrex94
senior
senior

Mesaj de Vectrex94 » 07 Apr 2005, 20:24

Si daca agat un avat de vro 5kg si fuge in judetul vecin, ce facem?Ce zic la organele de control? :lol:
Cu cartelele alea care-i treaba?Au zis sa mergem dupa ele in aprilie.Voi ati fost? ARe cineva cartelele alea ce s-au dat anul trecut?Alea la ce folosesc?

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 08 Apr 2005, 05:25

La noi in Quebec ( Montreal) daca esti rezident permisul pe toate apele si credeti-ma sunt cam de 15 ori mai multe ca in Romania si peste oricum mai mult si mai felurit permisul costa 16.5 CAD adica cca 400 000 lei. Cu el poate pescui toata familia dar sa te incadrezi in limitele de prindere al unui singur permis. Fiecare pescar are voie sa dea cu un singur bat si numai atat. Daca esti prins fara permis esti chemat cu zambetul pe buze in tribunal dupa care vei plati o amenda de cca 300 -400 CAD. Sa stiti ca aici se uita in juvelnic si daca ai depasit limita... mergi la tribunal. N-am auzit pe nimeni pana acum sa dea la pace cu cei care fac controlul.
Romi

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 08 Apr 2005, 07:32

Ptr. dandan: ai doua variante mari si late: iti faci permis, sau nu iti faci permis. Incepand cu 1 ianuarie 2004 nici un judet nu mai are reciprocitate cu judetele limitrofe (ideea lu' domnu' Selaru - capul AGVPS Bucuresti). Daca vrei sa pescuiesti in alt judet, ori iti faci permisul, ori platesti o taxa(destul de mare), dar pentru asta trebuie sa te duci la sediul AJVPS din judetul respectiv. Pe acest site gasesti toate adresele AJVPS-urilor din Romania.

Scrie răspuns