Lamuriti-ma si pe mine frati pescari

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Jexy
senior
senior

Lamuriti-ma si pe mine frati pescari

Mesaj de Jexy » 13 Iul 2007, 12:41

Am fost ieri la pescuit si am prins clean frumos, insa m-am lovit de o problema pe care am intalnit-o pentru prima data acum 3 ani, cleanul are prin el niste bobite galbene cat gamalia unui ac de cusut si cand scoti aceste bobite din el si le spargi incep sa miste sunt ca niste viermisori galbeni dar micuti de tot, nu am intalnit la toti clenii prinsi numai la unul, acum 3 ani tot pestele dupa rau (raul Motru jud, Mh) avea asa ceva (viermi cum le-au zis toti) incepand cu obletele si porcusorii pana la clean, mreana si scobar, in tot acest timp nu s-a mai dus nimeni la pescuit pt ca ziceau ca are pestele viermi, dupa un timp au disparut acesti asa zisi viermi dar am vazut ca iar au inceput sa apara, daca tii pestele intr-o punga, iasa din el (aia care au) si ii gasesti miscandu-se prin punga, stie cineva despre ce este vorba? s-a mai intamplat asa ceva pe vreun rau? din ce cauza apar acesti viermisori sau ce sunt? a mai patit cineva asa ceva?

CC59
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de CC59 » 13 Iul 2007, 12:51

pe un sit concurent(tot de pescari) este pe forum un doctor .Buruian Petru;intra acolo si pune intrebarea,fiind un tip f. amabil i-ti va raspunde cu siguranta si se pricepe...

Jexy
senior
senior

Mesaj de Jexy » 13 Iul 2007, 12:52

poti sa imi zici si mie site-ul? pls

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 13 Iul 2007, 13:23

Asa ceva nu am vazut....bobitze galbene care cand le spargi incep sa miste.... :?

Jexy
senior
senior

Mesaj de Jexy » 13 Iul 2007, 13:26

nici eu nu pot sa imi inchipui ce sunt dar dupa ce iasa din pesti raman un fel de gauri in peste, in locul unde stateau aceti viermi sau ce sunt

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 13 Iul 2007, 14:41

stiu ca la noi pe Olt de exemplu,obletele ,are tenie,un vieme parazit care se ia si la om,este ca o panglica alba si daca tragi de ea ,dupa ce iese din corpul pestelui ramane gaura.
oare ce spui tu sa fie faza de incubatie a teniei?nu stiu,nu ma pricep asa ca am dat cu presupusul,dar sunt curios si eu ce naiba este ceea ce ai descris tu :?
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Jexy
senior
senior

Mesaj de Jexy » 13 Iul 2007, 16:05

nici eu nu stiu ce este, cand o sa ma duc iar la pescuit o sa incerc sa fac o poza sau un filmuletz ca sa va arat

Rambo
senior
senior

Re: Lamuriti-ma si pe mine frati pescari

Mesaj de Rambo » 31 Iul 2007, 19:58

Jexy scrie:Am fost ieri la pescuit si am prins clean frumos, insa m-am lovit de o problema pe care am intalnit-o pentru prima data acum 3 ani, cleanul are prin el niste bobite galbene cat gamalia unui ac de cusut si cand scoti aceste bobite din el si le spargi incep sa miste sunt ca niste viermisori galbeni dar micuti de tot, nu am intalnit la toti clenii prinsi numai la unul, acum 3 ani tot pestele dupa rau (raul Motru jud, Mh) avea asa ceva (viermi cum le-au zis toti) incepand cu obletele si porcusorii pana la clean, mreana si scobar, in tot acest timp nu s-a mai dus nimeni la pescuit pt ca ziceau ca are pestele viermi, dupa un timp au disparut acesti asa zisi viermi dar am vazut ca iar au inceput sa apara, daca tii pestele intr-o punga, iasa din el (aia care au) si ii gasesti miscandu-se prin punga, stie cineva despre ce este vorba? s-a mai intamplat asa ceva pe vreun rau? din ce cauza apar acesti viermisori sau ce sunt? a mai patit cineva asa ceva?
Sper ca nu ai mancat pestele ala.Cine stie ce putea fi... :?

dan popa
senior
senior

Mesaj de dan popa » 31 Iul 2007, 20:40

La cat de poluate sunt apele la noi, ma mir ca nu gasesc si balauri in burta pestilor......totusi....in clean, scobar si mreana (din ce am prins) nu am vazut ceva suspect.....era curat pe interior (asta pe Siret).
De fiecare data sunt foarte atent cand il curat si daca vad ceva suspect, PA, PA!!!!!

Jexy
senior
senior

Re: Lamuriti-ma si pe mine frati pescari

Mesaj de Jexy » 01 Aug 2007, 00:45

Rambo scrie:
Jexy scrie:Am fost ieri la pescuit si am prins clean frumos, insa m-am lovit de o problema pe care am intalnit-o pentru prima data acum 3 ani, cleanul are prin el niste bobite galbene cat gamalia unui ac de cusut si cand scoti aceste bobite din el si le spargi incep sa miste sunt ca niste viermisori galbeni dar micuti de tot, nu am intalnit la toti clenii prinsi numai la unul, acum 3 ani tot pestele dupa rau (raul Motru jud, Mh) avea asa ceva (viermi cum le-au zis toti) incepand cu obletele si porcusorii pana la clean, mreana si scobar, in tot acest timp nu s-a mai dus nimeni la pescuit pt ca ziceau ca are pestele viermi, dupa un timp au disparut acesti asa zisi viermi dar am vazut ca iar au inceput sa apara, daca tii pestele intr-o punga, iasa din el (aia care au) si ii gasesti miscandu-se prin punga, stie cineva despre ce este vorba? s-a mai intamplat asa ceva pe vreun rau? din ce cauza apar acesti viermisori sau ce sunt? a mai patit cineva asa ceva?
Sper ca nu ai mancat pestele ala.Cine stie ce putea fi... :?
nu l-am mancat :)) l-am aruncat :lol:

Scrie răspuns