lacuirea matisajului

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 26 Aug 2005, 11:22

Merge f bine cu adezivi epoxi cu uscare lenta.
Mi-am scapat pe jos un Shimano Technium Spin si am spart primul si ultimul inel. Batul din pozitia <sprijinit de masina> a cazut pe asfalt :?
La inelul de vf nu au fost probl, iar pe cel mare mi l-a "epoxizat" :lol: un prieten, de arata mai bine decit nou

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 26 Aug 2005, 12:42

Da si din cate am vazut betele sunt puse intr-un fel de rotisor, care are ceva rezistente de incalzit. Am vazut mia de mult un reportaj, kiar nu mai tin minte unde. Parca era cu bete de crap.
Orcum la noi pe piata nu se gasesc astfel de epoxiuri, care sa fie si transparente. Am gasit ceva, dar nu e transparent, si se intareste in juma de ora.
Eu la voblere folosesc envirotex lite, care are timpul de polimerizare de 8 ore si intarire totala dupa 48 de ore sau kiar mai mult. Cred k ar fi bun si la bete, cel putin la inele bag mana-n foc ca e, pt k am lasat sa se intareasca o portune plata pe o bucata de palstic, k sa-l pot da jos mai apoi. Si ramane destul de elastic, kiar daca pe voblere nu prea iti dai seama, k pare ff dur(asa si tre sa para)

cristian.ene
veteran
veteran

matisaje si rasini

Mesaj de cristian.ene » 26 Aug 2005, 14:08

uite o adresa si site-ul www.conceptrods.andreiard.ro . E un site nou doar pentru rod building. E deschis comentariilor dar in principiu explic filozofia mea de rod building. In ceva timp am sa adaug si un alt mijloc de comunicare dacat propriul mail. Cred ca va fi postat un banner saptamana viitoare si site-ul rapitori.ro daca e gata .

Puteti vedea clar calitatea finisajelor obtinute cu rasini Flex Coat + motor/rotire - 3ore + feon . - in portofoliu am cateva poze

Cu alte materiale nu exista nici o sansa + mai trebuie ceva experienta sa iasa ireprosabil.

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 26 Aug 2005, 18:01

Nu inteleg de ce atata fiozofie cand lucrurile sunt deja puse la punct de cei ce construiesc bete pt. ei sau si pt altii.
Daca aveati curiozitatea sa intrati de exemplu pe un site (sa zicem american)al celor ce fac bete la comanda si urmareati discutiile intre diferiti participanti pe forum aveati toate explicatiile la toate problemele ce va framanta.

Ene a punctat clar ,ba va mai spus si un secret cu folosirea uscatorului de par,ce poate altii nu vi-l spunea,dar exact cum spunea el trebuie sa folositi materiale special concepute pt. constructia de bete,nu substituenti,daca doriti sa aveti rezultate pe masura.

Ce nu va precizat Dady este ca ata de matisaj e o ata speciala din nylon,ce nu are scame e neteda..Daca folositi o ata normala sa zicem de cusut cand aplicati un lac sau o rasina epoxidica toate "scamele "atei se ridica si aspectul final al matisajului va fii rugos,neplacut la vedere ,asemanator unei suprafete de lemn data cu lac si neslefuita.
Pestii nu sunt deranjati de aceasta exact cum spunea Eugen,dar cu acelas efort folosind materiale speciale pt matisaj si rasina respectiva(FLEX COAT),matisajele finisate vor fii si estetice.

Daca uscatorul de par are putere mai mare cine te impiedica sa-l tii mai departe de bat si rezultatul va fii cel dorit.

Personal nu am avut probleme cu bulele de aer deoarece sunt atent cand amestec cele doua componente ale rasinii sa nu introduc aer in rasina in momentul amestecarii cu o bagheta si deci nu am fost nevoit sa folosesc uscatorul la nici un bat pe care mi l-am facut.

Daca folositi o rasina ce nu e flexibila aceasta influenteaza actiunea batului datorita rigiditatii ei ,de aceea este recomandata folosirea FLEX COAT-ului ce prin insasi numele va spune ca e flexibila(sau a altei rasini facuta special pt. acest scop).

Jean Scurtu

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 26 Aug 2005, 23:44

Nu mai e aerul la fel de cald, daca il tin prea departe si nu se indeparteaza toate bulele in timp.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 26 Aug 2005, 23:48

Pt cei interesati http://www.rodguild.com/. Din cate am vazut se gaseste cam tot ce se poate despre rod building pe situl acesta. A cam evoluat subiectul in alta discutie, dar asta e.............................................................. :P

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 27 Aug 2005, 02:45

Daca intrati pe site-ul:www.rodbuilding.org si cititi cele scrise pe forum veti afla majoritatea raspunsurilor la ce va framanta referitor la constructia de bete,sau repararea lor.

Andrei,cat te costa sa-ti cumperi un alt uscator de par la care aerul poate iesii cu o viteza mai mica sau mai mare,mai cald sau mai putin cald????

Jean Scurtu

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 27 Aug 2005, 09:30

Are sora-mea un feon de par.Un uscator mai micutz, care scoate aerul la viteza mai mica dar si mai cald in acelasi timp :P :P :P :wink: :wink: . Il mai folosesc cand ma grabesc sa usuc vopseaua pe voblere. La scos bule nu m-am gandit niciodata.
Oricum bulele nu ma prea kinui sa le scot, k se cam sparg cand dau cu pensula. Numa cand fac ochii 3D atunci la ultimu strat de epoxy incalzesc epoxiul in prealabil, si scot toate bulele, mai ales k il fac si mai lichid decat era, si lucrez mai bine cu el in acest caz. Nu ma ocup de rod building, dar daca voi avea probleme cu inelele si tre schimbate, nu cred k e intinderea prea mare in acea zona incat sa nu mearga cu Envirotex Lite, sau cu bison de la noi.
Nu tre neaparat ata aia speciala de pe situri, pt k se gaseste si la noi. Tre sa cereti la pantofar. El ara ata de nailon cu kila, si nu are scame de loc pe ea. Daca vi se pare prea groasa puteti s-o desfaceti in 3 si e buna si asa. Eu ma folosesc la fly tieing de ea si e ff rezistenta. Doar k pe mustele mici de tot nu prea merge. :wink:

Scrie răspuns