La ce peste pescuin in perioada decembrie.....febroarie????

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 14 Feb 2007, 17:08

pikeman scrie::lol: asta ii penala , asta ultima, deci la artificiala o mai intrat cate un pastrav pe Olt personal nu mie dar am vazut la altii...deci pastrav prohibitie + stuk prohibitie + avat shalau...etc prohibitie + mihaltz specie protejata....adio Olt pescuiesc in canalizare , dar daca scapa vecinu un salmonid pe wc , iar ii prohibitie :evil:
:

:) Pai nu e chiar asa. Depinde de regimul apei. Daca portiunea ta de Olt e considerata apa de munte, abia atunci s-ar aplica prohibitia la salmonide :).

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 14 Feb 2007, 19:06

mda, ma gandeamtotusi ca e bine ca intro apa cu specii preponderent salmonide sa fie restrictie chiar daca te duci la clean sau mai stiu eu ce, e normal sa fie interzis atata timp cat e o probabilitate mare sa prinzi salmonide si ar fi o scuza buna pentru cei care cauta cleanu la naturale de exemplu :!: :!: :!: mai bine tinem post daca stim ca apa e protejata si de cei care o afecteaza cel mai tare ... braco's :wink:

Dornea Ionut
senior
senior

Mesaj de Dornea Ionut » 14 Feb 2007, 19:13

cristi.v scrie:
Dornea Ionut scrie:
Puiu Cristinel scrie:Pe ce garla se intampla treaba asta Ionut?
De Teleajen ai auzit?
Salut Ionut!
Eu anul trecut nu prea am mai gasit clean in Teleajen! Am batut zonele "bune" din alti ani, amonte de podul de la Boldesti si Magurele, dar parca a intrat in pamant.
Luam bine la rotative nr 0 si Cozma d-alea mici, cu doua ancore...nu se mai gasesc nic alea mai nou... :x
Salut Cristi! Daca cunosti garla, este un loc deosebit (printre putinele dealtfel) chiar in spatele gropii de gunoi de la Boldesti, undeva mai in amonte de scoala de pompieri! Am fost acolo si sambata, canb in cateva ore am luat 3 clentzari, si duminica, cand m-am enervat din cauza unor pescari de ai locului... Asta este! Daca esti de prin zona "gazarilor" poate reusim sa vb pe messenger sa planificam 1 partida impreuna!!!
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com

In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin ;)

cristi.v
senior
senior

Mesaj de cristi.v » 15 Feb 2007, 08:13

Sunt din Ploiesti,
iti dau msj pe privat cu adresa de mess.
Locul ala chiar nu il stiu... :oops: Era un loc fain la Boldesti, undeva prin mijlocul localitatii, langa o casa treci de o bariera si e drum pana la rau, dar anul trecut, din cauza inundatiilor s-a mutat albia si s-a sticat treba.

Dornea Ionut
senior
senior

Mesaj de Dornea Ionut » 15 Feb 2007, 19:42

cristi.v scrie:Sunt din Ploiesti,
iti dau msj pe privat cu adresa de mess.
Locul ala chiar nu il stiu... :oops: Era un loc fain la Boldesti, undeva prin mijlocul localitatii, langa o casa treci de o bariera si e drum pana la rau, dar anul trecut, din cauza inundatiilor s-a mutat albia si s-a sticat treba.
Poate facem "schimb de experienta"... ce zici?
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com

In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin ;)

cristi.v
senior
senior

Mesaj de cristi.v » 16 Feb 2007, 08:02

Pai poate ne iarta ploaia in weekend :roll:
Eu bat mult si Snagovul pt stiuca, da din pacate de ceva timp nu mai vrea deloc. Am fost in toate zonele cunoscute si nu am avut nici un atac, indiferent de vobler sau oscilanta.
Am impresia ca schimbarea climei a innebunit stiuca: in perioada asta trebuia sa fie in bataie, dar cum apa are o temperatura destul de crescuta :? , nu cred ca a depus. Cel putin in zona noastra...
Mai are cineva parerea asta? Chiar sunt curios cum e prin alte parti ale tarii.

mikebazga
junior
junior

Mesaj de mikebazga » 20 Feb 2007, 23:02

O situatie asemanatoare se intalneste si pe Somesul Mare(BN).In aval de Sangeorz-Bai e considerata(incadrata)apa de munte,cu lipan.La 31 dec se inchide,la 1 mai se deschide.Insa,pestele majoritar e scobarul,urmat de mreana-vanata,clean..in doi ani n-am prins nici un lipan pe aceasta portiune. Atunci intrebarea este:de ce se deschide la 1 mai,nefiind urma de pastrav, scobarul fiind in plina boiste?N-ar fi normala formularea"deschiderea-inchiderea'in ape de munte sa se faca strict pentru salmonide,fiecare cu epoca ei de reproducere?Asa cum se face la stiuca..

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 21 Feb 2007, 07:48

Comoditate!

dan popa
senior
senior

Mesaj de dan popa » 26 Feb 2007, 11:05

cristi.v scrie:Pai poate ne iarta ploaia in weekend :roll:
Eu bat mult si Snagovul pt stiuca, da din pacate de ceva timp nu mai vrea deloc. Am fost in toate zonele cunoscute si nu am avut nici un atac, indiferent de vobler sau oscilanta.
Am impresia ca schimbarea climei a innebunit stiuca: in perioada asta trebuia sa fie in bataie, dar cum apa are o temperatura destul de crescuta :? , nu cred ca a depus. Cel putin in zona noastra...
Mai are cineva parerea asta? Chiar sunt curios cum e prin alte parti ale tarii.

Nici prin Vrancea nu a depus stiuca...asta pe unde am umblat eu si am vazut cateva exemplare prinse....dar fara icre, nu cred ca a depus.
Asta se intampla pe 5-6 .02.2007. De atunci si pana acum se poate sa fi facut ''burtica'' :wink:

Cucu Ionel
senior
senior

Mesaj de Cucu Ionel » 26 Feb 2007, 15:16

Stiuca a depus,de aia nu papa.Dupa ce depune nu are chef de mancare cam3-4 saptamani.Stiuca are icre incepand din oct.-noiembrie,nu sunt dezvoltate dar le are.Faptul ca ai prins(sau vazut)stiuca si nu are icre inseamna ca a depus,nu ca inca nu si le-a format.
Fir intins tuturor celor ce-si doresc acest lucru!

Scrie răspuns