Joia la carciuma - LOCATIE NOUA! (TEMPORAR)

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns

cand sa fie, cand sa fie????

Chestionarul s-a închis pe data de 13 Oct 2004, 17:18

intre 1 si 3 octombrie?
1
6%
intre 8 si 10 octombrie?
2
13%
intre 15 si 17 octombrie?
5
31%
intre 22 si 24 octombrie?
8
50%

Voturi totale: 16

fff
senior
senior

Re: Icre

Mesaj de fff » 22 Noi 2004, 14:49

edwin scrie:...Asa ca este normal ca stiuca sa aiba deja icre.
Daca raspunsul din care am citat cele de mai sus a fost pentru mine atunci nu stiu de ce-ai mai intrebat "...Cred ca este normal ca in acesta periada stiuca sa aiba deja icrele la maturitate, voi ce ziceti?" ...

P.S. uneori stiuca se reproduce si sub gheata si NU embrionii SE eclozeaza, ci icrele eclozeaza :wink:

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 22 Noi 2004, 15:52

Edwin, sorry, cred ca m-am tampit de tot. Am avut impresia ca tu pusesei intrebarea aia si de fapt a fost Gyorg ... :oops:

edwin
junior
junior

suparat sunt, Doamne, iarasi suparat !!!

Mesaj de edwin » 22 Noi 2004, 20:04

.f.f.f.
de obicei sar repede la orice mi se pare ca nu-mi place, dar de data asta ai avut partial dreptate. Incepe dezghetul dar sub ape sunt de la 4 -5 grade in sus la adancimea de 4 m.!!!

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 22 Noi 2004, 22:52

Daca tot suntem la capitolul "corecturi"... :twisted: :twisted:
Eclozare vine din fr. eclosion = 1. (s.f) iesire a puilor din gaoace; 2 (fig.) ivire, nastere, aparitie.
In cazul pestilor:
Dupa STADIUL EMBRIONAR, ce are loc in interiorul icrei/ovulului fecundate, are loc ECLOZIUNEA LARVEI.
STADIUL LARVAR tine pina la resorbtia sacului vitelin, urmind stadiul de ALEVIN. Acesta tine pina la aparitia primilor solzi, cind trec in STADIUL DE PREPUI.
La imbracarea completa a corpului cu solzi pestii trec in stadiul de PUI, care tine pina la aparitia maturitatii sexuale, urmind stadiul de ADULT.
De acord? :wink:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 23 Noi 2004, 00:04

Bogdank:parca-i fi de la Discovery Channel... :lol:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 23 Noi 2004, 08:58

Adica de la aia care descopera canalele?? :lol: :lol:

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 23 Noi 2004, 10:08

@ edwin
" ... Incepe dezghetul dar sub ape sunt de la 4 -5 grade in sus la adancimea de 4 m.!!!"

Nu fratelo, la stiuca nu se pune ... :wink: Stiuca se reproduce doar in zonele invadate de vegetatie cu apa mica (de regula < 1m), unde, sa ma ierte Dumnezeu, dar temp. apei sub gheata nu e de 4-5 grade Celsius ca la 4m adancime ... Am I right? :lol:

@ bogdank
Parital ai dreptate (ca sa-l citez pe edwin :lol:) ... Spun partial deoarece nu era vorba de stadiile de dezvoltare ci de procesul in sine. Ecloziunea (eclozarea) este procesul prin care progenitura isi face aparitia spargand coaja oului care i-a folosit drept adapost si suport pentru dezvoltare pana la un anumit stadiu. Corect ? :wink:

edwin
junior
junior

Mesaj de edwin » 23 Noi 2004, 10:17

fff scrie:@ edwin
" ... Incepe dezghetul dar sub ape sunt de la 4 -5 grade in sus la adancimea de 4 m.!!!"

Nu fratelo, la stiuca nu se pune ... :wink: Stiuca se reproduce doar in zonele invadate de vegetatie cu apa mica (de regula < 1m), unde, sa ma ierte Dumnezeu, dar temp. apei sub gheata nu e de 4-5 grade Celsius ca la 4m adancime ... Am I right? :lol:
Sorry, no! Apa are peste 4-5 grade si la un metru adancime, DATORITA DESCOMPUNERII PLANTELOR DE PE FUND , DESCOMPUNEREA AVAND EFECT DE DEGAJARE DE CALDURA.sac :twisted:

@ bogdank
Parital ai dreptate (ca sa-l citez pe edwin :lol:) ... Spun partial deoarece nu era vorba de stadiile de dezvoltare ci de procesul in sine. Ecloziunea (eclozarea) este procesul prin care progenitura isi face aparitia spargand coaja oului care i-a folosit drept adapost si suport pentru dezvoltare pana la un anumit stadiu. Corect ? :wink:

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 23 Noi 2004, 11:08

"Sorry, no! Apa are peste 4-5 grade si la un metru adancime, DATORITA DESCOMPUNERII PLANTELOR DE PE FUND , DESCOMPUNEREA AVAND EFECT DE DEGAJARE DE CALDURA.sac "

Apa, apa, apa, ... (focu-i pe-aproape) :lol: Iar n-ai nimerit-o! sac, sac, sac !!! :P La temperaturi scazute (apropiete de temp de inghet) procesul de descompunere (mineralizare) este foarte slab (mult incetinit). Mai mult decat atat, o fi el proces exoterm, dar caldura degajata nu poate incalzi un volum mare de apa cu mai mult de 1-2 grade (apa nefiind un bun conducator de caldura, nu-i asa?). Si ca sa te conving, iti pun la dispozitie carnetul meu cu inregistrari (obisnuiesc sa inregistrez aceste fenomene de prin 1983 ... :evil:) unde poti observa data, ora, cond. atmosferice, temp. exterioara, temp. apei (2-4 grade) si locul unde se reproduceau stiucile in momentul respectiv ...

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 23 Noi 2004, 11:26

mai baieti, nu vreti voi sa deschideti un topic nou cu temperaturile la ape si la descompunerile de alge vazute ca proces strict exoterm?

pe topicu de acilea mai vedeam si noi cind, citi, unde si cum ne vedem joia seara, sa bem o bere de temperatura potrivita si sa ne descompunem incet (endo sau exoterm)?

multumesc fff mult ! :lol:

Scrie răspuns