INVAZIE DE SOMN PITIC
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
INVAZIE DE SOMN PITIC
Din pacate am observat ca incet , incet in marea majoritate a baltilor din Ardeal a aparut somnul pitic .
Consider ca aceasta specie de peste este foarte daunatoare pastrarii echilibrului speciilor endemice din apele nationale .
Somnul pitic a aparut la noi in tara adus din Ungaria , tara care are toate apele nationale infectate cu aceasta specie de peste .
As dori sa va spuneti si voi parerea in legatura cu aceasta specie de peste .
Consider ca aceasta specie de peste este foarte daunatoare pastrarii echilibrului speciilor endemice din apele nationale .
Somnul pitic a aparut la noi in tara adus din Ungaria , tara care are toate apele nationale infectate cu aceasta specie de peste .
As dori sa va spuneti si voi parerea in legatura cu aceasta specie de peste .
- semlecangheorghe
- veteran
- vanatoruldepesti
- veteran
- semlecangheorghe
- veteran
Cind eram copil ,prin anii 80-90,tin minte ca se prindea pe Mures.Tin minte ca si pe lacurile unde au ajuns,erau mari,cam cit o sticla de bere..Acuma ,din cite stiu,sint milioane pe Ghioroc(balastiera),si sint mici..mai mici de-o palma..Presupun ca talia lor are legatura cu temperatura ,caci le place apa calda,ori iarna cred ca nu se dezvolta, si transmit asta la urmasi..In consecinta ne-am pricopsit cu niste chestii mici,negre,vesnic flaminde si cu tepi...bleah.
Ultima oara cind am pescuit in Ungaria la crap cu wagller,primii care s-au adunat pe locul nadit au fost somnii pitici.Atit de multi si de insistenti ,incit am abandonat temporar locul.Spre amiaza am observat un crapcean care s-a intors la suprafata ,pe locul unde nadisem.Pina seara am prin multi crapi acolo,iar somnii pitici,nu erau..pur si simplu cred ca se retrasesera in fata bancului de crapi...
Ultima oara cind am pescuit in Ungaria la crap cu wagller,primii care s-au adunat pe locul nadit au fost somnii pitici.Atit de multi si de insistenti ,incit am abandonat temporar locul.Spre amiaza am observat un crapcean care s-a intors la suprafata ,pe locul unde nadisem.Pina seara am prin multi crapi acolo,iar somnii pitici,nu erau..pur si simplu cred ca se retrasesera in fata bancului de crapi...
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
- semlecangheorghe
- veteran
si atunci scapi de toti pestii....semlecangheorghe scrie:sau ii dai cu rotenona sau cum ii zice

•...¸><((((º>
.••´¯`•.¸.•><((((º>
•.¸.•´¯`•...¸.•><((((º>
http://www.youtube.com/watch?v=xYIob9oJaDg
.••´¯`•.¸.•><((((º>
•.¸.•´¯`•...¸.•><((((º>
http://www.youtube.com/watch?v=xYIob9oJaDg
Re: INVAZIE DE SOMN PITIC
starpiti de mici.APSHD scrie:As dori sa va spuneti si voi parerea in legatura cu aceasta specie de peste .

n-am prins pana acum dar am vazut la altii prinsi si la virmusi.
"pescarii" ocazionali sunt foarte incantati cand prind "somn dupa somn" pe ligheanele private. asta a fost si scopul introducerii lui in baltile noastre.
din cate am vazut, are cautare si pe tarabele de peste.