Nimic mai adevarat, sunt foarte daunatori si foarte rezistenti. Halesc la greu icrele speciilor valoroase. In 2006 am lucrat in Bucuresti si pescuiam aproape zilnic dupa program in lacul Floreasca, perioada cand am prins foarte multe exemplare. Si eu cred ca in numar mare, ar putea afecta serios echilibrul speciilor.APSHD scrie:Din pacate am observat ca incet , incet in marea majoritate a baltilor din Ardeal a aparut somnul pitic .
Consider ca aceasta specie de peste este foarte daunatoare pastrarii echilibrului speciilor endemice din apele nationale .
Somnul pitic a aparut la noi in tara adus din Ungaria , tara care are toate apele nationale infectate cu aceasta specie de peste .
As dori sa va spuneti si voi parerea in legatura cu aceasta specie de peste .
INVAZIE DE SOMN PITIC
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: INVAZIE DE SOMN PITIC
In judetul Hunedoara un administrator de balta mai precis :baltile de la Branisca a adus special din Ungaria somn pitic pentru pescari iar acuma au cam disparut celelalte specii din balta , el fiind foarte multumit ca toata lumea prinde peste , numai ca si-a cam pierdut clientii
Marimea maxima este de 10 cm .
Anul acesta cind mi-am populat balta cu peste printre crapii adusi din crescatorie am gasit si un somn pitic , moment in care am oprit deversarea pestelui si am luat toti crapii din bazine la mina si numai dupa acea i-am deversat in balta .Crapii iam luat de la Ferma piscicola din Seleus de linga Arad dar nu am sa mai iau de la ei nu imi convine sa iau fiecare crap la mina in momentul deversarii
Marimea maxima este de 10 cm .
Anul acesta cind mi-am populat balta cu peste printre crapii adusi din crescatorie am gasit si un somn pitic , moment in care am oprit deversarea pestelui si am luat toti crapii din bazine la mina si numai dupa acea i-am deversat in balta .Crapii iam luat de la Ferma piscicola din Seleus de linga Arad dar nu am sa mai iau de la ei nu imi convine sa iau fiecare crap la mina in momentul deversarii