influenta intrarii in U.E. asupra preturilor

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

ovidiu.cv
junior
junior

influenta intrarii in U.E. asupra preturilor

Mesaj de ovidiu.cv » 29 Noi 2006, 02:40

Salut!
Am si eu o nelamurire:vreau sa achizitionez un bat "de dincolo" si nu stiu daca sa-l comand acum sau sa astept "intrarea in U.E".Va afecta intrarea in UE preturile?
Multumesc anticipat!

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 29 Noi 2006, 04:12

Ovidiu ,

Daca comanzi un bat din U.S.A acum sau la anul pretul va fii cam acelas,daca intre timp nu se ieftineste batul .

Preturile de aici nu au nimic in comun cu UE,s-ar putea doar ca la inceput,dupa intrarea in UE sa nu mai ai banii necesari pt. bat fiindu-ti necesar pt. mancare si alte cheltuieli obligatorii).

Intrarea in UE nu influienteaza costul transportului de aici in Romania,doar vama s-ar putea sa fie mai aspra,adica sa fie vama cum e in occident si sa nu scapi ca-l cunosti pe "X" sau "Y" de la vama.

Jean Scurtu

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 29 Noi 2006, 09:35

stati linistiti ca chestia asta cu vama nu se schimba de pe o zi pe alta. tot oamenii aia sunt. :lol: de ce s-ar schimba?
I thought I saw a light at the end of the tunnel, but it was just someone with a torch bringing me more bloody work !

gabi udila
senior
senior

Mesaj de gabi udila » 29 Noi 2006, 10:17

s-ar putea schimba cursul leu dolar :cry:

mirceaef
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mirceaef » 29 Noi 2006, 11:06

Ovidiu, daca il iei din UE preturile ar trebui sa scada sau ar trebui sa nu mai platesti taxele vamale. Posibil ca guvernul sa inventeze alte accize si taxe pt a compensa pierderile din taxele vamale. Un dezavantaj e ca nu-ti mai iei TVA inapoi pt ca evident produsul ramane in spatiul UE.

Daca ti le iei din SUA ma indoiesc sincer ca vor scade. Romania trebuie sa protejeze si ea piata europeana, s-ar putea ca taxele de import sa creasca.
Carping Club

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 29 Noi 2006, 11:36

mirceaef scrie:Ovidiu, daca il iei din UE preturile ar trebui sa scada sau ar trebui sa nu mai platesti taxele vamale. Posibil ca guvernul sa inventeze alte accize si taxe pt a compensa pierderile din taxele vamale. Un dezavantaj e ca nu-ti mai iei TVA inapoi pt ca evident produsul ramane in spatiul UE.

Daca ti le iei din SUA ma indoiesc sincer ca vor scade. Romania trebuie sa protejeze si ea piata europeana, s-ar putea ca taxele de import sa creasca.
Si cum noi rapitorii nu prea avem ce lua de la UE ci de la SUA, cu taxele vamale bune la produse se cheama ca am luat-o in UE .
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

ovidiu.cv
junior
junior

Mesaj de ovidiu.cv » 29 Noi 2006, 13:29

Salut!
Am uitat sa precizez ca batul este din spatiul UE(din cauza banilor).
Oricum va multumesc pt raspunsuri!
Numai bine!

vasivoicu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vasivoicu » 29 Noi 2006, 13:44

majoritatea produselor sunt din state nu cred ca intrarea in ue va influenta pretul
bine ar fi sa dispara macar accizele la barci

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 29 Noi 2006, 23:28

vasivoicu scrie: bine ar fi sa dispara macar accizele la barci
ehhh,de cand visez si astept acest moment,sper sa vina si asta odata si odata.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 29 Noi 2006, 23:48

scule de pescuit ca scule de pescuit...sa vezi ce o sa ne dea mustarul la altele...am vrut ue avem ue... :evil:

Scrie răspuns