influenta intrarii in U.E. asupra preturilor
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
influenta intrarii in U.E. asupra preturilor
Salut!
Am si eu o nelamurire:vreau sa achizitionez un bat "de dincolo" si nu stiu daca sa-l comand acum sau sa astept "intrarea in U.E".Va afecta intrarea in UE preturile?
Multumesc anticipat!
Am si eu o nelamurire:vreau sa achizitionez un bat "de dincolo" si nu stiu daca sa-l comand acum sau sa astept "intrarea in U.E".Va afecta intrarea in UE preturile?
Multumesc anticipat!
Ovidiu ,
Daca comanzi un bat din U.S.A acum sau la anul pretul va fii cam acelas,daca intre timp nu se ieftineste batul .
Preturile de aici nu au nimic in comun cu UE,s-ar putea doar ca la inceput,dupa intrarea in UE sa nu mai ai banii necesari pt. bat fiindu-ti necesar pt. mancare si alte cheltuieli obligatorii).
Intrarea in UE nu influienteaza costul transportului de aici in Romania,doar vama s-ar putea sa fie mai aspra,adica sa fie vama cum e in occident si sa nu scapi ca-l cunosti pe "X" sau "Y" de la vama.
Jean Scurtu
Daca comanzi un bat din U.S.A acum sau la anul pretul va fii cam acelas,daca intre timp nu se ieftineste batul .
Preturile de aici nu au nimic in comun cu UE,s-ar putea doar ca la inceput,dupa intrarea in UE sa nu mai ai banii necesari pt. bat fiindu-ti necesar pt. mancare si alte cheltuieli obligatorii).
Intrarea in UE nu influienteaza costul transportului de aici in Romania,doar vama s-ar putea sa fie mai aspra,adica sa fie vama cum e in occident si sa nu scapi ca-l cunosti pe "X" sau "Y" de la vama.
Jean Scurtu
-
- senior
-
- senior
-
- utilizator constant
Ovidiu, daca il iei din UE preturile ar trebui sa scada sau ar trebui sa nu mai platesti taxele vamale. Posibil ca guvernul sa inventeze alte accize si taxe pt a compensa pierderile din taxele vamale. Un dezavantaj e ca nu-ti mai iei TVA inapoi pt ca evident produsul ramane in spatiul UE.
Daca ti le iei din SUA ma indoiesc sincer ca vor scade. Romania trebuie sa protejeze si ea piata europeana, s-ar putea ca taxele de import sa creasca.
Daca ti le iei din SUA ma indoiesc sincer ca vor scade. Romania trebuie sa protejeze si ea piata europeana, s-ar putea ca taxele de import sa creasca.
Carping Club
- Mugurstefan
- veteran
Si cum noi rapitorii nu prea avem ce lua de la UE ci de la SUA, cu taxele vamale bune la produse se cheama ca am luat-o in UE .mirceaef scrie:Ovidiu, daca il iei din UE preturile ar trebui sa scada sau ar trebui sa nu mai platesti taxele vamale. Posibil ca guvernul sa inventeze alte accize si taxe pt a compensa pierderile din taxele vamale. Un dezavantaj e ca nu-ti mai iei TVA inapoi pt ca evident produsul ramane in spatiul UE.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
Mugur Dixit !
-
- veteran