influenta intrarii in U.E. asupra preturilor

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 30 Noi 2006, 07:57

Ionut the carp scrie:scule de pescuit ca scule de pescuit...sa vezi ce o sa ne dea mustarul la altele...am vrut ue avem ue... :evil:
ce vrei sa spui? Ce o sa se intample? :shock:

AxA
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AxA » 30 Noi 2006, 10:19

MihaiV scrie:
Ionut the carp scrie:scule de pescuit ca scule de pescuit...sa vezi ce o sa ne dea mustarul la altele...am vrut ue avem ue... :evil:
ce vrei sa spui? Ce o sa se intample? :shock:

De exemplu...Sunteti fumatori? Daca da, mai bine va apucati de acum de cultivat tutun in balcon :?

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 30 Noi 2006, 10:38

nu vor mai fi accizate decat produsele purtatoare de accize in spatiul UE. Barcile pneumatice nu sunt accizate decat in RO, asadar, cel putin teoretic ar trebui sa dispara accizele. dar asta numai dupa intrarea in vigoare a normelor de aplicare ale noului cod fiscal.
WSB Dream Team
www.wsbteam.com

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 18 Dec 2006, 17:53

s-ar putea doar ca la inceput,dupa intrarea in UE sa nu mai ai banii necesari pt. bat fiindu-ti necesar pt. mancare si alte cheltuieli obligatorii).
nimic mai fals
probabil pentru ca Jean nu are idee de preturile din Romania la mancare, haine si altele
nu stiu ce ar mai putea creste, altceva decat poate utilitati si imobilare
altfel, preturile ar trebui sa inceapa sa scada, tinand cont de competitia adusa de produsele UE care vor intra in tara fara taxe
atata timp cat multe produse de baza sunt mai ieftine in spania sau franta, atata timp cat e mai ieftin sa-ti iei haine din paris cand sunt reduceri ( decat in Bucuresti ), e clara treaba

ref., la scule, este posibil ca tot ce se produce in UE sa sufere reduceri
va depinde mult si de importatori, competitia intre ei, piata, etc
in caz contrar, este posibil ca magazinele romanesti sa se orienteze catre engros-urile din Ungaria

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 18 Dec 2006, 18:40

danr scrie: atata timp cat e mai ieftin sa-ti iei haine din paris cand sunt reduceri ( decat in Bucuresti ), e clara treaba
Asta e spus cu politete :)

Am calatorit in aproape toate tarile mari europene. Intotdeauna imi cumpar haine si mie si sotziei aproape la jumatate de pret decat in Romania. Am venit acum 2 zile din Londra si am cumparat jumate de geamantan de hainute de copil cu ceva mai mult de 100 lire. Ieri am fost la Cora si faceam comparatie: as fi dat dublu sau mai mult pe hainute identice. Si tineti minte ca Londra/UK este mult mai scumpa decat Franta, Germania, Spania etc.
Mancarea in Romania este cel putin la fel de scumpa ca in UE. Ideea e sa compari mere cu mere, adica restaurant cu restaurant, supermarket cu supermarket etc. Ba, la restaurante as spune ca Spania si Franta sunt sub noi.

Singura tara in care m-am simtit foarte sarac a fost Norvegia. Acolo intr-adevar sunt preturi foarte mari dar noroc ca astia nu sunt in UE.

Asa ca, nu vad nici un motiv pentru care intrarea in UE sa duca la cresterea costului de trai, asa cu se spune pe la TV, ziare etc. Deci, cel putin teoretic, ar trebui sa ne ramana mai multi bani de scule :)
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

Scrie răspuns