IARNA LA RAPITORI
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- vanatoruldepesti
- veteran
IARNA LA RAPITORI
Nu cred ca sunt singurul care, iarna, isi misca unditele prin casa dintr-un loc in altul. Am un prieten care, in acest anotimp, desface in sufragerie o undita, leaga un bidon cu apa de capatul firului si mulineaza... Nevasta lui m-a sunat odata si m-a intrebat daca si eu am ocupatii dintr-astea. Daca vreti sa impartasiti si altora tehnicile voastre de pescuit iarna, la rapitor si sa invatam unii de la altii lucruri noi, faceti-o alaturi de mine.
Am pescuit de multe ori iarna. Adica de multe ori... ce zic si eu... Corectez: in fiecare iarna in vacanta sau concediu. Degeaba au unii impresia ca iarna s-a incheiat sezonul de pescuit. Pe raurile cu clean, acesta musca foarte bine pe toata durata iernii. Bineinteles, nu dadeam la rotativa sau la musca. Foloseam, de obicei car de lemn. Mergea binisor si la rama rosie de gunoi si mai ales la viermusi. Cunosc pescari care dadeau la bucatica de plaman sau ficat.
Ca off-topic (adica nu ma refer la rapitori): asta iarna am prins scobar mult iar acum cativa ani, prin februarie, tragea mreana mai ceva ca vara. Deci... si pestele se hraneste iarna. Sfatul meu: NU PUNETI SCULELE IN DEBARA!
Ca off-topic (adica nu ma refer la rapitori): asta iarna am prins scobar mult iar acum cativa ani, prin februarie, tragea mreana mai ceva ca vara. Deci... si pestele se hraneste iarna. Sfatul meu: NU PUNETI SCULELE IN DEBARA!
- costica_fishing
- veteran
- Wavedancer
- veteran
- costica_fishing
- veteran
Acu', io cat am trait, n-am vazut buda turceasca cu capac! Da-s tanar inca!
Da cred ca poti s-aduci d-acasa. Daca nu trage, te dai cu el pe derdelus!
Acum, ca sa fiu mai explicit, arat ca ma deranjeaza privitu' in buda o zi intreaga. Cu fundu' n-am testat copca!
Si, gata, am terminat cu figurile de still!

Da cred ca poti s-aduci d-acasa. Daca nu trage, te dai cu el pe derdelus!

Acum, ca sa fiu mai explicit, arat ca ma deranjeaza privitu' in buda o zi intreaga. Cu fundu' n-am testat copca!
Si, gata, am terminat cu figurile de still!
Ultima oară modificat 05 Noi 2004, 12:34 de către costica_fishing, modificat 1 dată în total.
[quote="Codrut"]Mihai, la ce pescuiesti cleanul iarna?[/quote]
Daca e o zi senina si pe la pranz ii vad ciocanind suprafata atunci "musca" scrie pe ei. Am si neopren sa intru in apa si sa dau spre maluri.
Daca nu, atunci voblerele sunt preferatele mele. Rar mai pun cate o oscilanta micuta. Rotativele nu-s pe gustul meu, chiar daca poate ca lor le-or fi placand.
Daca e o zi senina si pe la pranz ii vad ciocanind suprafata atunci "musca" scrie pe ei. Am si neopren sa intru in apa si sa dau spre maluri.
Daca nu, atunci voblerele sunt preferatele mele. Rar mai pun cate o oscilanta micuta. Rotativele nu-s pe gustul meu, chiar daca poate ca lor le-or fi placand.