Hotii de scule de pescuit

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 17 Apr 2008, 13:54

adrian25 scrie:eu sunt din piatra neamt dar acum stau in bucuresti, acum cativa ani cand eram acasa, se practica asa ceva pe raul Bistrita, nu mi s-a intamplat , dar cunosc persoane care au patit-o, in sensul ca veneau indivizi pe malul apei, imbracati in camuflaj sau costum verde ca de padurar, si cereau la control permisul de pescuit, dandu-se de la AJVPS, fara a se legitima, ca nu aveau cu ce, care nu aveau permis sau nu vroiau sa-l arate, ramanea fara scule, problema era ca nu venea cate unul singur ca sa te iei la cearta cu el, erau cate 2-3 sau mai era si cate unul pe balta "civil" care se dadea pescar, acum stiu ca s-a mai remediat problema, mai era anunt odata si pe la ajvps contra acestor contolori falsi!!
Da, si in alte judete au fost cazuri cu falsi paznici, la fel ca si falsi controlori de RATB, falsi politisti etc. Romanul e frate cu...actoria, imediat imbraca o masca si trece la rolul asumat! :lol: Cei mai "tari" au fost prin 1985 niste hoti care pradau turisii in zona Predeal-Cioplea, efectiv ii lasau in chiiloti! Mi-a povestit un localnic care lucra la padure atunci ca a vazut un grup de 5-6 turisti in chiloti care veneau asa prin padure, plini de rusine....Si asta in vremea lui Ceasca cand infundai ocna pentru un ou!
Contra acestor falsi exista un binecuvantat si sigur remediu: GLONTUL. El le rezolva pe toate, cum spunea aici pe forum un coleg la acest topic. De pescari dezbracati eu nu am auzit! :lol: Dar or fi fost cazuri, deh...

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 17 Apr 2008, 13:58

AxA scrie:Asta imi aduce aminte de vremea cand pescuiam la baboi in Cismigiu ( pe la 8-10 ani) si in fiecare zi trebuia sa fiu atent la gasca locala de tigani care ma fugareau sa imi ia undita...asta cand erau mai multi, cand erau unul-doi se inversa treaba , mai frigeam pe cate unul asa pentru sport . :lol:

Revenind mai spre zilele noastre, mi s-a mai intamplat sa raman fara juvelnic la Dunare , si nu sunt singurul. Bineinteles, localnici, noaptea pe furis. Motiv pentru care atunci cand sunt la garla am tot timpul o baioneta militara la brau... nu a fost necesar sa o folosesc decat pentru taiat crengi/deschis conserve si sper sa nu fie cazul de altceva, dar cum furtul si smardoiala sunt la noi sport national, e bine sa fii pregatit de orice.
Da, ce spui tu imi aduce aminte de vara anului 1991, cand am fost pe Dunare pe bratul Carcaliu, vis a vis de Braila. Era totul minunat, crapul se arunca pe porumb uscat, somnul pe broasca, avatul pe oblete dar...ce strangeai ziua in juvelknic daca lasai in apa peste noapte nu mai gaseai! Furau copiii de lipoveni in draci! Un amic de al meu a prins atunci un copil care venise la masina sa fure scule de pescuit puse la roatta! Cand sa il ia la bataie am sarit noi - "nu-l bate frate ca vine cu toata familia si ne beleste!" Asa ca doar l-am speriat putin. Hoti de juvelnice mai ales...te pandeau seara sa vada unde il tii si veneau incet ca videle pe intuneric! :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 17 Apr 2008, 14:00

luci_t scrie:fratilor, trebuie sa recunosc: sunt hot de scule de pescuit :twisted:
am furat plase lasate in apa si pripoane, plasele le-am taiat si le-am lasat acolo pe mal sa le vada :oops:
Hotule, sa iti fie jena! Rusineeeeee! Ce ai tu cu plasele si pripoanele omului? :headbash: De ce sa nu isi hraneasca si el familia cu peste? Sper ca realizezi ca ai pe constiinta copii flamanzi! :lol:
PS - kidding man, bravo, continua sa ii lasi cu matzul gol si tara iti va fi recunoscatoare!

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 17 Apr 2008, 14:08

@Fario_nebunu
cred ca stiu si a cui erau plasele, e un cunoscut de-al meu caruia i-am zis ca-l paste o batuta cu strigaturi, asa din prietenie, daca-l prind la braconat :lol: dar pana sa-l prind eu l-au prins mascatii intr-o noapte cu o pusca de vanatoare artizanala... ca deh s-a cam laudat "saracul" ca manaca pulpa de caprioara si mistret. Acu are alte probleme nu prea cred ca-i mai arde de braconat peste :twisted:
P.S. in zona in care pescuiesc eu nu prea cred sa fie oameni care sa moara de foame daca nu prind peste. Cei care-s asa de saraci incat sa aiba probleme cu ce pun pe masa nu merg la pescuit

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 17 Apr 2008, 14:25

Daca ne uitam la calitatea oamenilor pe care ii numesc pescari de sarbatori legale - care nu stiu cum sa mai faca pentru a nu plati taxa, pentru a ocupa cat mai multi metri de mal numai cu sculele lui, pentru a duce acasa cat mai mult peste sub dimensiuni si a nu ierta nimic, pentru a lasa tot ce a adus cu el si nu ii mai trebuie pe mal, care vine la 5 dimineata ca asa a auzit dar sculele si tehnica sunt varza si la 11 e beat muci, care il auzi de pe cealalta parte a lacului injurand cand saracul peste a fost mai destept decat el, care mai da si casetofonul din rabla sau din jeep la maxim, mai face si un mic-doi si vorbeste la mobil pe speaker - iti dai seama ca daca ar prinde momentul te-ar lasa si fara niste voblere, un grip, o pereche de ochelari de soare sau de ce nu o lanseta si o mulineta calumea. E vai de noi si educatia noastra. Lacurile din judetul mures, de altfel cu potential mare, raman ca dupa razboi duminica seara. I s-a rupt scaunul sub posterioru (era sa scriu curu) ala mare de mamaligar si l-a lasat acolo, langa pachetul de tigari strivit, punga in care a avut ceva nada (a, pardon, latura), pachetul de biscuii si sticla de suc acidulat.

Unul a fugit anul trecut cu captura mea de stiuca, cu juvelnic cu tot, de la 10 metri de mine. Ne despartea o tufa mare si a crezut probabil ca ajunge la masina pana ma prind eu si dup-aia da din umeri. M-am gandit ca e ceva dubios pentru ca l-am auzit cum lansa o lingura ruginita cu batul lui rusesc telescopic de 4 metri, si dupa a doua lansare s-a oprit si am auzit tufele fosnind. M-am intors pe locul in care pescuisem cu 5 minute inainte si de unde ma vazuse ca ies si apoi pescuise el si am verificat craca de care legasem juvelnicul. Binainteles ca nu mai era, am lasat lanseta si am pus mana pe cutit si prin tufe dupa el. Dupa 20 de metri l-am ajuns si strig: ce faci ma? Ala lasa juvelnicul jos dar mai face 5 metri pana sa se opreasca si se intoarce. Unu la 40 de ani cu fata mai mare de infractor decat de pescar, dar care a rosit instantaneu zice: am crezut ca... dar s-a oprit pentru ca normal, nu avea nicio replica. Zic: ai crezut ca ce? Ca a cescut juvelnicul acolo? Injuratura nu v-o mai zic. Colegul meu care era mai incolo mi-a spus ca trebuia sa-i sparg fata dar nu sunt neaparat genul si pumnul sau cutitul nu cred ca i-ar fi dat nicio lectie si nu vroiam sa imi stric ziua de pescuit.

Nu strica nici pistolul cu gloante de cauciuc la pescuit, va spun eu. Suntem ca in vestul salbatic. O natiune care beleste ochii la emisiuni de scandal pana noaptea tarziu si care arunca mizeria intr-un loc unde nu se mai intoarce curand, crezand fara temei, ca daca nu o mai vede nu mai este, si nu are atata minte sa o bage in buzunar sau inttr-o punga si sa o arunce la gunoi. Care ne plangem ca aia nu aia nu, dar care nu facem nimic sa schimbam ceva dand un exemplu individual ci alegand mereu solutia mai simpla si mai daunatoare. Care nu avem respect pentru nimic, cu atat mai mult pentru drepturile altei persoane sau pentru viata altor vietati in general. Care suntem noi mai rau decat comunistii ar fi zis unu Becali, care totusi arata de multe ori ca liderul lor spiritual la stil. Care cred ca li se permite orice pentru simplul fapt ca nu-si pune nimeni mintea cu ei cand vede cat sunt de inapoiati. Ce sa va mai zic... Asa m-am turat ca pentru moment am si uitat de linguri si voblere, ca sa nu mai vorbim de twistere. Fir intins prieteni!
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 18 Apr 2008, 00:54

Fario_nebunu scrie: Mi-a povestit un localnic care lucra la padure atunci ca a vazut un grup de 5-6 turisti in chiloti care veneau asa prin padure, plini de rusine....
Se intimpla si invers . Odata cind m-am dus dupa raci ( si dupa un topor pe care l-am uitat implintat intr-o cioata o sapatmina inainte , m-am aplecat sa beau apa dintr-un izvor si m-am gindit c-ar fi bine sa las toporu intr-un loc sigur , da l-am uitat acolo dupa ce am baut apa ) am cazut in apa si am scapat si racii . Cum nu aveam vreme sa ma usc , mi-am zis ca se usca hainele pe drum , aveam de mers vreo ora jumate prin padure , asa ca am taiat o nuia mai serioasa , am desfrunzit-o , am stors hainele cit am putut , le-am agatat pe nuia , nuiaua pe umar si am luat-o prin padure , cu toporu in mina . Mi-am zis sa iau o scurtatura sa nu ma intilnesc cu nimeni , rezulta insa ca am dat nas in nas cu un grup de turisti care s-au pierdut . O ezitat un pic pin sa intrebe unde se afla , cind m-au vazut asa in chiloti , cu hainele in bat si toporu in mina hehehe!!

Fir Intins!!!

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 18 Apr 2008, 05:47

ce v-am spus io ? :lol: toporul , securea aia e solutia ! :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 18 Apr 2008, 08:06

Exactttttt! Toporul, cutitul si chilotiii, asta e echipamentul de autoaparare al pescarului "sportiv"! A, sa nu uit sa precizez: chiloti albi dar cu vremea se coloreaza. Si noi barbatii, spun asta pentru pescaritele de pe forum, avem o metoda super sa ne dam seama care e fata si care e spatele la chilot. :lol:
Regula e simpla: ce e galben e in fata, ce e maro vine in spate! :lol1:
Iar daca prind un hotz de scule, cred ca ii pun in cap una bucata chiloti kaki, il fotografiez asa si trimit la o revista gen Aventuri la p. sau P. modern....macar sa fie si o rubrica mai comica. :lol:

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 18 Apr 2008, 08:21

si anul trecut la concursul de pe ghioroc a fost o faza ca s-au furat betele unui concurent, daca nu ma insel Gyorg a fost ghinionistul, "noroc" ca dupa competitie.
chiar afost un topic cu subiectul respectiv

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 18 Apr 2008, 08:32

luci_t scrie:si anul trecut la concursul de pe ghioroc a fost o faza ca s-au furat betele unui concurent, daca nu ma insel Gyorg a fost ghinionistul, "noroc" ca dupa competitie.
chiar afost un topic cu subiectul respectiv
Trista faza....sper ca hotzul sa nu fi fost un alt concurent! Ca se duce naibii spiritul de solidaritate in breasla asta! :lol: Am mai auzit de unii care vin noaptea cu barca si arunca ancore ca la japca si le trag prin apa pana agatza firele pescarilor si le trag lansetele din suporti cu totul! Pentru astia chiar ca glontul e singurul remediu!

Scrie răspuns