Pai, apropos de civilizatie, zic si io de codul civil roman, care contine precepte ce se regasesc in proportie de +90% in mai toate legislatiile civile actuale. Asta, din punctul meu de vedere arata ca romanii, decadenti cum erau, aveau o idee destul de clara despre cum ar trebui sa stea lucrurile, cel putin din anumite puncte de vedere (sau ca la 2000 de ani dupa, nici noi nu am depasit acel nivel de intelegere).
Sa construiesti un text de lege care sa supravietuiasca 2000 de ani, in conditiile in care marea majoritate a legilor nu suprevietuiesc nici macar unei legislaturi amarate, mi se pare

Si inca o treaba, sistemul asta de valori, ce este respectat in mod constant, s-a cristalizat exact in perioada de "maxima decadenta' a imperiului roman (respectiv pe la 450-500 d.Hr.).
Acu, parerea mea e ca termenul esta de "decadenta imperiului roman" e rupt din cartile de istorie de pe vremea lui Impuscatu'.
Prefer sa interpretez lucrurile in sensul ca romanii stiau sa se distreze.

Si nu mi se pare mai decadent ca au fost condusi la un moment dat de un nebun care si-a facut calul senator decat faptul ca, 2000 de ani dupa, un alt popor a fost condus 25 de ani de un cismar, sau ca cea mai puternica natiune de pe glob este condusa de un prost (adica de un omulet cu un coeficient de inteligenta sub medie).
Si inca ceva: erau printre primele popoare care AVEAU UN CULT PENTRU BAIE.
Si au construit bai pe unde au trecut, de le-au arata si astorlalti ca nu dauneaza la sanatate sa te speli.
Dat fiind momentul la cere se intampla asta, mie mi se pare, de asemenea, mare lucru.
Partea aia cu gladiatorii era de ochii lumii.

Todi, si ai vazut ma ce i-au facut lui Decebal? Sa mor io!
Da mie imi placea de Dochia. Da' cred ca si lu' Traian. Mama, ce io fi facut cand a prins-o. Aia ziceau ca s-a transformat intr-o stana de piatra.
Zicea ca-i frigida, da' io stiam ca-i frigider.
Pe de alta parte, sincer vorbind, cred ca pana acum discutiile pe forum nu au sarit calu'.
Pe de alta parte, pescuitul, oricat de temeinic este practicat, tine de partea "insorita" a existentei noastre. Acu, la mine se asociaza in mod involuntar cu glumitele cu prietenii, berile si micii. Oi fi defect!

Sa gasesti o situatie amuzanta si sa faci gluma (sau ramarca) pe care o gasesti la locul ei ACOLO, intr-un topic separat, mi se pare cel putin ciudat.
Sau poate gresesc io.
Oricum, partea cu dacii si romanii, nefiind legata strict de pescuit, consider ca se incadreaza perfect la "mistocareli"

Salutare si o noua saptamana de impliniri!
Fara munca!