Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Rambo
- senior

Dornea Ionut scrie:Imi place logica ta si sunt total de acord cu ea!!!!!
Bravo!!!!
Logica lui sta la baza civilizatiei din alte tari unde toti elibereaza pestele sub dimensiune...si nu numai!De multe ori elibereaza si pestele mare.Oare o sa fie si la noi asa vreodata?

-
OvidiuRus
- veteran

nu cred !
-
tudor
- Moderator

-
Rambo scrie:Dornea Ionut scrie:Imi place logica ta si sunt total de acord cu ea!!!!!
Bravo!!!!
Logica lui sta la baza civilizatiei din alte tari unde toti elibereaza pestele sub dimensiune...si nu numai!De multe ori elibereaza si pestele mare.Oare o sa fie si la noi asa vreodata?

In tari unde este multa stiuca mare, Irlanda de exemplu, nu exista talie minima ci maxima de captura. Nu ai voi sa pastrezi o stiuca mai mare de 50cm sau sa ai la tine carne de stiuca daca depaseste 500gr.
Poti pescui cat vrei, nu exista permis, nu exista prohibitie, dar practic nu ai dreptul sa iei nimic acasa. Mie imi convine.

-
Dornea Ionut
- senior

-
De acord....
Daca ai pofta de o ciorba si un gratar, cred ca se poate retine un avat de 5 kg...., nu sunt absurd... Dar asta nu inseamna ca prind 10 avati de 5 kg si dau si la vecini cu laudele de rigoare cum ca eu i-am prins....
Chiar daca un peste prins are 5, 7, 10 kg... si ala poate fi, categoric, eliberat. Cred ca nu are rost sa retinem doar de dragul de a retine...
Messenger: dorneai
Mail:
dorneai@yahoo.com
In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin

-
Musti
- veteran

Cred ca ideal ar fi ca limita legala de retinere a pestilor sa aiba un minim, dar si un maxim. Un peste mare este deja un reproducator. Retinerea lui inseamna sute sau mii de pestisori lipsa pe anul urmator. La noi se accepta tocmai retinerea exemplarelor mari (chiar daca doar 1 bucata), in timp ce eliberam obligatoriu puietul. Daca stam sa ne gandim bine, e preferabila retinerea unui junior, care oricum nu se va reproduce curand, decat a unui peste adult.
Asta in cazul in care in tara asta ar tine cineva cont de legi...
-
p5ih0
- veteran

-
wei paps mie nu imi mere linku , nush dc

dar in schimb am mai gasit una care mio dat de gandit ... stiucile aste nu is chiar proaste
http://youtube.com/watch?v=nMir9dVYXlA
numa cateodata

-
Dornea Ionut
- senior

-
Buna si ideea ta, Musti....
Cred ca fiecare ar trebui sa aiba limitele lui (de bun simt), cred ca ar trebui ca fiecare sa mai aiba si bun simt....

, cred ca fiecare a trebui sa se mai gandesca si la ce mai prind si cei de maine.... Discutia poate merge mult mai departe de atat (ecosisteme, etc.), dar cred ca este suficient pentru noi, ca pescari!!!
Messenger: dorneai
Mail:
dorneai@yahoo.com
In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin