Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
kzoli
- veteran

Pescuit stiintific cu curent ?
Nu prea cred ... pesti odata curentati chiar daca supravietuiesc nu se mai reproduc si sistemul imunitar se distruge cam 70 % ... acestea sunt date preluate de la cercetatori . Trist dar aceasta e realitatea .

.
Pestele chiar daca scapa pe moment de mana braconierilor are sansa de sub 20% sa mai traiasca inca un an ....
-
sorin tot
- utilizator constant

-
Ushule esti meserie...tu crezi ca moderatorul a sters linkul pe care l-ai dat in primul mesaj pentru ca tu sa-l postezi din nou?!? bravo! pune-l si pe alte topicuri!
-
Gabor Gabriel
- utilizator constant

Am urmarit siteul si am ramas consternat.
Dupa ce scoti movila aia de pesti din iaz, e la mintea unui copil ca ceva ani nu mai prinzi nimic pe acolo.
-
rookie4ever
- utilizator constant

Salutare!
Legat strict de cercetare, aceasta metoda este folosita si la noi in tara, legal. Asta nu inseamna ca cercetatorii se abtin de la o prajeala sau ca sunt imuni la obligatii. "Avantajul" aparatului asta este ca poti controla voltajul cat sa mierlesti sau ametesti pestii pe o raza foarte mica...
Din cate am auzit nici pestii eliberati de noi nu prea raman in firea lor dupa... unii chiar mor, dar macar sunt recliclati de ecosistemul lor.
Legat de cei care braconeaza, cel mai tare ma enerveaza ca multi dintre ei o fac sa se imbogateasca. Cei care chiar nu au ce manca sau alta metoda de a-si castiga existenta nu pot lucra la avengura celorlalti: kilometri de plase, baterii, butelii, barci, motoare, comunicatii, arsenal de aparare/atac... si sa nu uitam de spagi si suportul "legii".
M-am uitat si eu pe site-ul respectiv. Acolo aparatul este recomandat pescarilor comerciali, proprietatilor de iazuri si cercetatorilor.
Forumul si site-ul Rapirori.ro promoveaza pescuitul SPORTIV si se adreseaza pescarilor sportivi!
Numai bine!
-
pescarel
- senior

ati citit ce zice omul ca face si la ce e util aparatul??? daca da, gasiti pe cineva sa-i dea jos site-ul!!!
-
crysst
- veteran

pescarel scrie:ati citit ce zice omul ca face si la ce e util aparatul??? daca da, gasiti pe cineva sa-i dea jos site-ul!!!
si care aveti o arma cu luneta, tragetii una in cap sa se potoleasca.
-
todi
- veteran

-
Aparatul ala e doar pentru cercetare, are intensitate mica samd. Adica o chestie pentru carasei, obleti etc. Eventual poti sa'ti faci recensamantul de gupii intr'un acvariu mare cu apa tulbure.
Lucrurile pentru oameni mari nu se gasesc pe internet.