Egoisti sau altruisti?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Egoisti sau altruisti?

Mesaj de vanatoruldepesti » 07 Ian 2006, 23:33

Din ce in ce mai multe persoane incep sa acceseze www.rapitori.ro. Din cate am observat, mare parte dintre acestia pun intrebari (destul de multe) la care ori nu primesc nici un fel de raspuns, ori sunt ironizati, ori li se raspunde astfel incat sa nu inteleaga nimic. Personal, cred ca o parte dintre userii inregistrati aici intra pe topicuri doar pentru a arata altora cat de dibaci sunt ei in comparatie cu restu' lumii(si ma scuzati, dar unii sunt penibili) si pentru a "prezenta" capturile ce uneori nu sunt mai mari decat un pix chinezesc. Daca va considerati altruisti si vreti sa impartasiti si altora din experienta voastra, copiati aici macar un singur "post" cu sfaturi explicite pe care le-ati dat cuiva, nu conteaza ca ati facut asta acum o zi sau acum un an. Indiferent de cele scrise de mine, topicul acesta va putea fi util oricarui viitor new member si chiar si noua. V-as ruga sa incepeti cu un cuvant care sa reprezinte subiectul mesajului si sa il boldati. Va multumesc.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 07 Ian 2006, 23:49

uite aici intrebarile lui Paul si raspunsurile care i sau dat:
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... highlight=

alta intrebare cu raspunsuri clare:

altul:

uite unul la care chiar eu am fost primul care a raspuns(nu ma laud):

si as putea continua, dar eu vreau sa spun altceva...

pe acest forum s-au cam dezbatut toate problemele legate de pescuit, probleme de care se loveste orice incepator. dar cei care intra pe forum, in loc sa caute, trantesc o untrebare despre ceva care poate s-a discutat doar cu cateva zile inainte... si atunci, normal ca cei mai vechi pe forum incep sa-i puna la cautat, sau ii ironizeaza.
si nu ma refer aici la chestii marunte, care poate s-au pierdut printre mesaje. ma refer la subiecte mari, cum sunt "firele textile" sunt deja careva topicuri unde s-a discutat despre ele.
Si numai nea` Jean a explicat de cateva ori ce inseamna fir textil si care sunt avantajele folosiri lui.

Asa ca, cei noi care au intrebari ar trebui sa caute pe forum prima data si apoi sa intrebe. Sau macar, daca nu gasesc, sa puna intrebarile la topicurile cu subiectul respectiv, pt. ca nu cred ca exista subicet de discutie pt.care sa nu fie un topic deschis.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 07 Ian 2006, 23:56

partial adevar graiesti marite vanator :) ...dar hai sa vedem cui i se adreseaza acest forum(care se chiama rapitori.ro si nu semintze.ro)....adica se presupune k cine intra pe el ar trebui sa fie cel putin ...familiarizat cu pescuitul? sau acceptam orice elucubratie pe acest forum?....care nu este nefireasca(doar toti am fost la gradinitza de peskarici) sau asteptam k noii moderatori sa misune pe forum si sa mute intrebarile incepatorilor intr-o sectiune speciala?(se chiama perle) :lol:
sau poate ne zice adminu care este statutul forumului (eu nu am tras concluzia)si dak este un forum free4all atunci vorbim acolo unde putem sa ne intelegem :)
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 08 Ian 2006, 09:18

Adi_ scrie:Asa ca, cei noi care au intrebari ar trebui sa caute pe forum prima data si apoi sa intrebe. Sau macar, daca nu gasesc, sa puna intrebarile la topicurile cu subiectul respectiv, pt. ca nu cred ca exista subicet de discutie pt.care sa nu fie un topic deschis.
Ai dreptate, sau cel putin asa gandesc si eu, macar sa scrie intrebarile pe care le au in topicuri deja existente (daca aceste subiecte abordate exista deja), dar sunt de acord si cu ce a zis vanatorul, adica, daca nu i se raspunde, macar sa fie indrumat catre topicul respectiv, nu sa fie luat peste picior.
Sa zicem ca intri pe un forum cu mii de useri si zeci de mii de mesaje, unde nu gasesti ceea ce doresti sa afli, chiar daca s-a mai discutat... Cred ca nu pica destul de bine sa fi luat in suturi de la inceput.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 08 Ian 2006, 09:34

Eu cred ca n-ai de ce sa te agiti atat si sa ne iei la 11 metri, sa incepem noi sa ne justificam si sa-ti dovedim unde am dat sfaturi utile.
Este un forum cu moderatori, acestia n-au decat sa stearga mistourile si sa trimita un mesaj de atentionare autorilor, iar la a doua abatere sa le stearga contul.
Iar daca unul intreaba "La pescuit se folosesc ceva carlige speciale sau pot sa-mi fac din ac cu gamalie?" te las pe tine sa-i raspunzi, caci oricat de binevoitor si altruist as fi o consider intrebare pusa la misto.

Gerula
veteran
veteran

Re: Egoisti sau altruisti?

Mesaj de Gerula » 08 Ian 2006, 10:36

vanatoruldepesti scrie: Personal, cred ca o parte dintre userii inregistrati aici intra pe topicuri doar pentru a arata altora cat de dibaci sunt ei in comparatie cu restu' lumii(si ma scuzati, dar unii sunt penibili) si pentru a "prezenta" capturile ce uneori nu sunt mai mari decat un pix chinezesc.
Ma bucur sincer ca mai sunt si altii care nu numai ca au observat directia total gresita in care imping unii forumul, dar si deschid gura sa-si spuna raspicat punctul de vedere.
Stai linistit, ca de la expertii in luat peste picior alti useri n-o sa scoti nimic.

N-a fost nimeni luat de la 11 metri, iar daca unii s-au regasit in descrierea facuta de vanatoruldepesti, cred ca vina le apartine in exclusivitate.
Cu lacrimi Bastus!

eugend
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eugend » 08 Ian 2006, 14:29

oare este musai necesar transformsrea unui forum placut si util in unul scortos si incomod? cred ca ma insel. este doar urmarea sedentarismului la care suntem fortati in aceasta perioada.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 08 Ian 2006, 16:08

intradevar,de ceva vreme acest forum a inceput sa se degradeze si sa se incarce cu postari care nu au nici o legatura cu pescuitul,in loc sa fie o atmosfera prieteneasca,vezi numai certuri si mishtouri,mai ca nu se injura oamenii direct.In mare parte s-a spus ce era de spus despre pescuitul rapitorilor,dar totusi se poate mentine "curatenia" acestui forum prin pastrarea unui limbaj decent si respectul intre cei care posteaza.Probabil si plictiseala care s-a instalat e de vina.Sper ca,prin aparitia moderatorilor voluntari sa se pastreze un limbaj civilizat si topicurile sa fie on-topic.Si inca ceva,parca a spus-o si Jean la un moment dat:fiecare demonstreaza calitatea lui ca om prin felul in care se exprima :!:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 08 Ian 2006, 19:33

Adi, tocmai topicul la care ai raspuns tu primu' nu pot sa-l deschid !:wink:
INDIFERENT DE CELE CE VOR FI SCRISE IN ACEST TOPIC NU VOI FACE NICI UN FEL DE COMENTARIU.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 08 Ian 2006, 22:40

Michael scrie:In mare parte s-a spus ce era de spus despre pescuitul rapitorilor,dar totusi se poate mentine "curatenia" acestui forum prin pastrarea unui limbaj decent si respectul intre cei care posteaza.Probabil si plictiseala care s-a instalat e de vina.Sper ca,prin aparitia moderatorilor voluntari sa se pastreze un limbaj civilizat si topicurile sa fie on-topic.Si inca ceva,parca a spus-o si Jean la un moment dat:fiecare demonstreaza calitatea lui ca om prin felul in care se exprima :!:

Închis