Ma simt extrem de vinovat, avand in vedere ca majoritea jigurilor cu care pescuiesc sunt de peste 10 g. Si mi se mai intampla sa las si 20 de jiguri la o partida.
Dar de maine o sa ma schimb, asta daca nu voi fi arestat!
Apropos, stii de unde iau cel mai bun plumb pentru turnat jiguri?
Din tevile de apa de la constructiile de pana in 1990.
Ca idee: cu totii care am suntem majori am baut ani de zile apa de la robinet, apa ce venea prin tevi de plumb. Pexal-ul si celelalte tehnologii sunt de vreo cativa ani pe piata.
Bun, acum vrei sa imi spui ca daca pierd 10, 20 sau....50 de kg de jiguri (d'alea naspa', din plumb) in niste busteni de pe fundul Dunarii intr-un an, asta o sa dea peste cap echilibrul ecologic?
Asta, si nu faptul ca majoritatea navelor au motoare diesel din 2 timpi. Care consuma ....cat consuma...
Gandeste-te ca tu ai baut ani de zile apa dintr-o teava care nu avea 2-3 bobite de plumb, undeva pe traseu, ci era toata din plumb.
Acum hai sa fim ... modisti si sa trecem cu totii pe tungsten. Ca e mai ecologic (si de vreo 20 de ori mai scump).
Mai nou, in majoritatea tarilor din UE a devenit obligatorie folosirea alicelor de otel la vanatoare. Cele de plumb au fost interzise. Cica dauneaza vanatului.
Nu ii dauneaza ca ii trece prin ficat, dar ii dauneaza ca e din plumb. Daca e din otel si trece prin ficat.....face chiar bine.
Bun! Dar pentru alice de plumb, trebe ca toata vanatorimea sa cumpere arme noi, cu alta rezistenta a tevii. Evident, mai scumpe. Munitia - asijderea.
Masinile noi, astea.....EURO 700. Nu consuma sensibil mai putin decat alea EURO 3. Da au toate filtru de particule pt diesel. Nu conteaza ca nu e o tehnologie stabila. Ca AUDI scotea acum 3-4 ani masini de 50.000 EUR la care trebuia sa te duci la "regenerare filtru de particule" de 5 ori pe an. Cu costuri.
Ca Honda, cunoscuta pt fiabilitate, are mai nou si ea Filtru de particule. Pica pana in 100.000 km si costa ....cam cat un kit de ambreiaj. In jur de 1000 EUR.
Sigur, un Accord nou consuma mai mult decat unul de acum 5 ani. Dar are filtru de particule.
Gata! Planeta e mai bine!
E si ecologia asta o strategie de marketing....