Efecte toxice ale plumbului

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 19 Mar 2011, 15:37

Nu o sa apuce niciodata pescarii de rapitori sa provoace dezechilibre sau dezastre ecologice...pentru ca tot timpu le-o iau altii inainte :evil: ...si tot timpul astia din alte ramuri (industrie,agricultura ,transporturi, armata etc) o fac lata ..Erau articole in USA inca din anii 2002-2003 cu zeci de tone de silicoane lasate in apa, inghitite de pasari.......Parca mai larga gama s-a produs de atunci.. :D

DAIICHI007
veteran
veteran

Mesaj de DAIICHI007 » 19 Mar 2011, 15:51

adrian frunza scrie:DAIICHI, toata dunarea+delta e varza de poluata cu metale grele de la razboiul sarbesc si tu vii cu niste jiguri sa ne faci capul mare .plumbul se pasivizeaza usor si nu mai e atat de toxic (trebuia sa inveti chimie in liceu ,monser )
impactul major vine din partea vanatorilor ,a caror alice,imprastiate aiurea sunt ciugulite de pasari si produc saturnism .
daca vrei curatenie ia-te de boc ,piticul cu capul de plumb,ca era sa rupa podeaua la gheorghe in emisiune .
decat sa raspunzi obraznic si agresiv ,mai bine documenteaza-te in ce conditii are loc pasivizarea metalelor(a plumbului,in cazul de fata).
Nu vorbim aici doar de plumb si apa(stric doar H2O).Intelegi ?
Daca apa in care pescuiesti tu e strict H2O ,atunci ceva nu e in regula ...
:lol:

O fi si cum zici tu despre vanatori...
Nu mi-am propus sa fac curatenie,ce mult sa gasesc/gasim o varianta care sa ne permita sa pescuim fara sa poluam mediul.
Ce treaba are Boc cu poluarea mediului ?
Te rog mult ,nu mai bate campii.

DAIICHI007
veteran
veteran

Mesaj de DAIICHI007 » 19 Mar 2011, 16:02

Jedi scrie:Nu o sa apuce niciodata pescarii de rapitori sa provoace dezechilibre sau dezastre ecologice...pentru ca tot timpu le-o iau altii inainte :evil: ...si tot timpul astia din alte ramuri (industrie,agricultura ,transporturi, armata etc) o fac lata ..Erau articole in USA inca din anii 2002-2003 cu zeci de tone de silicoane lasate in apa, inghitite de pasari.......Parca mai larga gama s-a produs de atunci.. :D
ai punctat foarte bine ,Jedi,la capitolul silicoane(poate gasim o varianta si aici ) :lol:

Probabil ca este asa cum zici tu "Nu o sa apuce niciodata pescarii de rapitori sa provoace dezechilibre sau dezastre ecologice...pentru ca tot timpu le-o iau altii inainte ",dar ar fi o mare realizare daca pescarii nu si-ar mai da silinta in sensul asta.Si,chiar mai mult,sa ia atitudine impotriva "concurentei" :lol:

Cu siguranta ca exista si solutii la aceasta/aceste problema/e.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 19 Mar 2011, 17:47

Plumbul sub forma de particule (in gaz) e periculos...pentru ca poate fi inhalat...
Dar plumbul nostru face o mare chestie: oxideaza si acel strat de oxid, il conserva cam pentru totdeauna... In containere de plumb se pastreaza materiale radioactive, pentru aceasta calitate a lui: de a nu oxida la nesfarsit..exemplu minereul de fier, care candva a supt tot oxigenul de pe Terra.
Deci: plumbul in apa nu se dizolva nu face nimic in plus..decat cum zicea si Adrian mai devreme este inghitit sau mai stiu eu ce... nu reprezinta niciun pericol.
De asemenea se vorbeste despre nocivitatea plumbului din voppsele si sa ai grija sa nu cumperi compilului jucarii pe care acesta le poate rontai..si de aici intoxicatii... Eu inca nu am prins un salau cu plumbi in burta...

Am scos din apa la o distanta de un an, un jig din apa... stiam ca e jigul meu fiindca matrita mea le face niste ochi in lateral (un tunning personal)
Stii cum arata bila de 28g dupa un an? Gri. atat... nu era muscata nu era micsorata...nu se topeste precum carbidul...etc...
Plumbul e toxic..nu-l inghititi... Suntem invatati de mic sa nu bagam in gura orice prostie :)

daca imi face cineva rost dfe jiguri de wolfram (tungsten) ma las de plumb :D

Ar mai fi ceva: nu exista nimic daunator pentru planeta: toti si toate suntem de aici.. daca privim in spiritul eco, oamenii sunt plaga acestei planete...sau cu un impact vizibil comparativ cu celelalte specii...
Cat despre plumb... sa ne revenim si sa pescuim ;)
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 19 Mar 2011, 18:02

@ovidiu, ia uite:

http://www.cabelas.com/checkout/item_ad ... %3A0%3D003

http://www.cabelas.com/checkout/item_ad ... %3A0%3D012

6-7 dolari un lest din asta din tungsten

# Environmentally friendly
# Increased sensitivity
# My ass! :shock:

Ia lasa tu la o partida 20 de astea pe fundul Dunarii.

:D
near the beer

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 19 Mar 2011, 18:49

multumesc... :D
am comandat 2000 pentru inceput :)
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Scrie răspuns