Ecosistemul Dunarii....

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 23 Mar 2007, 17:20

salut.ok.aveti superdreptate ,dar problema e globala ,mie mi-a alungat/distrus salaul ,viitura tulbure, mai mult decat braconajul.apa limpede protejeaza pestele ,il fereste de setca ;tulbureala il baga in panza sau il cara la vale .padurea protejeaza albia de colmatare,padurea regleaza ploile .2006 a fost un an mediu ,mi-e frica de mai rau ,astept seceta din 2007 .
suntem o societate segregata de interese meschine ,agregata de prioritati balcanice.
cred ca o varianta ar fi turismul piscicol ,vezi varianta spaniola ,fondurile europene sunt disponibile ,dar suntem incurabili in ceea ce priveste constiinta civica,avem mentalitate de colonie...rusa .
decat sa criticam steril,mai bine punem de un project european.sunt bani ,cum procedam ?!un proiect destept ,cu insertie civica solida ,ne rezolva problema .cine se baga ?astept propuneri....
walleye

hades
veteran
veteran

Mesaj de hades » 23 Mar 2007, 17:37

se poate face proiectul asta....
Nu trebuie decat un plan bun cere trebuie prezentat si ceva semnaturi de sustinere
Deci....?????
Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, il lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

dan_81
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan_81 » 23 Mar 2007, 17:40

poate ca in franta s-au lovit de opinia publica
dar in romania aceasta va fi reprezentata la o adica de pescari si cativa iubitori de natura ca pe restu o sa-i doara-n ... ba unii o sa mai si strige "traiasca progresu tehnologic-omul va reusi sa invinga forta naturii" si alte idei :x
si uite asa am impresia ca daca UE vrea pana la urma tot va convinge guvernu ca asa e mai bine si va face acele modificari pe dunare si in delta pentru ca sunt interese comerciale mari pentru o gramada de tari prin care trece dunarea si altele vecine cu acestea. :x

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 23 Mar 2007, 17:43

De acord cu tine!
Facem un proiect dar crezi ca in tara asta o sa te lase cineva sa faci ceva ?
Ptr moment nu cred !
Desi imi doresc ft mult sa vad o astfel de treaba realizata nu cred ca se va intampla prea curand!
Atata timp cat pescuitul este reglementat de oameni care nu gandesc decat prin prisma contului bancar nu se intampla nimik!
Conceptii de genul " nu facem populari ca daca fuge pestele in ungaria" nu cred ca isi au locul in ideea de exploatare durabila a resurselor acvatice dar realitatea cam asta este !
Ramane de vazut daca prin efortul comun al noilor asociatii , sprijinite de pescari se va putea schimba ceva !
Eu unu sper ca da!

dan_81
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan_81 » 23 Mar 2007, 17:46

pestele nu fuge in ungaria dimpotriva pe crisuri urca din ungaria mai ales primavara

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 23 Mar 2007, 17:50

dan_81 scrie: si uite asa am impresia ca daca UE vrea pana la urma tot va convinge guvernu ca asa e mai bine si va face acele modificari pe dunare si in delta pentru ca sunt interese comerciale mari pentru o gramada de tari prin care trece dunarea si altele vecine cu acestea. :x
UE nu vrea absolut nimic. UE este condusa de un parlament care este compus din deputati care reprezinta diverse interese si lobby. Daca un grup are interes sa sape in Dunare pana ajunge in Noua Zeelanda si nu deranjeaza pe ceilalti atunci nu se opune nimeni. Asta-i tot.

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 23 Mar 2007, 17:50

Cred ca la ei sunt prea multi si ca sa nu se inghesuie vin la noi!
:lol:
Trecand peste asta , exploatarea asta aiurea a fondului piscicol nu poate decat sa duca la distrugerea lui !
Dar de ce ar conta parearea pescarilor ?

dan_81
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan_81 » 23 Mar 2007, 17:58

nu sunt prea multi numai ca urca primavara sa depuna icrele

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 23 Mar 2007, 17:59

Din pacate parerea pescarilor nu este luata in considerare .

Cartile se fac la MAPDR si inplicit la ANPA Bucuresti

dan_81
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan_81 » 23 Mar 2007, 18:03

poate ma insel-bine ar fi

Scrie răspuns