e prohibitie la stiuca ... cica

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 24 Mar 2007, 14:36

Asa sa fie !" Vorba" galeriei(la fotbal in general)... "Pe ei ! pe ei ! pe ei!...pe mama lor !"...nu stiu daca mama lor e de vina,dar...Asa sa fie !

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 24 Mar 2007, 16:26

[quote="Sir Caca"]

[/quote]

In Satu Mare singurul lac care nu e braconat (Balastiera Apa) este plin de barci si Ski-jet. Daca nu ar fi atat de populat de barci si asta s-ar bracona exact ca si restul apelor. In opinia mea pana nu au de gand sa faca ceva, cel mai bun lucru este sa lase cat mai multe barci.[/quote]

Am pescuit acolo inainte sa fi aparut barcutele , am avut citeva sezoane ca vorbeam singur pe acolo . Cred ca datorita conditiilor specifice , balta aia era o balta grea pentru majoritatea . In tot cazu , nu am vazut niciodata plase pe acolo , si cred ca-i locatia unde am umblat cel mai mult , si pot spune ca-n perioada aia se bracona cu plase pe Tur si alte balastiere din Satu-Mare . Nu existau case pe mal si garduri , era ceva ireal pentru Romania , o balta mare , curata , cu peste si fara cete de pescari pe maluri , fara gunoaie , nici paznici , nici braconieri , era minune mare cind vedeam cite un pescar , de obicei nu erau mai mult de 2-3 pe toata balta pe sfirsit de saptamina , in timpu saptamini nu era nimeni . Pina ce a ajuns civilizatia . Incearca sa vezi secventa Sire ,eliminind casele din peisaj , barcile , zgomotele , in octombrie , tu singur pe toata balta la ora cind se ridica ceata , sarituri in dreapta , in stinga , peste tot . Ca sa traiesc ceva asemanator presupun ca ar trebui sa merg prin Siberia , nu cred ca o sa se mai intimple .
Inainte era mai scazuta apa , ( drept ca nu am fost cam de mult pe acolo he!he! ) , canalele nu aveau legatura intre ele decit cind ploua mult si nu exista nici mini delta aia unde da canalu in balta , si nici nu era atita vegetatie in apa , defapt in golfu ala catre canal nu exista nici o tufa acvatica si apa era deosebit de limpede . In ultimii ani s-a stricat putin treaba , apa are alta culoare si prin 99-00 am vazut deja pete de ulei pe apa. As pescui acuma acolo de dragu vremurilor trecute , da balta aia nu-i decit o fantoma din ce a fost acum 15 ani .

Fir Intins!!!

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 24 Mar 2007, 18:53

As fii totusi curios, ...din cei ce nu lasa stiuca in pace nici in prohibitie, ce justificare au.....? Si ma refer la pescari (cu undita, nu cu alte unelte)...Mai astept raspunsuri sincere......

BamseBST
veteran
veteran

Mesaj de BamseBST » 24 Mar 2007, 19:10

Da dc nu-l intrebi pe Liviu?? sau pe Jon??? :roll:

dan_81
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan_81 » 24 Mar 2007, 19:17

justificari sunt multe(fiecare din cei ce incalca legea are explicatia lui)
de ex:daca se prinde mai usor si fara mare osteneala la peshtishor(babusca,rosioara,caras) decat cleanu la vobler de ex. atunci de ce sa nu o prinda?
nu are rost sa dai bani pe artificiale(care sunt scumpe) si sa mergi la clean,avat sau salau cand pui 10-15 carasei intr-o galeata si uneori prinzi stiuca mai bine ca la artificiale.
daca-l intrebi la ce da in perioada de prohibitie la stiuca iti raspunde ca da la salau sau somn-si e in legalitate pana cand il prinzi cu stiuca in sac.
daca intra accidental stiuca in loc de salau asta e ce mai de o cina merge. :x
altii iti raspund poate ca vor sa-si scoata banii de benzina(am auzit teoria asta de multe ori)
ce sa faci daca salau` e mai rar pe anumite ape ca stiuca tre sa te adaptezi si bagi stiuca in sac doar nu mergi acasa cu mana goala. :x
insa prapadu mare il fac cei cu plasa si pripoanele.

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 25 Mar 2007, 00:11

[quote="sprosalmorapala"]Da dc nu-l intrebi pe Liviu?? sau pe Jon??? :roll:[/quote]

Da...buna intrebare....ai 10 puncte!!!!

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 25 Mar 2007, 00:19

dan bobei scrie:
sprosalmorapala scrie:Da dc nu-l intrebi pe Liviu?? sau pe Jon??? :roll:
Da...buna intrebare....ai 10 puncte!!!!
:twisted: :twisted: :twisted:

BamseBST
veteran
veteran

Mesaj de BamseBST » 25 Mar 2007, 03:14

mazilache cat oferi pe aman2 slidere? FT si perch...
astept o oferta incitanta :D:D

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 25 Mar 2007, 17:15

sprosalmorapala scrie:mazilache cat oferi pe aman2 slidere? FT si perch...
astept o oferta incitanta :D:D
Vezi ca rubrica anunturi e in alta parte....mai bine zii cate stiuci ai prins in prohibitie..... 8)

hades
veteran
veteran

Mesaj de hades » 25 Mar 2007, 18:43

Ma duc ieri la clean, voblere mici, totul OK...
Aruncare, recuperare, atac si...., in loc de bucurie un vobler minus...
stau si ma gandesc ce o fi fost, ca doar clean cu lame nu mai vazusem..,
Bag alt vobler , acelasi film...
Trece un nenea pe acolo si ma vede scarpinandu-ma in cap, ma chiama si imi arata o galeata de lavabila plina cu stiuca, si deasupra evident setcile aferente :twisted:
Asa am aflat eu ca pe un rau unde inainte prindeam clean de regula, intr-o iarna s-a umplut de stiuca si mai ales ca de cand e cumatra pe acolo se mai si braconeaza...
Mi-am luat batul si am plecat acasa, ca deh la stiuca tre sa mai astept....

De ce oare nu fac si altii asa?????

P.S.

Pescuiesc pe acel rau de vreo 14 ani si e prima data cand vad ca e braconat :twisted:
Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, il lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Scrie răspuns