Borealis Fly scrie: Raurile trebuiesc puse in conditiile care existau acum 50-60-70 de ani.
Dar de un an de zile tot spun si altora sa se organizeze si tot nimic. Doar discutii si plangeri. Ne plangem, dar cand este sa facem ceva concret ... bau, ... uuuuuuuuuu, ecou, ... nimeni. Toti dispar.

Macar de-ar fi ca acum 15-20 de ani... Concret, ce se poate face? Sa va explic... Poate fiecare dintre noi cunoaste un rau bine, sau foarte bine. Ma refer la evolutia lui. De exemplu, eu cunosc raul Buzau foarte bine. Ce pot face ? Decat cand vad pe unul cu plasa sau ca seaca o garla sa-i dau in cap si apoi.... legea e aspra. Si pe-acolo lumea se plange ca nu mai e peste, in schimb, daca prinde unul mic, il baga in traista, "ca-i bun si ala" daca ii spui sa-l lase sa creasca, ca sa il prinda la anul sau peste cativa ani, mai mare, rade de tine. Nu imi sta in fire sa vorbesc urat cu lumea, sau sa ma iau de ea, dar de multe ori (in privinta pescuitului) trebuie sa-mi innabus revolta interioara.
Nu zic ca nu am prins si eu peste mic... cand eram mai mic, luam clenutii mai rasariti (chiar daca erau sub limita inferioara ca lungime.......... ce stiam eu atunci de dimensiuni legale?) si chiar cand am inceput sa dau la pestisor, dadeam "piatra in piatra" si culegeam pestisorii pentru a da cu ei.
Probabil daca ar fi sa nu se mai pescuiasca 10 ani, si-ar mai reveni fondul piscicol
Stiu ca multi vor spune ca iar ma lamentez, dar efectiv nu ai ce face... nici de unul singur, nici doi, nici chiar 10, fara implicarea persoanelor care pot manui legea.
Am vorbit de doua ori la AJVPS Buzau si odata la filiala din Patarlagele (tot in jud Buzau) Nu prea sunt interesati... majoritatea pescuiesc pe balti amenajate
De la filiala din Patarlagele am primit acum cativa ani o autorizatie de control. Ce sa fac cu ea... Sa iau unditele celor care pescuiesc fara permis? Nuuu... Si mie mi s-a luat undita la 12 ani ca nu aveam permis... De-atunci am avut an de an. Si oricum, cat peste poate prinde unul cu undita.....
Sa ma iau de cei care seaca garla? De unul singur nu am cum, sau mai bine zis acum cativa ani, cand aveam autorizatia, nu aveam cum... Acum... daca seaca, probabil ar prinde doar porcusori si lateti...