Dezbatere publica - reorganizarea forumului

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Gogol
veteran
veteran

Re: Dezbatere publica - reorganizarea forumului

Mesaj de Gogol » 08 Mar 2013, 11:28

MihaiV scrie:Cristobal, cu tot respectul iti spun ca m-am uitat acum pe toate linkurile puse de tine si la fiecare dintre ele ultimul mesaj aduce ceva nou sau raspunde la discutia din mesajele anterioare, deci nu vad ce ar trebui sters de acolo.

Multumesc,
Mihai

Cu tot respectul Mihai, asta e vrajeala de popa de tara. In realitate este un f bun motiv ca sa actualizeze anuntul. La fel cum aplaudacii care se minuneaza de produsul vandut dar de fapt actualizeaza anuntulul amicului, cunoscutului, prietenului sau chiar e clona. S-a scos o mulineta la vanzare si a stat anuntul sticky 48 de ore din cauza offtopicurilor si celor care se minunau de ea de parca era din aur. Ori e regulament pt toti, ori nu.
Nu am nimic cu anunturile userilor respectivi, dar a picat ca un exemplu. Lasati o actualizare la doua trei zile ca nu suntem ca acum 15 ani cand nu aveam spatiu de stocare si unitatile erau la preturi prohibitive.
Dan Radulescu are dreptate, trebuie reorganizat forumul din temelii.
Si iarasi cu tot respectul pt voi, moderatorii, nu va faceti treaba deloc. Trebuie sa vina unul sa va impinga de la spate si sa va dea cu dovezile in cap ca sa luati masuri, si alea minimale. Sau luati masuri aleatorii sau cum va pica.
Eu nu am vazut un moderator care sa vina la o polemica avansata sau certuri sau scandal sa zica: gata bai, ca va rup capul si va banez o zi, trei, o saptamana sau definitiv, in functie de gravitatea situatiei. Va garantez eu ca dupa o saptamana de pauza cand nu poti posta sau vinde nimic, in 90% din cazuri te calmezi. Si in perioada de carcera, verificat si ip-ul sa nu intre cu o clona. Asta face moderatorul. A trebuit sa ducem 4 luni munca de lamurire si razboi ca sa potoliti un user.

Sper sa nu incepeti cu represaliile asupra mea. :headbash:

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 08 Mar 2013, 11:35

Gogol, te cam inseli cand spui ce trebuie sa faca moderatorul. Am mai spus de vreo 200000000 de ori pe acest forum ca moderatorii nu pot bana pe nimeni nici macar o secunda. Pot numai sa modifice, sa stearga sau sa mute mesaje si subiecte. Au acces la adresele IP. Atat. Asa ca daca vrei sa ne dai sarcini trebuie mai intai sa inventezi alt tip de forum decat PHPBB, cum e asta. Mai exista si altele dar si acolo moderatorii tot numai asta pot face.

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 08 Mar 2013, 11:37

Ok, am inteles, dar macar esti partial de acord cu mine care ar fi sarcinile unui moderator?
Sunt zeci de forumuri unde moderatorii baneaza fara probleme in functie de gravitatea faptei si de cum cred ei.
Cum crezi tu ca Rdulescu are timp sa gestioneze forumul asta mare cand mai are si un mare magazin pe cap? Nu ar trebui ca o parte din sarcini sa cada asupra voastra, a moderatorilor?

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 08 Mar 2013, 11:42

Am mai spus ca la vanzari nu se poate modera pentru ca sunt infinit prea multe mesaje si nimeni nu poate sta 24/24 pe forum. Eu nici nu intru acolo, din partea mea vanzarile trebuiesc suprimate. Forumul exista si inaintea aparitiei talciocului si era mai bine atunci fara bijnitari cu 7 clone.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 08 Mar 2013, 11:49

Cristobal, regulamentul nu prevede o suma minima care trebuie scazuta din pret pentru a nu intra la categoria actualizari. Daca doresti o modificare a regulamentului, atunci te rog sa te adresezi lui danr. Cand il schimba, il voi aplica schimbat. Pana atunci chiar si o reducere de 1 leu aduce ceva nou si respecta regulamentul, deci nu am de ce sa o sterg. Faptul ca nu esti de acord cu regulamentul deja nu mai e problema mea, ci este discutia ta cu danr.

Gogol, eu personal sunt de acord sa se schimbe regulamentul si sa se permita actualizari la 3 zile sau la 5 zile sau la cate or fi. La fel ca mai sus, regulamentul il face danr. Daca permite actualizari, atunci le las.

Vad ca sunteti f vehementi impotriva moderatorilor pentru ca aplica regulamentul asa cum este si nu asa cum ati dori sa fie. Topicul acesta inteleg ca tocmai pentru asta a fost creat, pentru a discuta cu danr cum doriti sa fie forumul in viitoarea forma care va fi lansata in curand, despre cum doriti sa fie regulamentul si altele de acest gen. Dar va rog nu confundati o problema cu alta.

Multumesc,

Mihai

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 08 Mar 2013, 11:53

tudor scrie:Am mai spus ca la vanzari nu se poate modera pentru ca sunt infinit prea multe mesaje si nimeni nu poate sta 24/24 pe forum. Eu nici nu intru acolo, din partea mea vanzarile trebuiesc suprimate. Forumul exista si inaintea aparitiei talciocului si era mai bine atunci fara bijnitari cu 7 clone.

Tudor, eu am propus mai sus o chestie care cred ca ar functiona si anume ca un user caruia i se sterg 10 mesaje sa primeasca automat banare de o saptamana. Vorbesc de automat, adica din setarile forumului, nu sa ii tina cineva evidenta. Nu ma pricep la phhb si alte alea, asa ca n-am nici cea mai vaga idee daca programatorii pot pune in practica o astfel de idee.
N-as avea nimic impotriva disparitiei sectiunii de vanzari din forum. Exista alte site-uri specializate pe vanzari si exista sectiunea cealalta de anunturi. Dar aici e deja problema lui dan despre cum vede forumul in ansamblu si ce avantaje are din numarul de vizualizari. Nu cunosc, deci nu discut problema asta.

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 08 Mar 2013, 11:58

tudor scrie:Am mai spus ca la vanzari nu se poate modera pentru ca sunt infinit prea multe mesaje si nimeni nu poate sta 24/24 pe forum. Eu nici nu intru acolo, din partea mea vanzarile trebuiesc suprimate. Forumul exista si inaintea aparitiei talciocului si era mai bine atunci fara bijnitari cu 7 clone.
Imi parte rau sa-ti spun asta, dar daca tu nu intri la bazar si consideri ca trebuie suprimat, nu esti bun de moderator. Daca tu locuiesti la Paris, departe de nebunia forumului, insufletit mai ales de bazar, unde tu nu esti interesat din cauza distantei, situatiei materiale (poate) sau a mentalitatii create in urma locuirii unui timp indelungat pe meleaguri pariziene, te inteleg, dar partial.
Definitia moderatorului http://adevarul.ro/news/societate/moder ... index.html

Mihai, esti constient ca acea reducere de 1 leu este regulamentara dar aberanta.
Mai bine un up la trei zile decat un leu pe zi. Un leu pe zi este ca si cum ne rade in nas ca el actualizeaza si noi stam ca prostii cu anuntul pe pagina 7. :elkgrin: Sau ce ar fi sa scadem toti un leu pe zi. Mai mare rasul de forum, s-ar umple de lei (noi) sau leii lui sile camataru'. Nu mai bine un simplu up?
Trebuie un moderator special pt bazar. Voi, moderatorii care nu vedeti cu ochi bun bazarul, nici nu-l veti modera niciodata cum trebuie din simplul motiv ca nu sunteti de acord cu el. :lol:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 08 Mar 2013, 12:04

Gogol scrie: Mihai, esti constient ca acea reducere de 1 leu este regulamentara dar aberanta.
Mai bine un up la trei zile decat un leu pe zi. Un leu pe zi este ca si cum ne rade in nas ca el actualizeaza si noi stam ca prostii cu anuntul pe pagina 7. :elkgrin: Sau ce ar fi sa scadem toti un leu pe zi. Mai mare rasul de forum. Nu mai bine un simplu up?
Trebuie un moderator special pt bazar. Voi, moderatorii care nu vedeti cu ochi bun bazarul, nici nu-l veti modera niciodata cum trebuie din simplul motiv ca nu sunteti de acord cu el. :lol:
- asa cum am mai spus sunt de acord, dar nu sunt eu cel care decide cum arata regulamentul si nici nu vreau sa il aplic diferentiat sau preferential.

- n-am zis ca nu vad cu ochi buni bazarul, ci doar ca n-am nimic impotriva disparitiei lui, asa cum n-am nimic impotriva ca el sa ramana...

Iar din cate stiu Tudor nu modereaza la bazar, asa ca e explicabil faptul ca nu intra acolo, deci nu vad care e problema.

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 08 Mar 2013, 12:06

Foarte bine atunci, sa existe un moderator, doi, numai pt bazar.
Apropo, setarile forumului permit schimbarea numelui userului?

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 08 Mar 2013, 12:11

Un moderator sa aiba ceva mana libera de la comenduire privind clonele vanzatorilor, bisnita, certuri, furaciuni, tepe, etc...

Ahhhh...ce enervant e timpul scurt de editare...si asta e o problema. Poate il injur pe unul si dupa 5 minute regret si nu mai pot edita postul... :lol1:

Scrie răspuns