despre notiunea de " concurs de pescuit "
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
despre notiunea de " concurs de pescuit "
salut,
am deschis acest topic, pentru ca eu personal nu prea ma impac cu ideea de concurs de pescuit
si vroiam sa stiu si care este parerea voastra
in general, un concurs " sportiv " inseamna o competitie unde participantii isi demonstreaza abilitatile in domeniu, si cel mai bun castiga
asa se intampla in sport cel putin, cu mici exceptii: ex cand te fura arbitrii, samd
intr-o partida de pescuit exista insa foarte multe variabile, nu este ca la un concurs de atletism de exemplu unde fiecare alearga pe culoarul lui si cel mai bun castiga
daca ne gandim la factorii care afecteaza succesul unei partide de pescuit, haideti sa vedem cam cat procentual unii din acesti factori afecteaza partida respectiva:
sa zicem:
- 20 % noroc ?- sau mai putin ?
- 30 % locul pe care pescuiesti in momentul respectiv, sau mai mult ?
- 20 % experienta anterioara pe locul respectiv ?
- 20 % echipamentul pe care il folosesti, fire, naluci, etc ( deci aspectul financiar )
- a mai ramas 10 % tehnica, saraca.........
putem discuta asupra procentelor, le-am pus la repezeala
deci, intr-un concurs o sa conteze mereu foarte mult cunoasterea locului ( deci pescuit inainte acolo destul de mult ), posibilitatea de a te amplasa pe un loc bun, si locurile bune sunt f. limitate pe orice balta, si daca mai punem si norocul o sa vedem ca nu prea se mai alege nimic din concursul asta
asta fara sa mai vorbim despre furaciunile care se fac in mod frecvent, gen intrat in concurs cu pestele in sacosa sau "donatiile" de pesti intre concurenti
voi ce parere aveti ?
am deschis acest topic, pentru ca eu personal nu prea ma impac cu ideea de concurs de pescuit
si vroiam sa stiu si care este parerea voastra
in general, un concurs " sportiv " inseamna o competitie unde participantii isi demonstreaza abilitatile in domeniu, si cel mai bun castiga
asa se intampla in sport cel putin, cu mici exceptii: ex cand te fura arbitrii, samd
intr-o partida de pescuit exista insa foarte multe variabile, nu este ca la un concurs de atletism de exemplu unde fiecare alearga pe culoarul lui si cel mai bun castiga
daca ne gandim la factorii care afecteaza succesul unei partide de pescuit, haideti sa vedem cam cat procentual unii din acesti factori afecteaza partida respectiva:
sa zicem:
- 20 % noroc ?- sau mai putin ?
- 20 % echipamentul pe care il folosesti, fire, naluci, etc ( deci aspectul financiar )
putem discuta asupra procentelor, le-am pus la repezeala
deci, intr-un concurs o sa conteze mereu foarte mult cunoasterea locului ( deci pescuit inainte acolo destul de mult ), posibilitatea de a te amplasa pe un loc bun, si locurile bune sunt f. limitate pe orice balta, si daca mai punem si norocul o sa vedem ca nu prea se mai alege nimic din concursul asta
asta fara sa mai vorbim despre furaciunile care se fac in mod frecvent, gen intrat in concurs cu pestele in sacosa sau "donatiile" de pesti intre concurenti
voi ce parere aveti ?
Dane, cel mai elementar lucru intr'un concurs de pescuit este urmatorul (dupa umila'mi parere): toti concurentii trebuie sa pescuiasca exact in aceleasi conditii. De unde crezi ca a venit ideea cu "manse" la pescuitul stationar? Asta numai la pescuitul de pe mal.
Daca treci la rapitor din barca, atunci cunoasterea locului de pescuit este chiar mai importanta decat norocul - un factor de care nu poti sa scapi in nici o competitie. Ideea de concurs este in cazul asta putin alterata. Cum am spus, parerea mea
.
Numai bine Dane
Daca treci la rapitor din barca, atunci cunoasterea locului de pescuit este chiar mai importanta decat norocul - un factor de care nu poti sa scapi in nici o competitie. Ideea de concurs este in cazul asta putin alterata. Cum am spus, parerea mea

Numai bine Dane
- Wavedancer
- veteran
Ideea de concurs implica, in mod automat, un criteriu obiectiv de clasificare. Cind "obiectul" concursului este 100% subiectiv (pestele este o fiinta care isi foloseste la maxim instinctele si "inteligenta") notiunea de "concurs" isi pierde sensul. Asa cum spunea Dan, in post-ul "inaugural" al acestui topic, factorii subiectivi (locul, norocul, partea financiara, etc.) influenteaza decisiv rezultatele, in dauna factorilor obiectivi, care fac de altfel obiectul concursului (tehnica si experienta). Dar, e ca-n viata pina la urma, asa ca noi, "fraieri", o sa mergem si la concursuri, daca avem timp, chef si ne lasa nevestele 

You can run, you can hide! But... you'll die tired!
dimpotriva, la stationar e si mai trist, ai cazut pe un loc si acolo mori, chiar daca ai 2-3 manse tot ai sanse maxime sa nu cazi pe un loc bun
poate voi nu urmariti discutiile de pe crap.ro, dar acolo se pune problema de genul: ce sa mai mergem dom'le la concurs la peris, ce nu e clar ca cine pica pe standurile de langa deversoare castiga ?
dar haideti sa nu vorbim despre stationar
poate voi nu urmariti discutiile de pe crap.ro, dar acolo se pune problema de genul: ce sa mai mergem dom'le la concurs la peris, ce nu e clar ca cine pica pe standurile de langa deversoare castiga ?
dar haideti sa nu vorbim despre stationar
Re: despre notiunea de " concurs de pescuit "
Nu stiu cum este structurat un concurs stationar, dar cert este ca pe apa curgatoare, din mal, conteaza mai mult tehnica (aici intrand si echipamentul folosit, caci nu poti spune ca ai o tehnica perfecta dand cu nailon de 0.35 la pluta si carlig CRISTAL (daca mai tineti minte) nr 1) decat norocul.danr scrie: - 20 % noroc ?- sau mai putin ?
Locul pe care pescuiesti cred, parerea mea, conteaza foarte mult
Pai, cam mult 20 %, cred... de loc iti dai seama in cel mai scurt timp, cred (ma refer la ape curgatoare)- 20 % experienta anterioara pe locul respectiv ?
- Borealis Fly
- veteran
Dane ai perfecta dreptate.
Concurs, indiferent la ce metoda in pescuitul sportiv este un nonsens.
Eu am mai discutat si cu alte ocazii acest subiect si ca si atunci si acum spun acelasi lucru. O aberatie.
Ca se strang cativa si vor sa vada care prinde mai mult peste si pun un premiu de ex. o lada de bere? Perfect!
Sunt sigur ca se distreaza de minune si daca mai si dau drumul pestilor atunci nu vad cu ce ar gresi. Dar sa organizezi concursuri "oficiale", nationale, europene si mondiale ... este o chestie ce nu va fi nici o data Fair Play pentru toti participanti indiferent cum incearca organizatorii sa faca reclama exact la contrariul.
Aceste concursuri sunt mai ales pe "afara", cum ziceti voi, campanii PR ale unor producatori de scule si momeli, sau agentii turistice locale. (de ex.)
Cam in genul la felul in care sau transformat Jocurile Olimpice de azi.
Nu conteaza cum si cu ce metode dar cand sunt bani multi implicati se deschide usa "hotilor".
Asta este o parere strict personala.
NU am participat nici o data, dar nici nu am sa particip candva.
Este alta treaba Castingul. Atat la scule de PMA cat si de spining, sunt interesante si intradevar ai de castigat de pe urma faptului ca te antrenezi des si continu sa-ti perfectionezi tehnica.
Concurs, indiferent la ce metoda in pescuitul sportiv este un nonsens.
Eu am mai discutat si cu alte ocazii acest subiect si ca si atunci si acum spun acelasi lucru. O aberatie.
Ca se strang cativa si vor sa vada care prinde mai mult peste si pun un premiu de ex. o lada de bere? Perfect!
Sunt sigur ca se distreaza de minune si daca mai si dau drumul pestilor atunci nu vad cu ce ar gresi. Dar sa organizezi concursuri "oficiale", nationale, europene si mondiale ... este o chestie ce nu va fi nici o data Fair Play pentru toti participanti indiferent cum incearca organizatorii sa faca reclama exact la contrariul.
Aceste concursuri sunt mai ales pe "afara", cum ziceti voi, campanii PR ale unor producatori de scule si momeli, sau agentii turistice locale. (de ex.)
Cam in genul la felul in care sau transformat Jocurile Olimpice de azi.
Nu conteaza cum si cu ce metode dar cand sunt bani multi implicati se deschide usa "hotilor".
Asta este o parere strict personala.

NU am participat nici o data, dar nici nu am sa particip candva.
Este alta treaba Castingul. Atat la scule de PMA cat si de spining, sunt interesante si intradevar ai de castigat de pe urma faptului ca te antrenezi des si continu sa-ti perfectionezi tehnica.
Fir intins!
Borealis F
Borealis F
- Wavedancer
- veteran
Perfect adevarat Petru!
Sint concursuri de pescuit, in care interesele financiare sint imense. Exemplu cel mai elocvent: in 2003, valoare totala a premiilor din campionatul profesionist american (B.A.S.S. Pro Tour) au fost de 4.209.000$. Asta fara sa pomenim de drepturile obtinute din publicitate (fiecare pescar si fiecare barca are cel putin 20 de sigle ale producatorilor de echipament).
Sint concursuri de pescuit, in care interesele financiare sint imense. Exemplu cel mai elocvent: in 2003, valoare totala a premiilor din campionatul profesionist american (B.A.S.S. Pro Tour) au fost de 4.209.000$. Asta fara sa pomenim de drepturile obtinute din publicitate (fiecare pescar si fiecare barca are cel putin 20 de sigle ale producatorilor de echipament).
- Borealis Fly
- veteran
Wave ... ma bucur ca santem de acord.
Pescuitul de dragul pescuitului trebuie sa fie tinta noastra a amatorilor.
Ce fac profesionistii si ce spun, mai ales, trebuie sa fie luat putin cam cum a juca o minge cu o lovitura de calcai. Nu prea in serios.
Nu uita ca placerea cea mai mare este "vanatoare" si nu caratul straitii pline. A pacalii pestele este tinta. Cu scule potrivite si bibanii sunt demni de respectat. Ei sun bataiosi si cu de ex. un UL si fir de 0,15, ... batalia devine mai pasionanta.
Poate gresesc

Pescuitul de dragul pescuitului trebuie sa fie tinta noastra a amatorilor.
Ce fac profesionistii si ce spun, mai ales, trebuie sa fie luat putin cam cum a juca o minge cu o lovitura de calcai. Nu prea in serios.
Nu uita ca placerea cea mai mare este "vanatoare" si nu caratul straitii pline. A pacalii pestele este tinta. Cu scule potrivite si bibanii sunt demni de respectat. Ei sun bataiosi si cu de ex. un UL si fir de 0,15, ... batalia devine mai pasionanta.

Poate gresesc

Fir intins!
Borealis F
Borealis F
pe de alta parte, un concurs este un prilej bun de a te intalni cu pescari buni din toata tara, un fel de reuniune a pescarilor de profil
se mai bea cate o bere, se mai sta de vorba, cunosti personal " nume ", mai furi ceva meserie daca ai un binoclu bun
intervine oricum un spirit de competitie, pescuiesti sub presiune si e un test foarte bun
eu am fost la un singur concurs si m-am simtit bine, mai putin in ultima mansa cand, neprinzand nici macar un peste, am ajuns la padure cu punctajul
nemaivorbind ca in prima mansa am pierdut un peste prin minciogul care era rupt, eu nu folosesc minciog si am zis ca la concurs sa nu ma risc, si am facut rost de el de undeva ( ras si plans, nu alta )
se mai bea cate o bere, se mai sta de vorba, cunosti personal " nume ", mai furi ceva meserie daca ai un binoclu bun

intervine oricum un spirit de competitie, pescuiesti sub presiune si e un test foarte bun
eu am fost la un singur concurs si m-am simtit bine, mai putin in ultima mansa cand, neprinzand nici macar un peste, am ajuns la padure cu punctajul
nemaivorbind ca in prima mansa am pierdut un peste prin minciogul care era rupt, eu nu folosesc minciog si am zis ca la concurs sa nu ma risc, si am facut rost de el de undeva ( ras si plans, nu alta )
- Wavedancer
- veteran
Nu gresesti deloc! Sint mare amator de "bibaneala". Nu exista iesire in Delta, sa nu-mi rezerv o juma de zi pentru un pescuit la biban cu artificiale! Lasind la o parte ideea ca bibanul iti "reda" increderea in pescuitul cu artificiale, dupa ce ai avut o serie de insuccese, e pur si simplu relaxant sa incerci "traznai", testindu-le pe biban.