despre notiunea de " concurs de pescuit "

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 05 Aug 2004, 10:55

Dane, pai nu ziceai tu, in alt topic, "pune mina nene, lasa minciogul"?! Sau vorbeai din experienta (trista, dar totusi experienta)?
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 05 Aug 2004, 11:09

Cred ca influenta factorului "noroc" este cu atat mai mica cu cat sunt la mijloc mai multe manse si mai multe concursuri.
Pentru mine concursurile sunt si o ocazie excelenta de a afla noutati si mai ales de a pune mana pe o multime de scule pe care altfel nu le gasesti in magazin.
Fiecare factor cred ca are importanta, majoritatea conducand la problema banilor. Dar pentru cei ce n-au probleme cu banii, conteaza un antrenament prealabil pe apa respectiva, conteaza sculele, conteaza nalucile, etc. Pentru restul, depinde cum reusesc sa se adapteze.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 05 Aug 2004, 11:12

foarte corect, Mihai

wave, dupa cum am zis a fost singur, si unica ocazie cand am folosit la spin minciog
si de trista amintire :)

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 05 Aug 2004, 11:14

Dane,

DA acesta este dupa mine singurul aspect pozitiv. Dar acesta s-ar putea realiza si ca un gen de Festival. In cadrul acestuia se pot pune premii, cum ziceam, mai mult onorifice si inscrierea participantilor sa fie mai larga.

Ideea de campionat si o gramada de reguli arbitrii, taxe de inscriere, clasificari ce dau posibilitatea participarii la concursuri internationale, punctaje si ... totul incepe sa fie o piedica in popularizarea spiritului de "pescuit de dragul Pescuitului".

La un festival se pot premia de ex. cei mai multi pesti prinsi in 10 minute, cel mai urat peste, cel mai mic, cel mai gras, cel mai ... etc. Atmosfera este relaxata si rasul este pe buzele tuturor. Copii si tinerii pot fi impinsi infata si spiritul de Fair Play este mult mai usr de mentinut. Ne distram doar nu este in serios.

Wave ... primul lucru care-l faceam in Delta prin anii 70-80, puneam o rotativa sau o lingurita mica facuta de mine din inox, sau alama, cu pene si tot felul de "ghirlande" cu care dadeam in locuri stiute ca fiind pline de bibanoi si bibanute. Ma distram de minune si ma ajuta sa intru in ritm. Sa nu mai spun ca o saramura de biban facuta pe sare dura pe o bucata de tabla si la foc de stuf ma facea sa-mi curga balele o iarna intreaga. :wink:
Fir intins!
Borealis F

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 05 Aug 2004, 11:17

Atunci, nu-ti povestesc de bibanul "in coaja". :lol: O sa pun "reteta" la topic-ul de culinare!

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 05 Aug 2004, 11:46

Sa vezi Weve ce reteta i-am trimis eu lui Dan. Cu ea i-mi fac bibanii pe care ii prind azi. Am norocul ca aici in apa locala sunt prea putini care sunt interesati ca mine in a consuma bibani. Cate o data prind bibanoi frumusei la 0,5-1 kg. Aici am doua ore dimineata 8-10 si seara 18-19 cand mananca bibanii ca lumea. Ii taxez la musca ca lumea de fiecare data. Dar i-mi este din ce in ce mai greu ca si pustii mei sau molipsit ... la mancat. Asa ca terebuie sa ies de doua trei ori sa fac de o masa ca lumea. Mult maruntis si le dau drumul.

Dar toamna la jigurile de care vorbeam, facute de mine si la UL ii prind prin lacuri, raul local in zona portului, ... mai ies cu un alt nebun pe coasta si astia prinsi in apa putin sarata sunt deliciosi. :wink:

Dar si bibanii de la Lainio sunt fantastici. Ce carne au?! Ce colorit si cums e inghesuie cate trei patru in acelasi timp la mustele prezentate de mine. Sper sa ia posibilitate sa-i savurez la fata locului. E o distractie sa-i prinzi si o placere sa-i consumi. Mai ales cand stii din ce apa i-ai scus. Apa minerala si limpede ca si cristalul. :D
Fir intins!
Borealis F

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 05 Aug 2004, 11:50

Nu-mi mai spune, ca ma urc in primul avion! :lol: Glumesc, asa cum iti spuneam, nu pot anul asta. Tre' sa am rabdare!

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 05 Aug 2004, 11:58

:oops:

Scuze Dane ... in virtutea ... discutiei am luato razna cu bibanii si ne-am detasat de topicul dicutiei.

Hai Wave sa o continuam eventual pe un toic de genul Bibanari ... plcerea de a bibanii. :wink: :lol:
Fir intins!
Borealis F

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 05 Aug 2004, 12:01

Nu-i rea idea! Radu Anton Roman vorbea de "orgasmul la muscatura stiucii", de ce n-ar exista unul si la pescuitul de bibani?!

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 05 Aug 2004, 12:43

Multe adevaruri in acest topic si totusi, cum explicati ca Alan Scothorne a castigat de trei ori consecutiv titlul de campion mondial de pescuit stationar.
Pe de alta parte, noi (Arrow) am organizat mai multe concursuri de pescuit (mai ales de rapitori) si pot sa va spun ca atmosfera dinaintea concursului, dintre manse si de dupa concurs e extraordinara. Oameni din toate colturile tarii, animati de pasiunea comuna, se intalnesc si comunica, se leaga amicitii, se bea o palinca de la pescarul ardelean, un zaibar de la oltean, se dezvaluie scerete, naluci noi, prinzatoare, tehnici, etc. Fara sa neg utilitatea comunicarii pe net, trebuie sa admitem (noi oamenii fiind animale sociale), ca o astfel de intalnire aduce multora o mare satisfactie. De exemplu, eu desi am citit majoritatea postarilor Domnului Petru Dima pe diverse forumuri si am aflat multe lucruri interesante, sunt mult mai multumit de faptul ca l-am cunoscut personal si am stat de vorba vreo doua ore.
De altfel, pentru multi dintre noi viata insasi e o competitie. Nici in viata nu avem intotdeauna parte de fairplay, conditii egale, iar norocul (soarta) are un rol important.
Daca ma puteti crede, sa stiti ca motivul principal pentru care am organizat ultimele 3, 4 editii ale concursului de rapitor, a fost acela de a trai impruna cu concurentii si cu colegii mei acea atmosfera de care va ziceam mai sus.
Marius Cocarla

Scrie răspuns