derulare fir de pe rola

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

TheZor
utilizator nou
utilizator nou

Re: derulare fir de pe rola

Mesaj de TheZor » 13 Dec 2015, 10:54

Jedi scrie:Iei un tambur oarecare...masori circumferinta, apoi faci matematica....cite ture tre sa pui pe el pina ai 120 metri...
Eu am un tambur folosit la zmeu..http://www.ebay.com/itm/5-X-Flying-Kite ... E3Qlvd3uUg
O sa fie o matematica mai complicata, la fiecare tura de umplere cu fir raza tamburului creste, automat lungimea pe care o asezi la o rotatie a tamburuui e mai lunga.

Eu am 2 metode:
1. Daca e o mulineta noua si spre exemplu intentionez sa o folosesc cu fir de 14, cumpar un fir ieftin (foarte ieftin) de 14 si umplu tamburul pana la limita specificata. Apoi ori dai jos firlul si il masori cu un metru de croitorie, sau marchezi 1 metru pe o masa si in timp ce dai jos firul il masori, sau metoda preferata, in curte stiu distanta de la un copac pana la perete si intind firul si repet procesul.

2. Pun firul bun pe tambur, il folosesc si cand consider ca este uzat il dau jos si il masor. Mai ieftin dar ramai in suspans.

fishmaster56
senior
senior

Mesaj de fishmaster56 » 13 Dec 2015, 18:30

:shock: :headbash:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 18 Dec 2015, 16:09

valeriu28 scrie:eu am dat ideea generala. 120m era un exemplu. chestia cu masuratu e valabila. aici bateam. sunt situatii cand pui buraj plus fir, sunt situatii cand ai o rola de 300m si vrei sa stii cat ai pus din ea si cat mai ai, etc!
Situatii care , zau , nu-s tocmai pe placu meu !

Cand dau cu o scula , bat mosor fir , ideea ii sa fie reglata toata treaba , si zic , in general , daca is bine reglate buraju nu ar trebui sa-l pui . Pui dupa ce folosesti firu , daca ii cazu ,da poate fi alt textil de aceasi putere innodat , in fine ,fiecare ....

Cat mai ai dintr-o rola vine cu experienta , nu are rost sa faci teste savante , zau , ii destul de greu si multe is imprecise .

Rola mare si cand se termina se termina , cel mai ieftin si simplu ! Fara buraj !

Scrie răspuns