Denumiri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Denumiri
Va rog, spuneti-mi si mie denumirile in limba engleza si franceza a principalilor pesti rapitori (care se gasesc in tara noastra si nu numai) si, de ce nu, si a celorlalti pesti, pasnici.
De exemplu: STIUCA = PIKE (EN); BROCHET(FR)
CLEAN = CHUB (EN);
BIBAN = PERCH (EN);
.......mai departe?
Multumesc mult!
De exemplu: STIUCA = PIKE (EN); BROCHET(FR)
CLEAN = CHUB (EN);
BIBAN = PERCH (EN);
.......mai departe?
Multumesc mult!
...clean-dobel(ger),avat-rapfen(ger),salau-zander(ger),somn-wels(ger),crap-krapfen(ger),anghila-aal(ger),lin-schlei(ger),caras-karasuche(ger),pastrav-forelle(ger)....
Daca vrei denumirea unui peste anume in germana te pot ajuta cu ceam mai mare placere.Eu am invatat aceste denumiri cu vreo 6/7 ani in urma cand primeam reviste(Blinker,Rute-Role) din Germania si nu imi foloseau la mare lucru pentru ca nu intelegeam mare lucru doar din ce mai vedeam prin poze.
Daca vrei denumirea unui peste anume in germana te pot ajuta cu ceam mai mare placere.Eu am invatat aceste denumiri cu vreo 6/7 ani in urma cand primeam reviste(Blinker,Rute-Role) din Germania si nu imi foloseau la mare lucru pentru ca nu intelegeam mare lucru doar din ce mai vedeam prin poze.

C&R, please!
Stiuca=brochet
salau=sandre
somn=silure
biban=perche
avat=aspe
clean=chevesne sau chevaine sau meunier sau cabot (cele mai folosite sunt chevesne sau chevaine amindoua versiunile sunt corecte si se pronunta la fel)
lin=tanche
caras=carassin
rosioara=gardon
Mai e si rotengle care este tipul de rosioara cu gura orientata spre sus dar la care nu-i stiu numele pe romaneste.
platica=breme
crap=carpe
anghila=anguille
somn pitic american=poisson chat
sorete=perche arc en ciel, perche soleil, calicobass.
oblete=ablette
Pesti de mare care stiu ca exista si in marea Neagra :
lufar=bar
laban=mulet
Toate astea sunt traducerile in franceza. Daca am uitat ceva intreaba si-ti spun.
salau=sandre
somn=silure
biban=perche
avat=aspe
clean=chevesne sau chevaine sau meunier sau cabot (cele mai folosite sunt chevesne sau chevaine amindoua versiunile sunt corecte si se pronunta la fel)
lin=tanche
caras=carassin
rosioara=gardon
Mai e si rotengle care este tipul de rosioara cu gura orientata spre sus dar la care nu-i stiu numele pe romaneste.
platica=breme
crap=carpe
anghila=anguille
somn pitic american=poisson chat
sorete=perche arc en ciel, perche soleil, calicobass.
oblete=ablette
Pesti de mare care stiu ca exista si in marea Neagra :
lufar=bar
laban=mulet
Toate astea sunt traducerile in franceza. Daca am uitat ceva intreaba si-ti spun.
-
- utilizator nou
Exact.
Paul, ia un creion si o hartie si arunca o privire pe www.fishbase.org
Introdu in search chiar numele romanesc al pestelui care te intereseaza, pentru ca baza lor de date include denumiri din toate limbile posibile.
Paul, ia un creion si o hartie si arunca o privire pe www.fishbase.org
Introdu in search chiar numele romanesc al pestelui care te intereseaza, pentru ca baza lor de date include denumiri din toate limbile posibile.