Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Michael
- Moderator

DOCTORU scrie:
Dar , intreb ce vrei sa faci acum in Delta??? FOTOSINTEZA SAU BIRTH-WATCHING???
birth watching=urmarirea unei nasteri
cred ca i vrut sa zici "bird watching",ca doar nu au sala de nasteri in Delta

-
eugend
- utilizator constant

acum 2 ani am fost tot in perioada asta pe un canal la intrarea in lacul iacob.am luat o portie cu varf de tantareala dar si somotei,mai ales noaptea . ziua era imposibil de stat la soare iar la umbra imposibil din cauza tantarilor.sa va vand un pont referitor la tantari.am cumparat de o luna un dispozitiv cu ultrasunete si l-am probat la siret unde conditiile de trai a tantarilor sunt cel putin asemanatoare cu cele din delta.sa nu incercati dispozitivul asta decat daca aveti certitudinea ca stiu si tantarii la ce foloseste, cu certitudine ca tantarii de siret inca nu au aflat .nu stiu cum o fi prin alte parti dar pe la noi sunt cei mai nesimtiti tantari .,nu reactioneaza la nici-o metoda de combatere.
-
pityu
- veteran

Scuzati-ma ca intervin, dar in privinta permiselor va pot spune ca nu mai exista notiunea de "vizat". Apropo ca vrei sa "vizezi" permisul la Tulcea !
Permisele sunt unice, plastifiate si nu se vizeaza an de an asa cum facea AGVPS-ul. Acelea nu erau permise, ci "Carnete de Membru". Permise au dreptul sa elibereze numai Gestionarii Resurselor Acvatice Vii, in cazul de fata, CNAFP-ul. "Vizele" acelea in carnet nu au nici o valabilitate in fata legii.
Scuzati ! Am zis si eu, sa nu va fure smacherii cu "viza" !
-
paul
- Moderator

-
Multumesc pityu-le

Deci , daca avem tichetul acela de la CNAFP, stampilat de o asociatie de pescari care au dreptul de a acorda permise, este de-ajuns

-
pityu
- veteran

Acela nu este un tichet ! Acel cartonas si NUMAI ACELA este PERMISUL DE PESCUIT. Celalalt este un carnet de membru, care atesta doar ca apartii unei asociatii de pescari.
-
Gavrilo
- utilizator constant

AM fost weekend-ul acesta in delta si mi-am platit permisul la AGVPS Tulcea pe un an =70 RON, in cazul in care aveti contributia platita in alt judet, platiti numai 30 RON pt acest permis + 5 Ron pt cei care nu au Carnet de Membru Pescar Sportiv . In baza acestui permis puteti pescui fara grija in delta, cu exceptia pensiunilor private unde se plateste ( mare prostie, parerea mea, sa te duci in Delta si sa pescuiesti in cadrul acestor pensiuni ). Trage foarte bine stiuca, bibanul, avatul si somoteiul dar mai slab, la alte specii nu am incercat, apa e in scadere si daca o tine tot asa, pestele o sa inceapa sa caute apa adanca. S-au prins exemplare frumoase de stiuca la iesirea din ghioluri
-
BIBI
- utilizator constant

Gavrilo!
eşti sigur că ai vrut să zici "...cu excepţia pensiunilor private..." sau "cu excepţia incintelor private" !?
ÃŽn esenţă am înţeles ce ai vrut să spui, dureros este însă că, după cum evoluează fenomenul, se pare că sunt singurii care încearcă să protejeze ecosistemul Deltei, evident între anumite limite şi din păcate cu nişte costuri care trebuiesc acoperite. Costuri care se regăsesc în taxele pe care ni le percep şi care nu sunt la îndemâna oricui.
Oricum, mulţumiri pentru informaţii!
-
Gavrilo
- utilizator constant

Mi-am dat seama ce am scris dupa ce am postat dar m-am gandit ca o sa se inteleaga ce am vrut sa zic. Eu unul merg in Delta pt salbaticia locurilor si a senzatiei de libertate pe care aceasta o ofera, nu suport sa stiu ca ma duc intr-un mediu organizat, cu speciile de pesti care se afla acolo deja cunoscute, cu tot felul de reguli, cu tot felul de amenajari cat mai luxoase care sa-ti faca aventura cat mai comoda si lipsita de griji. Eu cand merg in delta ma astept sa am surprize, sa intampin greutati, chiar sa simt aventura, pe cand in aceste amenajari se practica un turism pt oamenii comozi care nu vor sa se 'murdareasca' si pe deasupra preturile sunt in euro si sunt foarte mari parerea mea.
Toata cele bune
-
musKloiu
- veteran

Gavrilo scrie:Mi-am dat seama ce am scris dupa ce am postat dar m-am gandit ca o sa se inteleaga ce am vrut sa zic. Eu unul merg in Delta pt salbaticia locurilor si a senzatiei de libertate pe care aceasta o ofera, nu suport sa stiu ca ma duc intr-un mediu organizat, cu speciile de pesti care se afla acolo deja cunoscute, cu tot felul de reguli, cu tot felul de amenajari cat mai luxoase care sa-ti faca aventura cat mai comoda si lipsita de griji. Eu cand merg in delta ma astept sa am surprize, sa intampin greutati, chiar sa simt aventura, pe cand in aceste amenajari se practica un turism pt oamenii comozi care nu vor sa se 'murdareasca' si pe deasupra preturile sunt in euro si sunt foarte mari parerea mea.
Toata cele bune
atunci tre sa-ti gasesti klar k si tovarasi de peskreala oameni de teapa mea altfel.....o sa te inervezi tot postand pe forum

Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....
-
eugend
- utilizator constant

in concluzie, a foct careva in ultima vreme pe litcov?